preloader

Asiantuntija esittelee: Virtuaaliakulla aurinkoenergiaa sukanvarteen

Kesäaikaan suomalainen aurinkopaneelien omistaja saa aurinkosähköstä jopa 30 prosenttia enemmän tuottoa kuin sillä hetkellä tarvitsee. Virtuaaliakun avulla sähkön voi hyödyntää myöhemmin.

Oomin palveluvalikoima laajeni viime syksynä Virtuaaliakulla. Virtuaaliakku on pientuottajan oma aurinkoenergiapankki, jonne ylituotettu aurinkoenergia varastoituu myöhempää tarvetta varten.

Näin aurinkosähkön pientuottaja pystyy hyödyntämään itse kaiken tuottamansa sähkön.

Virtuaaliakku on pientuottajan oma aurinkoenergiapankki, jonne ylituotettu aurinkoenergia varastoituu myöhempää tarvetta varten.

Verraton Virtuaaliakku on taloudellisesti viisas valinta

Pientuottajalle on kannattavinta, että hän pystyy itse kuluttamaan kaiken tuottamansa sähkön. Virtuaaliakun myötä tämä on tehty pientuottajalle mahdolliseksi. Oomin aurinkoliiketoiminnan kuluttajapuolesta vastaava Tarja Hellstén avaa Virtuaaliakun kehittämisen taustoja:

– Aiemmin pientuottaja on voinut hyötyä ylijäämätuotannostaan myymällä sen takaisin sähköyhtiölle pientuotantosopimuksen turvin. Monesti korvaus on tuottajalle kuitenkin pieni, sillä sähkön kokonaishinnasta korvataan vain noin kolmasosa.

Virtuaaliakun myötä ylijäämätuotantoa ei pääse syntymään lainkaan, kun kaikki menee talteen omaa myöhempää käyttöä varten. Virtuaaliakkuun varastoituneen tuotantoylijäämän arvo on tällä hetkellä 14 senttiä kilowattitunnilta. Hyvitetyn sähkön määrä näkyy aina asiakkaan sähkölaskulla.

Oomilta Virtuaaliakku kaikkiin tarpeisiin

Virtuaaliakun voit hankkia Oomilta, kun ostat aurinkopaneelit meiltä ja solmit sähkösopimuksen Oomin kanssa. Oomi tarjoaa asiakkailleen Virtuaaliakkua neljässä eri koossa: S, M, L ja XL. Oman Virtuaaliakun koon pystyy helposti valitsemaan katolta löytyvien paneelien määrän mukaan. Ohje oikean kokoisen akun valintaan löytyy Oomin verkkosivuilta kohdasta Virtuaaliakku.

Oman Virtuaaliakun koon pystyy helposti valitsemaan katolta löytyvien paneelien määrän mukaan.

– Haluamme tehdä sähkön pientuotannosta asiakkaillemme ennen kaikkea kannattavaa ja helppoa. Akun kokoa voi tarvittaessa muuttaa vaivattomasti koska tahansa suurempaan tai pienempään, toteutuneen tuotannon mukaan. Virtuaaliakku on loistava ratkaisu, jolla voidaan maksimoida aurinkosähkön pientuottamisen kannattavuus, kertoo Hellstén.

 Oomin Virtuaaliakun tilaaminen onnistuu aurinkopaneelimyyjämme kautta aurinkopaneelihankinnan yhteydessä.

Tuntinetotus lisää taloudellisuutta

Vuodenvaihteessa valtioneuvosto hyväksyi asetuksen, jonka myötä aurinkosähkön tuoton ja kulutuksen seurannassa siirryttiin reaaliaikaisesta tarkastelusta tuntinetotukseen, jossa kulutus ja tuotanto mitataan tunnin jaksoissa. Muutokset astuvat voimaan eri aikoina eri puolilla maata. Muutosten voimaantulo riippuu omasta sähköverkkoyhtiöstä. Jokainen sähkönmyyntiyhtiö on kuitenkin velvoitettu muutoksen käyttöönottoon viimeistään 1.1.2023.

Tuotanto ja kulutus kohtaavat harvoin täysin reaaliaikaisesti. Siksi moni aurinkopaneelitalous on ollut tilanteessa, jossa se samaan aikaan sekä osti lisää sähköä että myi ylijäämätuotantoaan.

Uudessa tuntinetotukseen perustuvassa laskentatavassa summataan tasatunnein koko talouden aurinkoenergian tuotto, josta vähennetään tunnin aikana kulutettu sähkö. Vasta tämän yhtälön jälkeen katsotaan, kuinka suuri määrä sähköä tarvitsee ostaa sähkönmyyntiyhtiöltä. Tuntinetotus kasvattaa aurinkosähkön käytöstä syntyviä säästöjä jopa 25 prosentilla.

Ota yhteyttä ja keskustellaan lisää

Aurinkopaneelit kotiin

Ota yhteyttä täyttämällä lomake alla olevasta linkistä, niin olemme sinuun yhteydessä viimeistään seuraavana arkipäivänä. Suunnitellaan yhdessä juuri sinun tarpeisiisi sopiva aurinkopaneelipaketti.

Henkilön kuva

Virtuaaliakku

Virtuaaliakku on kuin tavallinen akku, mutta se ei vie tilaa nurkistasi. Virtuaaliakun avulla hyödynnät kaiken sen aurinkosähkön, jota et pysty…

Lue lisää

Aurinkopaneelit osamaksulla

Tiesithän, että aurinkopaneelit voi maksaa myös osamaksulla? Oomin osamaksuun voi ottaa luoton joko 5 tai 7 vuodeksi.

Lue lisää

Aurinkopaneelipaketit

Aurinkopaneelien hankinta Oomilta on vaivatonta. Oomin valikoimasta löydät sekä premium-tason lasi-lasi-aurinkopaneelit että laadukkaat monikidepaneelit.

Lue lisää