Asiantuntija vastaa: Oomin vinkit uusiutuvan sähkön ostajalle

Sähkösopimuksen tuunaaminen on kenties vaivattomin tapa vaikuttaa yrityksen toiminnan päästöihin ja hiilijalanjälkeen. Uusiutuva energia ja alkuperätakuut voivat kuitenkin herättää hämmennystä. Onneksi Oomin tuotepäällikkö Leena Pietarila lupasi kertoa Oomisten lukijoille helposta ratkaisusta nimeltä Oomi Uusiutuva!

Hei Leena! Mikä on Oomi Uusiutuva?

Oomi Uusiutuva on sähkösopimukseen liitettävä lisäpalvelu pienille yrityksille, joiden sähkönkulutus on enintään 100 000 kWh vuodessa. Tilaamalla Oomi Uusiutuvan yritys varmistaa, että sen käyttämä sähkö on sataprosenttisesti uusiutuvaa aurinko-, tuuli- ja vesivoimaa. Energianlähteiden jakauma vaihtelee joustavasti tuotantomäärien mukaan. Oomi Uusiutuvan voi liittää mihin tahansa sähkösopimukseen.

Kuulostaa mahtavalta, mutta tulee varmaan kalliiksi?

Ei ollenkaan. Oomi Uusiutuva -tuotteen hinta on kiinteä 9,90 euroa kuukaudessa, alv 0 %. Panostus voi tulla moninkertaisena takaisin: käyttämällä uusiutuvaa sähköä yritys pienentää vähällä vaivalla toimintansa hiilijalanjälkeä. Tietoa kannattaa hyödyntää myös yrityksen omassa viestinnässä.

Nyt kiinnostaa! Mutta mistä yritys tietää, että sen ostama sähkö tulee varmasti uusiutuvista energianlähteistä?

Tätä varten on olemassa sähkön alkuperätakuujärjestelmä. Sähkön alkuperätakuu tarkoittaa yksinkertaisesti sitä, että tietty määrä myytävästä sähköstä on aina tuotettu uusiutuvilla energianlähteillä eli aurinko-, tuuli- ja vesivoimalla.

Uusiutuvan sähkön tuotantomäärä vaihtelee usein tuotanto-olosuhteiden kuten tuulisuuden tai auringon paistamisen mukaan. Siksi energian kokonaismäärää tarkastellaan aina pidemmällä aikavälillä ja alkuperätakuut ovat voimassa 12 kuukautta tuotantohetkestä. Sähköyhtiö voi kuitenkin myydä uusiutuvaa energiaa vain sen verran kuin sitä on todellisuudessa tuotettu. Huoli on siis turha.

Miten saan yritykselleni Oomi Uusiutuvan?

Jos olet tekemässä uutta sopimusta, voit lisätä Oomi Uusiutuva -tuotteen sopimukselle yhdellä klikkauksella. Jos taas olet jo Oomin asiakas, kannattaa olla yhteydessä Oomin asiakaspalveluun ja pyytää lisäämään Oomi Uusiutuva omalle sopimukselle.

Uusiutuva sähkö on nostanut suosiotaan kovasti viime aikoina. Myös monen yritysasiakkaamme omat asiakkaat kiinnittävät vastuullisuuteen nyt entistä suurempaa huomiota.

Vielä yksi asia. Entä jos yrityksen sähkönkulutus ylittää mainitsemasi 100 000 kilowattitunnin vuosirajan?

Se onkin hyvä kysymys. Jos yritys käyttää vuodessa yli 100 000 kWh sähköä, se saa itse valita vesi-, bio-, aurinko- tai tuulisähkösopimuksen. Uusiutuvan energian hinta määräytyy silloin valitun energianlähteen ja markkinatilanteen mukaan.

Sähköä yrityksille

09 2522 1133

Soita meille tai jätä yhteydenottopyyntö!

Henkilön kuva