Anvisningar för Onlinetjänsten

I den övre balken hittar du tjänsterna

 • Avtal
 • Fakturor
 • Rapporteringstjänst
 • Kontakta oss

Uppe till höger ser du

 • ditt användarnamn och dina uppgifter

Nere på sidan hittar du

 • Meddelanden

Avtal

På den här sidan finns en allmän översikt över dina elavtal. Du ser avslutade och giltiga avtal, deras giltighetstider, produkten och eventuellt priser. Visningen av priserna påverkas av för vilken period ditt avtal är. Om avtalet är nytt visar vi även avtalsbekräftelsen, profiluppgifter om förbrukningsplatsen och faktureringsuppgifter.

Fakturor

På den här sidan hittar du fakturor som har skickats efter införandet av det nya kundtjänstsystemet. Fakturauppgifterna kompletteras från och med faktureringen för april 2020. För fakturorna visas basuppgifter, en bild av fakturan samt betalningsuppgifter.

Rapporteringstjänst

Som användare av rapporteringstjänsten kan du kontrollera förbrukningen på dina förbrukningsplatser, följa utvecklingen av din förbrukning och jämföra förbrukningen med förbrukningen på andra motsvarande förbrukningsplatser.

Kontakta oss

På sidan Kontakta oss kan du skicka meddelanden med bilagor till kundtjänsten.

Mina uppgifter

I Mina uppgifter kan du se och redigera dina kontaktuppgifter. I kontaktuppgifterna visas alla telefonnummer och e-postadresser som finns i systemet. I Mina uppgifter kan du även redigera inställningarna för elektronisk kommunikation.

Du kan även ge en annan användare behörighet att se dina uppgifter. Det finns behörigheter på olika nivåer (läs- och skrivbehörighet) beroende på undersida. Anvisningar för hur du lägger till behörigheter för andra finns nedan.

Meddelanden

I det här avsnittet visas meddelanden om Onlinetjänsten för inloggade användare.

Lägga till behörigheter

Användaren kan ge en annan användare behörighet till sina uppgifter. Behörigheterna kan ges per sida (läs-/skrivbehörighet). För att lägga till behörigheter klickar du på ditt användarnamn som visas uppe till höger. För att kunna bevilja behörigheter krävs att du först själv registrerar dig i tjänsten.

Lägga till behörighet

 1. Rekisteröidy palveluun omilla tunnuksillasi (Isännöitsijöiden rekisteröinnit asiakaspalvelun kautta)
 2. Siirry käyttöoikeudet kohtaan oman käyttäjätunnuksen takaa
 3. Ilmoita sähköposti, jolle annat käyttöoikeudet
 4. Valitse annettavat käyttöoikeudet
 5. Anna salasana
 6. Anna käyttöoikeus

Ta bort behörighet

 1. Kirjaudu omilla tunnuksillasi Online-palveluun
 2. Navigoi oman käyttäjätunnuksen alle Käyttöoikeudet-sivulle
 3. Poista aiemmin annettu käyttöoikeus

Behörigheter för disponenter

Om du vill ge en disponent behörighet ska du kontakta vår kundtjänst för företag (tfn 09 2522 1133 eller yritykset@oomi.fi). Kundtjänsten kan lägga till fler kunder till ett redan registrerat användarnamn.