Pyörien saatavuus kohtalainen

Pyöräilyn suosio on kasvanut tasaisesti ja sen myötä myös pyörien kysyntä on kasvanut. Uudesta pyörästä haaveilevan kannattaa varautua siihen, että omaa pyörää saattaa joutua odottelemaan jopa usean kuukauden ajan.

– Pyörätilanne on vielä kohtuullinen, mutta toimitusajat voivat venyä kesään tai jopa syksyyn asti, vaikka pyörän hankkisi nyt. Etenkin sähköpyörät ovat juuri nyt todella kysyttyjä, kertoo Vapauden pyöräasiantuntija Jukka Toivari.

Pyörien saatavuus riippuu pitkälti pyörän mallista, merkistä ja käyttötarkoituksesta. Parhaiten pyöriä saa tällä hetkellä kivijalkakaupoista, sillä niissä valikoima on usein laajempi ja varastossa voi olla myös pyöriä, joita ei ole lisätty yritysten verkkokauppoihin.

– Kivijalkaliikkeistä saa myös ammattilaisen vinkit pyörän hankintaan. Lisäksi liikkeissä osataan kertoa, milloin varastoihin on tulossa täydennystä ja millä aikataululla pyörän voi saada. Verkkokaupoistakin pyörän voi löytää, jos tietää mitä etsii, Toivari sanoo.

­­Toivari muistuttaa, että itselle sopivan pyörän kyllä varmasti löytää, jos on valmis näkemään hieman vaivaa sen etsimiseen. Markkinoilla on myös käytettyjä pyöriä ja sähköpyöränkin voi löytää käytettynä. Käytetyn pyörän hankinnassa kannattaa varmistaa, että pyörä on todella kunnossa, ennen kuin lyö kaupat lukkoon.