Aurinkovoimaa S-ryhmälle – Oomi asentaa voimaloita noin 40 kohteeseen

Oomi Energia toimittaa aurinkovoimaloita noin 40 S-ryhmän kohteeseen ympäri Suomen. Sopimus on solmittu S-ryhmän sähkönhankinnasta huolehtivan S-Voima Oy:n kanssa. Sopimus jatkaa jo vajaa vuosi sitten hyvin alkanutta yhteistyötä Oomi Energian osakasomistajan Oulun Energian kanssa.

Toimitus on Oomi Energian tähän mennessä suurin aurinkovoimaloiden kokonaistoteutushanke. ”Tämä on merkittävä tilaus meille ja erityisen hienoa on, että voimme jatkaa yhteistyötä S-ryhmän kanssa”, toteaa Oomi Energian Liiketoimintajohtaja Olli Tuomivaara. Oomi Energian osakasomistaja Oulun Energia toimitti S-ryhmälle aurinkovoimaloita noin 20 kohteeseen kesällä 2019, ja hanke oli siihen mennessä yhtiön suurin aurinkovoimaloiden kokonaistoteutushanke. ”Yhteistyömme on rakentavaa, kehittävää ja ammattitaitoista”, lisää Tuomivaara.

"S-ryhmä on vastikään hyväksynyt uudet tiukat ilmastotavoitteet, joiden mukaan olemme hiilinegatiivisia vuonna 2025 ja käytämme yksinomaan uusiutuvaa sähköä vuoden 2030 jälkeen. Yksi hyvä keino päämäärien tavoittamiseksi on aurinkosähkö. Se sopii meille erinomaisesti, koska pystymme hyödyntämään kaiken paneelien tuottaman sähkön omissa toimipaikoissamme", S-Voiman toimitusjohtaja Mikko Halonen kertoo.

 "Luotamme Oomi Energian kykyyn toteuttaa meille laadukkaat ja turvalliset järjestelmät kuluvan vuoden aikana".

S-ryhmä on yksi Suomen suurimmista sähkönkäyttäjistä. Oomi Energian toimittamien aurinkovoimaloiden tuottama sähkö kuluu kauppojen, huoltoasemien ja logistiikkakeskusten käyttöön ja jäähdytykseen.Voimaloissa on tehoa yli 5000 kWp, ja niiden vuosituotto riittäisi yli 210 sähkölämmitteisen omakotitalon tai yli 2000 kerrostalokaksion vuosikulutuksen kattamiseksi. Voimaloissa käytettävien aurinkopaneelit ovat huippulaatua, ja niiden hyötysuhde on yli 20 prosenttia.

Uusi valtakunnallinen sähkönmyyntiyhtiö Oomi Energia aloitti toimintansa 1.4.2020. Sen perustajayritykset yhdistivät Oomi Energiassa voimansa voidakseen tarjota asiakkailleen yhä monipuolisempia ja parempia palveluita kilpailukykyiseen hintaan kautta Suomen. Oomi Energian ovat perustaneet Lahti Energia, Oulun Seudun Sähkö, Pori Energia, Vantaan Energia sekä Oulun Sähkönmyynti ja sen osakkaat: Oulun Energia, Tornion Energia, Haukiputaan sähköosuuskunta, Raahen Energia, Rantakairan Sähkö ja Tenergia.