Tallbergin ja Oomin yhteistyön perustana on luottamus

Kiinteistösijoitusyhtiö Tallberg haluaa tarjota asiakkailleen vihreää sähköä. Oomin avulla sähkön hankinnasta on tullut helppoa ja joustavaa.

Tallberg-konserni tarjoaa toimitilaratkaisuja 25 omistamassaan kiinteistössä pääkaupunkiseudulla. Näistä 17 kiinteistössä on Tallberg-konsernin nimissä oleva sähkösopimus.

Yhteistyö Oomin kanssa sai alkunsa vuoden 2017 alussa, kun Oomin avainasiakkuuspäällikkö Pauli Luomajoki esitteli Tallbergin edustajille uudenlaisen asiakkuusmallin.

– Oomin tarjous vastasi tarpeisiimme paremmin kuin edellisen palveluntarjoajan malli. Hinta oli kohdillaan, ja sähkön hinnan seurannan helppous vakuutti, Tallbergin talousjohtaja Harry Holmström kuvailee.

Oomin myötä Tallberg sai sähkön hankintaan kaipaamaansa joustavuutta. Tallbergille on tärkeää varmistaa vakaa ja kilpailukykyinen sähkön hinta. Oomin ja Tallbergin välinen yhteistyö on sujunut hyvin. Sekä Luomajoki että Holmström korostavat luottamusta yhteistyön tärkeänä kulmakivenä.

– Tallbergin tarpeiden tunteminen ja ymmärtäminen on yhteistyön a ja o. Emme ole Oomille vain asiakas, joka unohdetaan, kun sopimus on tehty, vaan olemme säännöllisesti yhteydessä ja pohdimme koko ajan, miten voisimme tehdä asioita paremmin, Holmström kertoo.

Luomajoen mukaan Tallberg on Oomille tärkeä asiakas, jonka kanssa on helppo keskustella ja ideoida uutta.

– Vaikka Tallberg myisi tai ostaisi kiinteistöjä, tarjoamamme tuote toimii aina ja joustaa muutosten keskellä. Yhteistyömme on hyvin läpinäkyvää, ja sen myötä myös luottamus välillämme on kasvanut.

Uusiutuvaa energiaa Oomilta

Tallberg on vanha perheyhtiö, jolle vihreät arvot ovat tärkeitä. Harry Holmströmin mukaan niiden tulisi olla tärkeitä meille kaikille, ja siksi Tallberg haluaa tarjota omille asiakkailleen uusiutuvaa energiaa. Tallbergilla on siirrytty vesivoiman käyttöön vaiheittain, kiinteistö kerrallaan. Viime syksynä tehtiin päätös vesivoimaan siirtymisestä kaikissa konsernin kiinteistöissä.

– Vastuullisemmat valinnat ovat tärkeitä myös monille asiakkaillemme. Monet kansainväliset asiakkaat ovat kiinnostuneita siitä, mistä energia tulee, Holmström kertoo.

Vihreän ja uusiutuvan energian kysyntä ja tarve kasvavat koko ajan, ja Oomi pyrkii vastaamaan asiakkaiden toiveisiin mahdollisimman hyvin. Vihreän energian käyttö nähdään markkinoilla kilpailuetuna.

– Etenkin kiinteistöalalla kestävillä ratkaisuilla on suuri merkitys, sillä vuokralaiset ovat hyvin valveutuneita. Me myös ostamme, kehitämme ja myymme kiinteistöjä. Jotta saamme kiinteistön myytyä, sen tulee olla priimakunnossa, myös ekologisuutta ajatellen. Kiinteistöjen tulee olla päivitettynä tähän päivään, Holmström sanoo.

Tallbergilla onkin uudistettu kiinteistöjä energiatehokkaampaan suuntaan monin eri keinoin. Luomajoki kehuu Tallbergin edistyksellisyyttä.

– On ihailtavaa, että Tallberg haluaa olla kiinteistöalan kärjessä uusien teknologioiden suhteen. Yrityksessä katsotaan eteenpäin ja halutaan rakentaa parempaa huomista. Me Oomilla haluamme auttaa siinä kehittämällä tuotteitamme entistä paremmiksi, Luomajoki kiteyttää.

Kuva: Tallberg