
Työsuhdepyörä työntekijälle
Työsuhdepyörä on verovapaa luontoisetu 1200 euroon saakka vuosittain, jonka työnantaja tarjoaa. Työntekijä voi käyttää pyörää vapaasti työmatkoilla sekä vapaa-ajalla.
Oletko kiinnostunut työsuhdepyöristä? Klikkaa itsesi laskuriin ja laske paljonko voisit hyötyä edusta!
Unelmien fillari jopa 20-40% halvemmalla ja kaikki huollot ja takuut päälle – liian hyvää ollakseen totta? Tällä kertaa ei! Työntekijänä saat työsuhdepyörän käyttöösi fillaroitpa missä päin Suomea tahansa. Se on myös ekologinen ja edullinen vaihtoehto työsuhdeautolle. Työsuhdefillaria ei tarvitse käyttää pelkästään – tai lainkaan – työmatkoihin. Sellaisen voi hankkia myös fatbike-metsäretkiä, kaupunkifillarointeja ja kesän pyörälenkkejä varten!
Kiinnostuitko työsuhdepyöristä? Tilaa Oomi Fillari-materiaalipaketti ja ehdota palvelua työnantajallesi. Voit välittää sähköpostin työpaikkasi henkilöstöeduista vastaavalle henkilölle!

Työsuhdepyörän veroetu
Voit saada työsuhdepyörän verovapaana henkilökohtaisena etuna 100 euroon asti kuukaudessa. Työsuhdepyörä on siis verovapaa 1200 euroon asti vuosittain koko sopimuskauden!
Sinulle työntekijänä tämä tarkoittaa mahdollisuutta unelmiesi polkupyörään kätevästi osana palkkaa, tietysti avaimet käteen palveluna. Halutessaan työnantaja voi tarjota edun myös palkan päälle tai tukea pyörän hankintaa jollakin osuudella. Useimmiten pyörä vuokrataan käyttöön määräaikaisella leasing-sopimuksella. Työnantaja voi myös ostaa pyörän omaan omistukseensa.
Pyöräetu voidaan vähentää palkastasi kuten muutkin työsuhde-edut. Tällöin verotettava ansiotulosi pienenee työsuhdepyörän verotusarvon verran. Koska maksat pienemmistä ansiotuloista vähemmän veroa, käteen jäävän nettopalkan osuus pienenee keskimäärin 20-40 % verotusarvoa vähemmän. Toisin sanoen pyöräedulla voit säästää pyörän yhteenlasketuissa hankintakuluissa 20-40 %
Testaa fillarilaskuria täällä!
Verovapauden ansiosta voit säästää jopa 20-40% unelmiesi pyörän hankinnassa.
Miten pyöräetu vaikuttaa palkkaani?
Työnantajasi voi tarjota tämän huikea edun sinulle kolmella tavalla:
- Osana kokonaispalkkaa (kuukausipalkka bruttona ennen veroja)
- Tukea etua jollakin osuudella (osa palkan osana ja osa edusta palkan päälle)
- Tarjota pyöräedun kokonaan palkan päälle
Useimmiten työnantaja tarjoaa edun osana kokonaispalkkaa. Tällöin edun verotusarvo vähennetään sinun palkastasi, jolloin työnantajasi palkkakulut vähenevät ja sinun veroprosenttisi laskee, kun verotettava pienenee hiukan.
Mikä on verotusarvo?
Yksinkertaisesti sanottuna verotusarvo on pyörän kuukausittaisen käytön hinta. Verotusarvo määräytyy pyörän hinnan sekä sopimuskauden pituuden mukaan. Edullisemmalla pyörällä on usein lyhyempi sopimuskausi, mutta veroarvo voi olla täysin sama, kuin arvokkaammalla pyörällä, jolla taas on pidempi sopimuskausi. Verotusarvo on yleensä 50-100€ välillä. Parhaimman edun saat kun verotusarvo on mahdollisimman lähellä 100€.
Mikä on sopimuskausi?
Kun hankit työsuhdepyörän teet valinnan kuinka kauan haluat hyödyntää etua. Sopimuskausi mitataan kuukausissa, joiden aikana maksat tieyn summan pyörän käytöstä. Kun sopimuskausi on päättynyt voit lunastaa pyöräsi edullisella jäännöshinnalla.