Oomin raportointipalvelut antavat yritykselle ajantasaista tietoa

Oletko jo käyttänyt Oomin raportointipalveluita? Oomi Portaali ja Online-palvelu auttavat kulutuksen seurannassa, ja niistä löytyvät kaikki sähkön myyntisopimukseen liittyvät oleelliset tiedot!

Oomi Portaali ja Online-palvelu ovat näppäriä työkaluja yrityksen sähkönkulutuksen seurantaan. Portaali on tarkoitettu asiakaskohtaisesti hinnoitelluille, suuremmille yrityksille. Kuluttajille suunnattu Online-palvelu taas palvelee pienempiä yritysasiakkaita. Molemmista on mahdollista tarkastella oman toiminnan lukuja ja tarkistaa esimerkiksi oman sähkösopimuksen tarkat tiedot, kuten hinnan ja voimassaolon.

Portaali pähkinänkuoressa

Portaali sisältää paljon yritykselle hyödyllistä tietoa. Palvelusta on mahdollista tarkastella esimerkiksi salkunhoitotapauksessa salkun tilannetta: paljonko hinnasta on kiinnitetty, millä hinnalla ja kulutustiedoilla ja mikä on asiakasyrityksen hintaennuste tulevaisuudessa. Portaalin markkinatiedoista taas voi tarkastella johdannaistuotteiden ja spot-hinnan kehitystä. Yritys voi siis seurata sähkömarkkinoiden muutoksia lähes reaaliajassa!

Salkku- ja markkinatietojen lisäksi portaalista voi tarkistaa laskutus- ja kulutusraportit. Kattava näkymä omaan sähkönhankintaan toimii esimerkiksi yrityksen budjetoinnin tai oman toiminnan analysoinnin tukena. Monia yrityksiä kiinnostavat myös esimerkiksi käyttöönotettujen aurinkopaneeleiden vaikutukset sähkönkulutukseen.

– Mikäli portaali ei vielä ole käytössä, suosittelen lämmöllä sen käyttöönottoa! Käyttöönotto on helppoa: yrityksen tulee olla yhteydessä omaan Oomi-asiakasvastaavaan, verkosta tunnuksia ei siis ole mahdollista tilata. Yhteydenoton jälkeen yritys saa käyttöönsä tunnukset, jotka toimitetaan sähköpostitse, kertoo Oomin myyntisalkunhoitaja ja portaalista vastaava Ville Nieminen.

Online-palvelu on näppärä tuki pienemmille yrityksille

Kuluttaja-asiakkaille ja pienemmille yritysasiakkaille tarkoitettu Online-palvelu tukee portaalin tavoin yrityksen kulutuksen arviointia. Kulutustietojen perusteella voi esimerkiksi arvioida seuraavan sähkölaskun loppusumman, mikä auttaa yritystä oman talouden ja toiminnan suunnittelussa. Järjestelmästä löytyvät omien kulutustietojen lisäksi laskut sekä oman sopimuksen tiedot. 

Online-palvelun käyttöönotto on helppoa. Rekisteröityminen vaatii henkilökohtaiset pankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. Voit rekisteröityä yrityksesi edustajana palveluun henkilökohtaisilla verkkopankkitunnuksillasi ja yrityksen tiedoilla. Rekisteröityminen tapahtuu verkossa täytettävän lomakkeen avulla.

Yrityksestä on mahdollista rekisteröityä useamman henkilön Online-palvelun käyttäjäksi hyödyntäen yrityksen sähkösopimuksen tietoja. Jokaisella yrityksen tiedoilla rekisteröityneellä käyttäjällä on henkilökohtaiset tunnukset raportointipalveluun.

Lue tarkemmat ohjeet ja rekisteröidy!