Oomilta latausratkaisut niin yrityksille kuin kuluttajille

Sähköautojen suosiolle ei näy loppua, ja sen myötä myös latausmahdollisuuksien tarve on kasvussa. Sähköauto hankitaan yhä useammin työsuhdeautoksi, joten myös latauspaikkojen tulee olla työpaikoilla kunnossa. Oomi suunnittelee ja toteuttaa latauspalvelut niin yksityistalouksiin, taloyhtiöihin kuin yrityksille nopeasti, luotettavasti ja laadukkaasti.

Täyssähköautojen ja lataushybridien määrä on kasvanut kovaa vauhtia ja sen myötä myös tarve latauspisteille on nousussa. Oomi tarjoaa latausratkaisuja niin yksityistalouksiin kuin taloyhtiöihin ja yrityksiin. Palveluihimme kuuluvat niin tarpeen kartoitus, suunnittelu ja konsultointi kuin varsinaisten projektien toteutus rakentamisesta lopputarkastuksiin ja ylläpitoon.

– Latauslaitteemme toimivat älyalustalla, joka on kaikille asiakkaille sama, olipa kohteena sitten omakotitalo, suurempi asuinkiinteistö tai työpaikka. Suunnittelemme jokaisen projektin yksilöllisesti, ja toteutamme niin yksittäisten latauspaikkojen asennukset kuin satojen latauspaikkojen projektit, kertoo Oomin tuotepäällikkö Timo Kenttälä.

Tutkimusten mukaan lähes 90 prosenttia sähköautojen latauksista tapahtuu kotona, eli yksityiskiinteistöjen tai taloyhtiöiden pihoissa. Kuitenkin myös työpaikkalatauksen suosio on kasvussa. Työsuhdeautoiksi hankitaan aiempaa enemmän sähköautoja ja näin ollen myös lataustarve yritysten työntekijöiden keskuudessa on kasvanut. Lisäksi moni yritys haluaa tarjota latausmahdollisuuden asiakkailleen ja muille vierailijoille.

Avustukset latauslaitteisiin haettavissa nyt

Asumisen rahoitus- ja kehittämiskeskus ARA myöntää vuosina 2022 ja 2023 avustuksia työpaikoille asennettaviin sähköautojen latauslaitteisiin, joten investointi on järkevää toteuttaa nyt. Avustusta voivat hakea niin yritykset, kunnat, säätiöt, seurakunnat kuin rekisteröidyt yhdistyksetkin.

– ARA-avustusta voi saada 750 euroa käyttökuntoista latauslaitetta kohti. Latauslaitteet asennetaan työntekijöiden pysäköintipaikoille ja me Oomissa pidämme huolen siitä, että projekti tehdään asiakkaalle mahdollisimman helpoksi, Kenttälä lupaa.

ARA jakaa avustuksia myös taloyhtiöille sähköautojen latausratkaisujen toteutushankkeisiin. Avustuksen suuruus taloyhtiöille on enintään 35 % kustannuksista.

Yritykset ja taloyhtiöt hyötyvät monella tapaa

Oomin tavoitteena on tehdä latauslaitteiden hankinnasta niin helppoa kuin mahdollista. Asiakkaiden ei tarvitse kaivaa tietoa tai miettiä teknisiä yksityiskohtia, vaan kaikki latauslaiteprojektit suunnitellaan ja toteutetaan Oomin asiantuntevalla otteella. Latauslaitteisto voidaan asentaa joko kertakaupalla tai vaikkapa leasing-sopimuksella, jossa on kiinteä kuukausimaksu.

Oomin tavoitteena on tehdä latauslaitteiden hankinnasta niin helppoa kuin mahdollista.

Latauslaitteiston asentaminen esimerkiksi yrityksen parkkipaikalle hyödyttää niin työntekijöitä, yritystä kuin sen asiakkaitakin. Latausratkaisut toteutetaan avaimet käteen -periaatteella ja asiakas perehdytetään aina paikan päällä latausratkaisun käyttöön.

– Palvelemme asiakkaitamme monipuolisesti kartoituksesta suunnitteluun, turvallisesti ja laadukkaasti. Voimme myös konsultoida asiakkaitamme vaikkapa avustuksiin ja lakiasioihin liittyen. Etenkin työpaikkojen latausprojektit vaativat yhä useammin konsultointia ja suunnittelua ja autamme siinä erittäin mielellämme, Kenttälä sanoo.