Oomi selkiyttää - sähköinfoa yrityksille

Sähkön hinnannousu on aiheuttanut huolta ja usea yritys joutuu nyt pohtimaan, miten voisi säästää energiaa ja mitä voisi tehdä sähkön riittämisen varmistamiseksi.

Kokosimme tälle sivulle sähkömarkkinoiden toimintaan, energiansäästöön ja sähkön hintaan liittyviä ajankohtaisia sisältöjä, joista toivomme olevan sinulle ja yrityksellesi hyötyä.

Mukaan Astetta alemmas -kampanjaan!

Astetta alemmas -kampanja käynnistyi 10.10.2022 ja jatkuu tulevan lämmityskauden ajan ensi kevääseen asti. Kampanja kannustaa kiinnittämään huomiota haastavassa energiatilanteessa konkreettisiin energiansäästötekoihin. Energiatalkoisiin on haastettu niin kotitaloudet kuin yrityksetkin.

Myös Oomi on mukana kampanjassa - liity sinäkin!

Astetta alemmas -kampanjassa annetaan vinkkejä myös yrityksille ja taloyhtiöille mm. energiatehokkaammista toimitiloista ja valaistuksesta, kestävämmistä työmatkoista sekä pk-teollisuuden energiansäästöstä.

Riittääkö sähkö

Riittääkö sähkö ensi talvena vai joudummeko turvautumaan sähkökatkoihin? Tilanteeseen vaikuttaa oleellisesti talven sää.

Lue lisää

Näin yritykset voivat varautua tulevaan talveen

Yritysten kannattaa viimeistään nyt pohtia, miten sähkössä voisi säästää.

Lue lisää

Sähköntuotannon ABC

Tiesitkö, että sähkömarkkinoilla kysyntä ja tarjonta ovat aina täysin samalla tasolla? Entä tiedätkö, mitä tarkoitetaan tasesähköllä?

Lue lisää

Seuraa sähkönkulutustasi Oomi Onlinessa

Online-palvelusta löydät sähköenergian kulutustiedot, sähkön myyntisopimukseen liittyvät tiedot sekä laskut.

Raportointi-välilehdeltä näet tiedot kotisi sähkönkulutuksesta: Kulutustietojen perusteella voit tutustua sähkönkulutukseesi tunnin tarkkuudella ja arvioida seuraavan sähkölaskun loppusummaa.

Miksi sähkön markkinahinnat ovat nousseet?

Sähkön markkinahinnat ovat jatkaneet edelleen voimakasta nousuaan ja nousu on vain kiihtynyt viime aikoina. Esimerkiksi ensi talvikauden hinnat ovat moninkertaistuneet sähkömarkkinoilla todella nopeasti. Merkittävimpänä yksittäisenä tekijänä on ollut venäläisen energian saatavuuden rajoittaminen Eurooppaan, erityisesti kaasun osalta, Ukrainan sodan alettua. 

Pörssisähkön ABC

Ei päivääkään ilman pörssisähköuutisia. Sähkön hinnat ovat olleet ajoittain moninkertaisia totuttuun hintatasoon nähden. Mistä sähköpörssissä on kysymys? Sähköpörssi Nord Pool on kauppapaikka pistorasiaan tulevalle sähkölle. Nord Pool on Euroopan suurin fyysisen sähkön kauppapaikka, jossa määräytyy tuntikohtainen pörssisähköhinta.

Sähkön arvonlisävero muutoksia?

Sähkön arvonlisävero laskee hallituksen ehdotuksen mukaan 24 prosentista 10 prosenttiin. Arvonlisäveron alennus on tilapäinen ajalle 1.12.2022-30.4.2023. Alennus koskee joulu-huhtikuun kulutusta, joten alempi arvonlisävero näkyy laskulla, kun kyseisen kuukauden sähköenergian kulutus laskutetaan (esimerkiksi joulukuun sähköenergian kulutus laskutetaan tammikuussa).

