Avustukset työpaikkojen latauslaitteisiin haettavissa nyt

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää vuosina 2022 ja 2023 avustuksia työpaikoille asennettaviin sähköautojen latauslaitteisiin. Avustusta voivat hakea esimerkiksi yritykset, kunnat ja kunnalliset laitokset, kuntayhtymät, säätiöt, seurakunnat ja rekisteröidyt yhdistykset. Avustusta ei ole mahdollista hyödyntää asiakaspaikoituksen latauslaitteiston rakentamiseen, vaan se on tarkoitettu ainoastaan työntekijöiden latauslaitteiden asennuksiin.

– ARA-avustusta voi saada 750 euroa käyttökuntoista latauslaitetta kohti. Latauslaitteet asennetaan työntekijöiden pysäköintipaikoille ja me Oomissa pidämme huolen siitä, että projekti on asiakkaalle mahdollisimman helppo ja vaivaton, lupaa Oomin tuotepäällikkö Timo Kenttälä.

Avustuksia jaetaan molempina vuosina maksimissaan 1,5 miljoonan euron edestä. Haku on tämän vuoden osalta jo alkanut, ja hakemus kannattaa jättää mahdollisimman pian, kun määrärahaa on vielä jäljellä. Myös käsittelyajat ovat alkuvuodesta usein lyhyempiä. Hakijan on haettava avustus ennen kuin avustuksella toteutettavat latauslaitteiden asennukset on tehty valmiiksi.

– Työpaikkakiinteistöissä asennus on yleensä helppo toteuttaa, sillä sähkökapasiteetti on useimmiten riittävän suuri. Asiakkaan ei kuitenkaan tarvitse kantaa siitä huolta, sillä me suunnittelemme ja rakennamme latauslaitteen yksilölliset tarpeet huomioiden. Sähköautojen osuus työsuhdeautoista on kasvussa, joten nyt on oikea aika investoida yritysten latausvalmiuteen, Kenttälä toteaa.

ARA-avustus voidaan myöntää yhdelle hakijalle maksimissaan 10 latauslaitteen asentamiseen. ARA myöntää energia-avustuksia työpaikkojen ohella myös asuinrakennusten energiatehokkuutta parantaviin korjaushankkeisiin. Avustusta voivat hakea niin henkilöasiakkaat kuin taloyhtiöt. Tarkemmat ohjeet hakuun löytyvät ARAn verkkosivuilta: