Oma kyberturvallisuus ajan tasalle

Verkossa suojautumisen ei tarvitse olla vaikeaa. Onko virustorjuntasi ajan tasalla? Hienoa! Virustorjunta on kuitenkin vain yksi keino suojautua erilaisiin kyberuhkiin ja mieleen saattaa silti hiipiä epäilys sen riittävyydestä, kun liuta erilaisia verkkopalveluja on käytössä monessa eri laitteessa.

Oman tai perheesi digiarjesta voit huolehtia Oomi Huoleton digiarki -palvelun avulla.

Palvelu seuraa ja analysoi käyttäjätilien, maksukorttien ja halutessasi myös puhelinnumeroiden käyttöä, ja ilmoittaa heti, jos niitä käytetään ilman lupaa. Palveluun sisältyy eri laitteiden suojaukset, puhelintuki ja verkkopalvelu, korvauspalvelu sekä oikeudellista neuvontaa. Saat myös ohjeita, miten omaa turvallisuutta voi parantaa verkossa.

Käyttö on helppoa.

Pääset kirjautumaan palveluun millä tahansa laitteella.

Palvelu ei pyydä sinua luovuttamaan salasanoja, tunnuslukuja tai käyttöoikeuksia. Etkä tarvitse erillisiä sovelluksia tai ohjelmistoja.

Yhden käyttäjän paketti sisältää kahden henkilökohtaisen sähköpostiosoitteen tarkkailun sekä reitittimen ja kolmen elektroniikkalaitteen haavoittuvuussuojauksen. Perhepakettiin sisältyy jopa kymmenen sähköpostiosoitetta ja elektroniikkalaitetta.

Olemme toteuttaneet palvelun yhteistyössä kahden kansainvälisen toimijan, vakuutusyhtiö Chubbin ja kyberturvatyökaluja kotikäyttäjille ja yrityksille tarjoavan DynaRiskin kanssa.

Käyttäjätiliesi turvallisuutta parantaa myös monivaiheinen tunnistautuminen, jolla lähes kaikki käyttäjätilien kaappausyritykset voidaan estää. Vaikka rikollinen saisi tietoonsa käyttäjätunnuksesi ja salasanasi, palveluun ei pääse kirjautumaan ilman lisätunnistetta. Monivaiheisen tunnistautumisen voi ottaa käyttöön suoraan käyttämiesi some-kanavien ja verkkopalvelujen asetuksissa.

Suojaa yksityisyyttäsi säännöllisesti

Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin Kyberturvallisuuskeskuksen käsittelemien tietoturvatapahtumien määrä kasvoi voimakkaasti viime vuonna. Manuaalisesti käytiin läpi yli 17 000 ilmoitusta tietoturvaloukkauksista ja niiden epäilyistä. Automaattisesti käsiteltyjä tapauksia oli yli 200 000.

Vakuutusyhtiö Chubbin mukaan selkeä enemmistö on huolissaan taloudellista menetyksistä, identiteettivarkauksista tai datan katoamisesta (Trinity Mcqueenin tutkimus). Huolet voivat myös liittyä perheen verkon käytön ja latausten hallinnan puutteeseen. Identiteettivarkauden seuraukset voivat kestää pitkään. Epätietoisuus omien tietojensa väärinkäytöstä voi olla ahdistavaa ja tilanne tuntua hallitsemattomalta. Selvittäminen ja vahinkojen minimoiminen on usein aikaa vievää, tylsää ja työlästä.

Yksityisyyden suojaamiseksi on onneksi tehtävissä paljon. Ei ole lainkaan hullumpi idea asettaa itselleen muistutus ja tarkistaa säännöllisin väliajoin esimerkiksi some-tilien kautta muille sovelluksille annetut luvat, käytössä olevien palveluiden ja sovellusten yksityisyysasetukset sekä virusten ja muiden haittaohjelmien torjunnan ajantasaisuus.

Kiinnostaako sinua pysyä kartalla ajankohtaisista tietoturvailmiöistä? Kyberturvallisuuskeskuksen kuukausittain julkaisemasta kybersääkoosteesta käy ilmi, onko mikäkin tilanne poutainen, pilvinen vai myrskyisä. Tiedot on suunnattu erityisesti organisaatioiden tietoturvasta vastaaville henkilöille, mutta arjen kyberturvallisuus -osiossa on hyviä neuvoja myös tavalliselle kansalaiselle.

Ansat, huijaukset, kiristykset ja varkaudet ovat verkossa valitettavan yleisiä. Harjaantunein silmin ja huolellisella ennakoinnilla räikeimmät rikokset voivat olla vältettävissä, mutta väärinkäytöksille alttiiksi voi ikävä kyllä joutua kuka tahansa.

Jos kaikesta suojauksesta ja valppaana pysymisestä huolimatta kävisi kuitenkin huonosti ja joutuisit verkkohuijareiden kohteeksi, Oomi Huoleton digiarki -vakuutuspalvelu korvaisi aiheutuneet vahingot. Palvelulla saat mielenrauhaa ja turvaat perheesi elämää digimaailmassa!