Tulemme viemään arvonlisäveron muutoksen täysimääräisesti hintoihin hallituksen päätöksen mukaisesti. Sinun ei tarvitse olla muutoksesta yhteydessä asiakaspalveluumme, vaan mahdollinen muutos tehdään kaikille automaattisesti.

Tiedotamme asiasta tarkemmin mm. verkkosivuillamme sekä laskuilla.

Sähköinfoa kotiin

Poikkeuksellinen sähkömarkkinatilanne aiheuttaa monia kysymyksiä ja sähköön liittyvät termit eivät ehkä ole tuttuja. Kokosimme tälle sivulle sähkömarkkinoiden toimintaan, energiansäästöön ja sähkön hintaan liittyviä ajankohtaisia sisältöjä.

Usein kysyttyä sähkön hinnasta

Nappaa ajankohtaiset vinkit suoraan somesta!

Sähkönsäästäjän tunnistaa tiski- ja pyykinpesukoneen käytöstä! 👍 Koneet kannattaa täyttää huolellisesti ja pestä vasta täytenä. Aina vaatteita ei myöskään tarvitse varsinaisesti pestä – usein pelkkä tuulettaminen riittää!#pyykinpesu #pyykinpesukone #pyykkipäivä #koti #arki #oomienergia #sähkönsäästö #säästövinkki

Sähkönsäästäjän tunnistaa tiski- ja pyykinpesukoneen käytöstä! 👍 Koneet kannattaa täyttää…

@oomienergia 5 days ago

Ei päivääkään ilman pörssisähköuutisia. Mutta mistä sähköpörssissä on oikeastaan kysymys? 🤔Sähköpörssi Nord Pool on kauppapaikka pistorasiaan tulevalle sähkölle. Nord Pool on Euroopan suurin fyysisen sähkön kauppapaikka, jossa määräytyy tuntikohtainen pörssisähköhinta. Pörssisähkö eli spot-sähkö tunnetaan myös nimellä markkinasähkö. Siinä jokaisella tunnilla on oma hintansa (ja vieläpä niin, että jokaisella kahdellakymmenellä Euroopan eri alueella on oma hintansa). Nord Poolin määrittelemä hinta on myös hinta, jonka sähkönmyyjät, kuten Oomi, maksavat ostamastaan sähköstä.Spot-hintaan vaikuttavat useat tekijät, esimerkiksi sää (joka vaikuttaa esimerkiksi vesi- ja tuulivoiman tuotantoon), polttoaineiden ja päästöoikeuksien hinnat, häiriöt sähköntuotannossa ja siirtoyhteyksissä – sekä aina myös kysyntä. Karkeasti yleistäen kulutus on yleensä illalla ja yöllä pienempi kuin aamulla ja päivällä. Kun kulutus päivällä kasvaa, sähköä joudutaan tuottamaan enemmän. Jotta koko kulutus saadaan katettua, joudutaan hankkimaan myös kalliimmin tuotettua sähköä tai ostamaan sitä lisää naapurimaista.#pörssisähkö #sähköpörssi #oomiselkiyttää #oomienergia #sähkö

Ei päivääkään ilman pörssisähköuutisia. Mutta mistä sähköpörssissä on oikeastaan kysymys?…

@oomienergia 1 week ago

Hei sinä huipputyyppi - sykkiikö sydämesi uusiutuvalle energialle? Entäpä oletko kuin kala vedessä työmailla ja projektikokouksissa? Voisitko sinä olla etsimämme työmaapäällikkö aurinkopuistoprojekteihimme Suomessa?  Tehtävässäsi vastaat Oomin aurinkovoimaloiden rakennusprojektien läpiviennistä yhdessä Oomin suunnitteluinsinöörien ja aurinkovoimaloiden rakentamisen parhaiden ammattilaisten kanssa. Vastuullasi ovat erityisesti maa-asenteiset aurinkopuistot. Olemme valtakunnallinen toimija, joten reissupäivät kuuluvat työhösi. Toivomme, että pystyt elämäntilanteesi puolesta matkustamaan säännöllisesti Suomessa. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Lahdessa, Porissa, Tampereella ja Oulussa. Lue lisää, jätä hakemus 11.12 mennessä tai vinkkaa sopivalle kaverille – linkki löytyy kommenteissa! #rekrytointi #rekry #avoimettyöpaikat

