Sähköpakettiauton latausasema – Oulun Autokuljetus Oy

Oomi toimitti Oulun Autokuljetukselle sähköpakettiautojen latausaseman avaimet käteen -toimituksena. Suunnittelussa otettiin huomioon latausaseman laajennusmahdollisuus.

Oulun Autokuljetus (OAK) on yksi Suomen suurimmista kuljetus- ja maarakennusalan toimijoista sekä Pohjois-Suomen merkittävin terminaalipalvelujen tarjoaja. OAK:n toimintaperiaatteisiin kuuluvat joustava palvelu, vastuullisuus ja ympäristöystävällisyys. Kuljetuskalustoa täydennettiin vuonna 2023 sähköpakettiautoilla.  

– Pikalatausasema sijoitettiin pakettiautolaiturin yhteyteen. Tällä tavoin autoja voidaan ladata samaan aikaan, kun niihin lastataan kuormaa, kertoo Oulun Autokuljetuksen logistiikkajohtaja Jussi Kinnunen.

OAK:n latausasemaa voi käyttää kerralla kaksi autoa. Pikalatauslaitteella auton toimintamatkaa saadaan puolessa tunnissa lisättyä 100–300 kilometriä.

Sähköautojen latauspiste tutulta yhteistyökumppanilta

Oomi oli jo ennestään tuttu Oulun Autokuljetukselle paitsi sähkösopimusasioissa, myös aurinkopaneelien toimittajana. Sähköautojen latauksiin liittyenkin oli aiemmin tehty yhteistyötä, kun henkilökunnan käyttöön asennettiin sähköautojen latauspisteet.

Oomi Latauksen avaimet käteen -kokonaisratkaisu pitää sisällään latausaseman toteutuksen suunnittelun, maatyöt, perustukset ja kaapeloinnit sekä latauslaitteet ja niiden asennuksen läpivienteineen ja tarvikkeineen. Kokonaisratkaisuun kuuluu myös varmennustarkastus, käyttöönotto, käytönopastus ja Oomi Lataus -palvelu. Oomi Lataus -palvelu pohjautuu älykkääseen Virta-latausjärjestelmään.

OAK:n kanssa latausratkaisun suunnittelu aloitettiin kesällä. Laitteen perustukset ja sähkötyöt tehtiin syksyn mittaan, ja asennus suoritettiin marraskuussa, sopivasti ennen talvipakkasia. Suunnittelussa otettiin huomioon latausaseman laajennusmahdollisuus.

– Latausratkaisujen suosion kasvu näkyy siinä, että niiden toimituksessa saattaa vierähtää tovi, varsinkin, jos tuotetta räätälöidään asiakkaan toiveiden mukaiseksi. OAK:n tapauksessa laitetta odotettiin parisen kuukautta, Oomin asiakkuuspäällikkö Atri Kouri sanoo.

Projekti sujui kokonaisuudessaan sekä Oomin että OAK:n mielestä hyvin.

– Meidän kannaltamme hankinta oli helppo, sillä Oomi varmisti kaikki latausaseman asennukseenkin liittyvien asioiden hoitumisen, Kinnunen tiivistää.

Latauspisteet Oomilta

Oomilta saat yrityksellesi sähköauton latauspisteet asennettuina kaikkialla Suomessa. Tarjontamme kattaa niin latausinfran suunnittelun ja rakentamisen kuin latauslaitteet ja -palvelut.

Näin latauspisteiden hankinta Oomin kanssa etenee:

  1. Käymme kanssasi läpi, millaiseen tarkoitukseen latausratkaisuja ollaan hankkimassa.
  2. Teemme suunnitelman yrityksellesi sopivasta latausjärjestelmästä. Saat parhaan hyödyn suunnittelusta, kun tiedossasi on kiinteistönne sähköliittymän pääsulakekoko, sähköliittymän huipputeho viimeisen 12 kuukauden ajalta, nousujohdon tyyppi ja teho sekä autopaikkojen lukumäärä. Nämä tiedot saat paikalliselta verkkoyhtiöltäsi.
  3. Tarjoamme avaimet käteen -kokonaisratkaisun joko kertakaupalla tai leasing-sopimuksella.
  4. Huolehdimme latausinfran rakentamisesta, latauslaitteiden asentamisesta ja henkilökohtaisesta käyttöönotto-opastuksesta.
  5. Olemme yrityksenne kumppani myös asennuksen jälkeen – ylläpitosopimuksellamme varmistat laitteiden toimintakunnon aina.