Kaiken kokoiset yritykset hyötyvät sähkönhankinnan hajauttamisesta

Vaikka sähkön hinnassa ei näy laskemisen merkkejä, tilanne ei ole täysin toivoton. Jos yritys on suunnitellut aurinkovoimaan investointia, nyt jos koskaan on siihen hyvä hetki. Sähkölaskua voi hillitä lisäksi hajauttamalla sähkön hankinnan Oomin asiantuntijoiden avulla.

Sähkön hinnan dramaattinen muutos johtuu monesta syystä. Tällä hetkellä yksi merkittävimpiä koko Euroopan energiantuotantoon ja sen hintaan vaikuttavia tekijöitä on Ukrainan sota. Venäjään kohdistuvat pakotteet ovat saaneet energiayhtiöt kiirehtimään vihreää siirtymää, joka on odottanut vääjäämättä tuloaan jo pidemmän aikaa.

– Vihreään tuotantoon siirrytään nyt nopeammin kuin oli suunniteltu, mikä vaikuttaa myös sähkön hintaan. Vihreä siirtymä saattaa nostaa hintoja hetkellisesti, mutta pitkällä aikavälillä siirtymä antaa ihmisille aiempaa merkittävämmän mahdollisuuden vaikuttaa itse sähkön hintaan, sanoo Oomin kehityspäällikkö Janne Vaitomaa.

Kun Ukrainan sota on ohi ja vihreän siirtymän aiheuttamat investoinnit on maksettu, sähkön hinta voi jälleen kääntyä alaspäin ja sähkö voi olla parhaimmillaan todella edullista.

Aurinkovoimaa ja hajautettua sähkönhankintaa

Moni yritys on miettinyt jo pitkään aurinkovoimaloiden hankkimista ja teettänyt jopa laskelmia investoinnin kannattavuudesta. Osa laskelmista on tehty sähkön hinnan ollessa hyvin alhainen, joten laskelmat kannattaisi nyt päivittää. Aurinkovoimaloiden lisäksi myös muut energiatehokkuutta edistävät laiteinvestoinnit kannattaa hoitaa nyt.  

– Paras tapa vaikuttaa yrityksen sähkökuluihin on hajauttaa ostoriskiä. Oomin palvelutarjontaan kuuluu muun muassa kaikenkokoisille yrityksille sopiva ryhmäsalkkutuote, joka mahdollistaa sähkönoston hajauttamisen avaimet käteen -periaatteella, Oomin avainasiakkuuspäällikkö Michel Henrioud kertoo.

Yritysten näkökulmasta turvallisimmat keinot vaikuttaa sähkölaskun hintaan ovat aurinkovoimaloiden hyödyntäminen sekä ammattilaisten toteuttama hajautettu sähkönosto. Lisäksi jotkut yritykset voivat siirtää toimintonsa halvemmille tunneille yöaikaan, mutta suurimmalle osalle yrityksistä tällainen kysyntäjousto ei ole realistinen vaihtoehto.

– Hajauttamisen suosio on noussut viime aikoina merkittävästi ja me Oomillakin kannustamme yritysasiakkaitamme siihen. Toivomme, että kaiken kokoiset yritysasiakkaat ovat meihin yhteydessä matalalla kynnyksellä, sillä nyt jos koska kannattaa antaa ammattilaisen auttaa sähkönhankinnan hajauttamisessa, Janne Vaitomaa huomauttaa.

Sähkösopimuksen kanssa kannattaa olla ajoissa liikkeellä

Sekä Henrioud että Vaitomaa muistuttavat yrityksiä päivittämään sähkösopimuksensa ajan tasalle hyvissä ajoin. Nyrkkisääntö on, että jos sopimus päättyy vuodenvaihteessa, seuraavan vuoden sopimus kannattaa hoitaa jo ennen juhannusta kuntoon. Moni on liikkeellä viimetipassa, ja näin palveluihin tulee ruuhkaa.

– Kannattaa myös huomioida, että syksyisin hinnat ovat usein pienessä nousussa, joten kesällä tehty sopimus tulee todennäköisesti halvemmaksi, Henrioud vinkkaa.

Vaikka korkea sähkön hinta on madaltanut monen mielen, voi lohduttautua sillä, ettemme ole tilanteen kanssa yksin. Tilanne koskettaa kaikkea energiantuotantoa koko Euroopan alueella. Lisäksi hintapiikit eivät tule enää yhtä suurena yllätyksenä kuin aiemmin.

– Vielä pari vuotta sitten yritykset yllättyivät, kun sähkön hinta nousi äkisti, mutta nyt aiheesta viestitään medioissa niin paljon, että ihmisten tietoisuus sähkön hinnan muutoksista on lisääntynyt eikä yllätyksiäkään tule enää niin usein, Henrioud sanoo.

Kiinnostuitko sähkönhankinnan hajauttamisesta?

Ota rohkeasti yhteyttä, niin kerromme lisää! Palvelu sopii kaiken kokoisille yrityksille ja me Oomilla toteutamme juuri sinulle sopivan ratkaisun avaimet käteen -periaatteella!

Yritysmyynnin yhteystiedot