Oomi Solarin tavoitteena on rakentaa Suomeen satoja megawatteja lisää aurinkovoimaa 

Vuoden 2024 alussa toimintansa aloittanut Oomi Solar tarjoaa yritysasiakkaille aurinkovoiman kokonaisratkaisut ja -palvelut hankesuunnittelusta käytännön asennukseen. Oomi Solarin yhtiöittäminen tarkoittaa asiakkaille entistä sujuvampaa ja nopeampaa asiointia sekä parempia tuotteita. Tavoitteena on rakentaa Suomeen lähivuosina satoja megawatteja lisää aurinkovoimaa. 

Oomi Solarin päätehtävä on tukea asiakkaita vihreässä siirtymässä kustannustehokkaasti ja luotettavasti. Yhtiö toimii Suomen alueella keskittyen kiinteistö- ja maavoimaloiden sekä teollisen kokoluokan aurinkopuistojen rakentamiseen yritys- ja yhteisöasiakkaille.

– Autamme yrityksiä siirtymään uusiutuvan energian käyttöön vastuullisesti ja kannattavasti. Aurinkovoimalla tuotettu sähkö on edullista ja kilpailukykyistä muuhun sähkönhankintaan nähden, mikä vahvistaa yrityksen kannattavuutta pitkällä ja lyhyellä aikavälillä, Oomi Solarin toimitusjohtaja Olli Tuomivaara perustelee.  

Uutta liiketoimintaa hankkeiden kehittämisessä 

Oomi Solar lähtee aktiivisesti kehittämään ja kasvattamaan aurinkovoimaloiden hankekehitystä. Olemme jo pitkään kartoittaneet aurinkopuistoiksi soveltuvia alueita ja hankimme niitä voimaloiden perustamista varten.  

– Hankimme valmiiksi alueita, joihin voidaan järkevästi rakentaa uusia voimaloita. Siten voimme entistä paremmin ja nopeammin palvella asiakkaitamme, joilla itsellään ei ole voimalalle sopivaa aluetta. Laaja ja pitkäaikainen kokemus aurinkopuistojen suunnittelusta, rakentamisesta ja käyttöönotosta antaa meille poikkeuksellisen hyvät kyvykkyydet hyvien rakennuspaikkojen löytämiseen, Tuomivaara valottaa. 

Asiakkaalla on mahdollisuus saada aurinkovoiman tuotanto käyntiin nopeammin, kun alue on valmiina ja hankeprosessi vahvasti Oomi Solarin käsissä. Oomi Solar tarjoaa hankkeen kokonaisuutena ja hoitaa kaikki projektin vaiheet: esisuunnittelun, tuotantoarviot, taloudellisen kannattavuuden arvioinnin, ympäristöselvitykset, rakennettavuuden selvityksen ja luvittamisen sekä sähköverkkoon liittymisen. Tämän lisäksi Oomi Solar tarjoaa aina optiona koko voimalan rakentamisen sekä ylläpitopalvelua kilpailukykyiseen hintaan.

Aurinkoenergian osuus Suomen sähköntuotannossa kasvussa 

Oomi Solarin tavoitteena on rakentaa Suomeen lähivuosina satoja megawatteja lisää aurinkovoimaa. Tulevaisuudessa aurinkoenergian osuus kasvaa Suomen sähköntuotannossa merkittävästi. Aurinkovoima-alan johtavana toimittajana Oomi Solarilla on kokemusta yli 200 000 paneelin edestä yli 10 vuoden ajalta. Vahva kasvu edellyttää pitkältä ajalta kertyneen osaamisen lisäksi resursseihin panostamista.  

– Kehitämme jatkuvasti osaamistamme ja kasvatamme kyvykkyyksiämme. Rekrytoimme parhaillaan useita uusia osaajia tiimiimme. Lisäksi haemme kasvua myös kumppanuuksien kautta, Tuomivaara avaa.