oomin arjen reseptit

Lähiruoka on luonnollinen valinta

Luonnon merkitys hyvinvoinnin lähteenä on korostunut. Luonto tarjoaa meille mahdollisuuden virkistäytymiseen ja rentoutumiseen, mutta myös antimiaan lautaselle. Oomi ja Minska kehittivät yhteistyössä lähiruokareseptien sarjan, jonka tavoitteena on edistää parempaa arkea ja hyvinvointia. 

Energisoivat lähiruokareseptit löydät täältä!

Oman ruokapöydän ympäristökuormaan on helppo vaikuttaa pienillä valinnoilla ja teoilla. Lähiruoan suosiminen on yksi niistä. Koska lähiruoan matka tuotantopaikasta lautaselle on lyhyt, sen kuljetuksesta sytyy vain vähän päästöjä. Valitsemalla lähiruoan voit vaikuttaa suoraan omaan lähiympäristöösi sekä tukea paikallista ruokakulttuuria ja yrittäjiä.

Muita hyviä keinoja vähentää oman ruokapöydän ympäristökuormaa:

  • Älä ruoki roskista – syö kaikki, mitä ostat.
  • Suosi mahdollisuuksien mukaan luonnonantimia, villivihanneksia, marjoja ja kaloja.
  • Suosi kasvikunnan tuotteita, täysjyväviljatuotteita, palkokasveja, jyviä, siemeniä ja järvikaloja.
  • Syö sesonginmukaisesti.
  • Syö kohtuudella.

Minska on hyvinvointimedia, jonka tavoitteena on auttaa ihmisiä ilmaston ja henkilökohtaisen hyvinvoinnin kannalta hyviin valintoihin.

oomin arjen reseptit

Oomin arjen ruokareseptit

Oomilla me haluamme tehdä kokkaamisesta helppoa ja annostella arkeen hyvää energiaa maittavan ruoan avulla. Poimi herkulliset ruokareseptit arkeesi!

Lue lisää

Näin tunnistat puhtaan sähkön

Uusiutuvilla menetelmillä tuotettu sähkö on yksi helpoin ja vaikuttavin yksittäisen ihmisen keino edesauttaa puhtaan luonnon säilymistä.

Lue lisää

Energiatehokkuus keittiössä – tarkista ainakin nämä

Jääkaapin ovi auki ja monta rautaa tulessa, kuulostaako tutulta? Oman keittiön sähkönkulutukseen on helppo vaikuttaa pienin teoin, nappaa vinkit talteen!

Lue lisää

Sähkösopimukset

Oomilta saat sähkösopimuksen kotiisi helposti ja vaivattomasti, Tutustu sopimuksiin ja katso hinnat!

Lue lisää

Nyt ei puhuta säästä, vaan aurinkopaneeleista

Sähkön hintakehitys jatkuu nousujohteisena, ja yhä useamman sähkönkuluttajan kannattaisikin harkita omaan aurinkosähköjärjestelmään sijoittamista.

Lue lisää

Sähkön hinnan muodostuminen

Mietityttääkö sähkölaskun termit sähkönsiirto, sähköenergia, sähkövero? Eipä huolta - Oomin asiantuntijat selventävät asiaa! Näin sähkön hinta muodostuu.

Lue lisää