Oomi Tuotekohtaiset ehdot, yritykset:
Oomi Aktiivinen

Ehdot voimassa 1.12.2022 alkaen

Nämä tuotekohtaiset ehdot ovat osa asiakkaan sopimusta Oomi Oy:n kanssa. 

Toistaiseksi voimassa olevan Oomi Aktiivinen -sopimuksen energiahinta on muuttuva ja se perustuu pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool AS) julkaisemaan sähkön tuntikohtaiseen Suomen aluehintaan. Tuntikohtainen kustannus on kyseisen tunnin kulutus kerrottuna sitä vastaavan tunnin hinnalla. Laskulla näkyvä keskihinta on kuukauden yksittäisten tuntien kustannukset summattuna ja jaettuna kuukauden kulutetulla energiamäärällä. Tuntikohtaisia energiahintoja ei eritellä sähkölaskulla. 

Pörssihintaan sidotun tuntihinnan lisäksi laskutetaan myyjän marginaali (c/kWh) ja perusmaksu (€/kk) sekä arvonlisävero. Myyjän marginaali ja perusmaksu ovat sopimuksen tekohetkellä ilmoitetut ja vahvistetun mukaiset. Mahdollisista marginaalin ja perusmaksun muutoksista ilmoitetaan asiakkaalle viimeistään kaksi (2) viikkoa ennen muutoksen voimaantuloa. 

Nord Pool AS:n julkaisemaan sähkön tuntikohtaiseen aluehintaan perustuvat tuntikohtaiset hinnat ovat olennainen osa pörssisähkösopimuksen luonnetta ja siten Oomi Aktiivinen -sopimuksen energiahinnan tuntikohtaiset muutokset eivät ole sellaisia hinta- tai sopimusehtomuutoksia, joista asiakkaalle ilmoitetaan etukäteen (Sähkönmyyntiehdot SME2014 8.2).