Latauspisteiden hallinnointi on helppoa

Latauspisteiden hallinnointi on tehty yrityksille ja taloyhtiöille varsin helpoksi. Latausoikeuksia ja -hintaa voi hallinnoida suoraan sovelluksen kautta, ja laskutuskin on automatisoitu käytön mukaan.

Oomilta saat yritysten ja taloyhtiöiden sähköauton latauspisteet asennettuna kaikkialla Suomessa. Me toimitamme asiakkaalle niin latausinfran suunnittelun ja rakentamisen kuin latauslaitteet ja -palvelut.

Oomin latauspisteiden operaattorina toimii älykäs ja hyväksi havaittu Virta-latausjärjestelmä. Järjestelmässä laskutus on automatisoitu niin, että esimerkiksi taloyhtiössä lasku tulee suoraan sähköauton lataajalle todellisen kulutuksen mukaan.

– Tilaaja saa käyttöönsä yhden pääkäyttäjätilin, jonka kautta lataukseen liittyviä tietoja on helppo seurata ja muuttaa tarpeen mukaan. Sovelluksen kautta pääsee seuraamaan muun muassa kulutusta ja latureiden tilaa. Lisäksi pääkäyttäjän on mahdollista antaa lisää latausoikeuksia tai vaikkapa määrittää lataushinta, Oomin projekti-insinööri Markus Rytkönen kertoo.

Latauspisteen omistaja, eli esimerkiksi taloyhtiö tai yritys, voi itse määritellä lataukselle hinnan tunti- ja kilowattihinnan mukaan. Näin omistajan on mahdollista hallita kulujen jakautumista energiakustannusten muuttuessa. Taloyhtiössä latauspiste on yleensä autopaikkakohtainen, mutta yrityspuolella latauspisteet ovat useiden henkilöiden käytössä. Tällöin pääkäyttäjä voi hinnoittelulla vaikuttaa siihen, ettei yhtä autoa ladata koko päivää, vaan mahdollisimman moni pääsee lataamaan autoaan.

Varmistamme, että jokainen käyttäjä oppii latauksen

Kun yritys tai taloyhtiö päättää hankkia latauspisteen käyttöönsä, Oomi toimittaa koko paketin avaimet käteen -periaatteella tarjousvaiheesta käyttöönottoon. Latausjärjestelmän käyttöönottokoulutus sisältyy hankintaan, ja kaikki käyttäjät saavat kirjallisen materiaalin, jossa on tarkempaa tietoa.

– Varmistamme, että jokainen käyttäjä saa latauksen toimimaan ja pääsee lataamaan omaa sähköautoaan. Käyttö on helppoa ja yksinkertaista, kun sen kerran oppii. Latauspisteen käyttäjä tunnistautuu esimerkiksi Virta-mobiilisovelluksella tai RFID-lätkällä, jolloin kulut kohdentuvat aina oikein, Rytkönen selittää.

Varmistamme, että jokainen käyttäjä saa latauksen toimimaan ja pääsee lataamaan omaa sähköautoaan.

Virta-sovelluksella sähköautoa on helppoa ladata niin työpaikalla kuin kotona, sekä Virran julkisissa latauspisteissä, joita on ympäri Suomea ja Eurooppaa. Julkiset latauspisteet löytyvät sovelluksesta ja Virran verkkosivuilta.