Oomi selkiyttää - sähköinfoa yrityksille

Sähkön hinnannousu on aiheuttanut huolta ja usea yritys joutuu nyt pohtimaan, miten voisi säästää energiaa ja mitä voisi tehdä sähkön riittämisen varmistamiseksi.

Kokosimme tälle sivulle sähkömarkkinoiden toimintaan, energiansäästöön ja sähkön hintaan liittyviä ajankohtaisia sisältöjä, joista toivomme olevan sinulle ja yrityksellesi hyötyä.

Mukaan Astetta alemmas -kampanjaan!

Astetta alemmas -kampanja käynnistyi 10.10.2022 ja jatkuu tulevan lämmityskauden ajan ensi kevääseen asti. Kampanja kannustaa kiinnittämään huomiota haastavassa energiatilanteessa konkreettisiin energiansäästötekoihin. Energiatalkoisiin on haastettu niin kotitaloudet kuin yrityksetkin.

Myös Oomi on mukana kampanjassa - liity sinäkin!

Astetta alemmas -kampanjassa annetaan vinkkejä myös yrityksille ja taloyhtiöille mm. energiatehokkaammista toimitiloista ja valaistuksesta, kestävämmistä työmatkoista sekä pk-teollisuuden energiansäästöstä.

Riittääkö sähkö

Riittääkö sähkö ensi talvena vai joudummeko turvautumaan sähkökatkoihin? Tilanteeseen vaikuttaa oleellisesti talven sää.

Lue lisää

Näin yritykset voivat varautua tulevaan talveen

Yritysten kannattaa viimeistään nyt pohtia, miten sähkössä voisi säästää.

Lue lisää

Sähköntuotannon ABC

Tiesitkö, että sähkömarkkinoilla kysyntä ja tarjonta ovat aina täysin samalla tasolla? Entä tiedätkö, mitä tarkoitetaan tasesähköllä?

Lue lisää

Seuraa sähkönkulutustasi Oomi Onlinessa

Online-palvelusta löydät sähköenergian kulutustiedot, sähkön myyntisopimukseen liittyvät tiedot sekä laskut.

Raportointi-välilehdeltä näet tiedot kotisi sähkönkulutuksesta: Kulutustietojen perusteella voit tutustua sähkönkulutukseesi tunnin tarkkuudella ja arvioida seuraavan sähkölaskun loppusummaa.

Miksi sähkön markkinahinnat ovat nousseet?

Sähkön markkinahinnat ovat jatkaneet edelleen voimakasta nousuaan ja nousu on vain kiihtynyt viime aikoina. Esimerkiksi ensi talvikauden hinnat ovat moninkertaistuneet sähkömarkkinoilla todella nopeasti. Merkittävimpänä yksittäisenä tekijänä on ollut venäläisen energian saatavuuden rajoittaminen Eurooppaan, erityisesti kaasun osalta, Ukrainan sodan alettua. 

Pörssisähkön ABC

Ei päivääkään ilman pörssisähköuutisia. Sähkön hinnat ovat olleet ajoittain moninkertaisia totuttuun hintatasoon nähden. Mistä sähköpörssissä on kysymys? Sähköpörssi Nord Pool on kauppapaikka pistorasiaan tulevalle sähkölle. Nord Pool on Euroopan suurin fyysisen sähkön kauppapaikka, jossa määräytyy tuntikohtainen pörssisähköhinta.

Sähköinfoa kotiin

Poikkeuksellinen sähkömarkkinatilanne aiheuttaa monia kysymyksiä ja sähköön liittyvät termit eivät ehkä ole tuttuja. Kokosimme tälle sivulle sähkömarkkinoiden toimintaan, energiansäästöön ja sähkön hintaan liittyviä ajankohtaisia sisältöjä.

Usein kysyttyä sähkön hinnasta

Nappaa ajankohtaiset vinkit suoraan somesta!

Tehdään yhdessä merkityksellisiä asioita ympäristön puolesta! 💚Oomi Päästöhyvitys tarjoaa mahdollisuuden ottaa vastuuta omasta hiilijalanjäljestäsi. Päästöhyvityksen avulla hyvität osan omista ilmastopäästöistä, joita et arjessasi voi välttää. Valitsemalla päästöhyvityksen osallistut konkreettisiin tekoihin Piitsonsuon ennallistamiseksi Ilomantsissa.🌾 🌱 Tutustu kohteeseen tarkemmin hiiliporssi.fi/piitsonsuo  #oomienergia #luonto #päästöhyvitys #hiilijalanjälki #syksy #ympäristö

Tehdään yhdessä merkityksellisiä asioita ympäristön puolesta! 💚Oomi Päästöhyvitys tarjoaa mahdollisuuden…

@oomienergia 8 hours ago

Tervetuloa syksy! 🍁Tänään vietetään syyspäiväntasausta. Aurinko paistaa kohtisuoraan päiväntasaajalle tehden yöstä ja päivästä yhtä pitkän. Tästä päivästä eteenpäin aurinko valaisee enemmän eteläistä pallon puoliskoa. On aika nauttia tunnelmavaloista, pimenevistä illoista ja raikkaasta syysilmasta. Tunnelmallista syksyä! 🧡 #syksy #syyspäiväntasaus #oomienergia

Tervetuloa syksy! 🍁Tänään vietetään syyspäiväntasausta. Aurinko paistaa kohtisuoraan päiväntasaajalle tehden…

@oomienergia 2 days ago

Tänään on kansainvälinen autoton päivä! ⛔ Anna siis autolle vapaapäivä ja valitse allesi polkupyörä tai hyödynnä julkisia kulkuneuvoja. Saatat yllättyä, kuinka sujuvasti ja helposti matka menee! 🚲  #autotonpäivä #oomienergia #pyöräily #arkiliikunta

Tänään on kansainvälinen autoton päivä! ⛔ Anna siis autolle vapaapäivä…

@oomienergia 3 days ago

Mitä kilowattitunti kertoo? 🧐 Ota termi haltuun ja opi puhumaan sujuvaa sähköä.⚡ #oomienergia #oomiselkiyttää #sähkö

Mitä kilowattitunti kertoo? 🧐 Ota termi haltuun ja opi puhumaan…

@oomienergia 5 days ago

Muutto edessä? 📦 Oletko miettinyt, milloin olisi sopiva aika solmia uuteen kotiin  sähkösopimus?🔌Parasta on hoitaa asia kuntoon hyvissä ajoin – mieluusti noin kaksi viikkoa ennen muuttoa. Mutta ei huolta, vaikka aika olisi tiukilla! Saamme sähköt päälle uudessa kodissasi myös lyhyemmällä varoitusajalla. Voit tehdä sähkösopimuksen uuteen kotiisi verkossa vielä kaksi arkipäivää ennen muuttoa. 🚛 #muutto #muuttoedessä #sähkö #oomienergia #uusikoti

Muutto edessä? 📦 Oletko miettinyt, milloin olisi sopiva aika solmia…

@oomienergia 6 days ago