Half-cut ja Lasi-lasi paneelit

Lue miten half-cut parantaa aurinkopaneelien hyötysuhdetta ja mikä on lasi-lasi paneelin hyöty.

Half-cut parantaa aurinkopaneelin hyötysuhdetta, suorituskykyä ja kestävyyttä

Half-cut teknologia on yksi aurinkosähkön uusista tekniikoista, joka mahdollistaa tehokkaamman energiantuotannon. Half-cut -paneeleissa aurinkokennot puolitetaan tarkan laserteknologian avulla. Tästä tulee nimi ”half-cut”. Puolittamisen ansiosta half-cut -kennot tuottavat vähemmän hukkalämpöä ja tuottavat siten tehokkaammin sähköä.

Half-cut -aurinkopaneelien kaksoismoduulirakenne on erityisen hyvä silloin, jos paneelikentälle osuu varjostumia puista, rakennuksista tai niiden päälle kertyy lunta. Kennoja on full cell paneeliin verrattuna kaksinkertaisesti ja ne on ketjutettu siten, että puolitetun kennon ylä- ja alaosa ovat riippumattomia toisistaan. Vaikka kennon yläosaan osuisi varjo, niin alaosa toimii edelleen.

Perinteisissä aurinkopaneeleissa on 60 tai 72 kennoa, kun half-cut -paneeleissa niitä on 120 tai 144. Paneelin kennot ovat pienempiä, jonka ansiosta niiden kestävyys on parempi kuin perinteisillä kennoilla. Pieniin kennoihin ei tule myöskään niin helposti mikrohalkeamia ja sen vuoksi paneeleiden käyttöikä pitenee.

Lasi-lasi paneelit

Lasi/lasi -aurinkopaneeleissa kenno on kahden lasilevyn välissä, toisin kuin perinteisessä paneelissa, jossa paneelin taustana käytetään muovikalvoa. Tämä tekee paneeleista kestävämmät ja tämän johdosta näillä paneeleilla on pitkä 30 vuoden tuottotakuu.

Lasi-lasi paneelit ovat myös huomattavasti parempia paloturvallisuudeltaan kuin perinteiset monikidepaneelit (POLY) tai yksikidepaneelit (MONO).

Lue lisää aurinkopaneeleista

Aurinkopaneelit

Oomilta saat avaimet käteen -toimituksena aurinkopaneelipaketin, jolla tuotat osan käyttämästäsi sähköstä itse, säästät sähkölaskussa ja teet ekoteon.

Lue lisää

Aurinkopaneelilaskuri

Aurinkopaneelilaskurin avulla saat tietää, millainen aurinkosähköjärjestelmä sopisi juuri sinun kotiisi.

Lue lisää

Aurinkopaneelit osamaksulla

Tiesithän, että aurinkopaneelit voi maksaa myös osamaksulla? Oomin osamaksuun voi ottaa luoton 3 vuodeksi.

Lue lisää

Kokemuksia aurinkopaneeleista

Olemme toimittaneet aurinkopaneelipaketteja jo moniin koteihin ympäri Suomen. Tutustu asiakastarinoihimme.

Lue lisää

Aurinkopaneelipaketit

Aurinkopaneelien hankinta Oomilta on vaivatonta. Oomin valikoimasta löydät sekä premium-tason lasi-lasi-aurinkopaneelit että laadukkaat monikidepaneelit.

Lue lisää