Hei sinä huipputyyppi - sykkiikö sydämesi uusiutuvalle energialle? Entäpä oletko kuin…

@ 1 week ago

Hei juuri sinä huipputyyppi - sykkiikö sydämesi uusiutuvalle energialle? Oletko kuin kala vedessä työmailla ja projektikokouksissa? Voisitko sinä olla etsimämme suunnitteluinsinööri aurinkopuistoprojekteihimme Suomessa?   Etsimme huippujoukkoomme juuri sinua! Tehtävässäsi vastaat Oomin aurinkovoimaloiden suunnittelusta yhdessä suunnittelutiimimme kanssa. Fokuksenamme ovat erityisesti isot aurinkovoimalat, joita on suunnitteilla tällä hetkellä yli 100 MW edestä. Vastuullesi kuuluvat maa- ja kattoaurinkovoimaloiden paneeli- ja sähkösuunnittelu Oomin korkeiden standardien mukaisesti.  Toivomme, että pystyt elämäntilanteesi puolesta matkustamaan säännöllisesti Suomessa. Toimipisteemme sijaitsevat Vantaalla, Lahdessa, Porissa, Tampereella ja Oulussa. Lue lisää, jätä hakemus 11.12 mennessä tai vinkkaa sopivalle kaverille – linkki kommenteissa!

Hei juuri sinä huipputyyppi - sykkiikö sydämesi uusiutuvalle energialle? Oletko…

@ 1 week ago

Helpoin sähkönsäästövinkki, jota et edes huomaa! 😎 Kun lähdet useammaksi päiväksi pois, alenna kodin lämpötilaa. Miksi lämmittää neliöitä turhaan silloin, kun et ole paikalla?#oomienergia #loma #lomamatka #sähkönsäästö #säästövinkki

Helpoin sähkönsäästövinkki, jota et edes huomaa! 😎 Kun lähdet useammaksi…

@oomienergia 1 week ago

Muutit sitten minne päin Suomea tahansa, saat sähköt nopeasti uuteen kotiisi lyhyelläkin varoitusajalla! 💡 Jos tarvitset sähkösopimuksen heti tai seuraavalle päivälle, soitathan muuttopuhelimeemme numeroon 09 2522 1100 (ma–pe klo 8–22, la–su klo 9–17).#muutto #muuttohommia #muuttaminen #muuttolaatikko #sähkö #sähkösopimus #oomienergia

Muutit sitten minne päin Suomea tahansa, saat sähköt nopeasti uuteen…

@oomienergia 1 week ago

Sähkönsäästövinkit suihkuun! 1️⃣ Vältä pitkiä suihkuja, eikä veden lämpötilankaan tarvitse olla polttavan kuuma. Itseasiassa asteen viileämpi suihku voi antaa paremmin energiaa uuteen päivään!2️⃣ Älä juoksuta vettä turhaan. Sulje hana siksi aikaa, kun saippuoit itseäsi tai levität shampoon hiuksiisi!#suihku #sähkönsäästö #säästövinkki #oomienergia #sähkö

Sähkönsäästövinkit suihkuun! 1️⃣ Vältä pitkiä suihkuja, eikä veden lämpötilankaan tarvitse…

@oomienergia 2 weeks ago

Suomen hallitus on esittänyt kuluttajille tukimuotoja sähkölaskuille. Eduskunta on päättänyt sähkön arvonlisäveron laskemisesta 24 prosentista 10 prosenttiin. Arvonlisäveron alennus on tilapäinen ajalle 1.12.2022–30.4.2023.#sähkö #sähkönhinta #oomienergia

Suomen hallitus on esittänyt kuluttajille tukimuotoja sähkölaskuille. Eduskunta on päättänyt…

@oomienergia 2 weeks ago