Oomi selkiyttää - sähköinfoa sinulle

Sähkön hinnannousu aiheuttaa monessa huolta ja usea joutuu nyt pohtimaan, mistä voisi säästää ja mitä voisi itse tehdä sähkön riittämisen varmistamiseksi. Sähköön liittyvät termit eivät ehkä ole tuttuja ja myös sähkömarkkinoiden toiminta saattaa vaikuttaa yksittäisen kuluttajan näkökulmasta epäselvältä.

Kokosimme tälle sivulle sähkömarkkinoiden toimintaan, energiansäästöön ja sähkön hintaan liittyviä ajankohtaisia sisältöjä, joista toivomme olevan sinulle hyötyä. Voit myös kertoa meille, mikä sähkössä juuri nyt askarruttaa. Kokoamme yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä sivustollemme ja julkaisemme niiden pohjalta viikon energiavinkkejä.

Viikon energiansäästövinkki: Oleskelutilojen suosituslämpötila on 20–22 astetta ja makuuhuoneen 18–20 astetta.

Mikä sähkössä askarruttaa? Kokoamme yleisimmin kysyttyjä kysymyksiä sivustollemme ja julkaisemme kysymysten pohjalta viikon energiavinkkejä. Osallistu kyselyyn tästä

Haluaisitko energiansäästövinkit maksutta suoraan sähköpostiisi? Jätä tähän sähköpostiosoitteesi ja varmista, että pysyt ajan tasalla ajankohtaisista vinkeistä myös jatkossa! Lähetämme uuden vinkin kerran viikossa.

Kolme vinkkiä oman energiankulutuksen ja sähkönhinnan seurantaan

Poimi energiansäästövinkit arkeen

Miten säästää sähköä – näin laitat kodin sähkösyöpöt kuriin

Nappaa haltuun Oomin helpot sähkön säästövinkit.

Lue lisää

Energiatehokkuus keittiössä – tarkista ainakin nämä

Jääkaapin ovi auki ja monta rautaa tulessa, kuulostaako tutulta? Oman keittiön sähkönkulutukseen on helppo vaikuttaa pienin teoin, nappaa vinkit talteen!

Lue lisää
Lämmitä kotiasi fiksusti

Lämmitä kotiasi fiksusti

Lämmityskauden alkaessa on hyvä pistää syyniin omien lämmitysratkaisujen energiatehokkuus ja tarkastella lämmityskauden toimintatapojaan.

Lue lisää

Seuraa sähkönkulutustasi Oomi Onlinessa

Online-palvelusta löydät kotisi sähköenergian kulutustiedot, sähkön myyntisopimukseen liittyvät tiedot sekä laskut.

Raportointi-välilehdeltä näet tiedot kotisi sähkönkulutuksesta: Kulutustietojen perusteella voit tutustua sähkönkulutukseesi tunnin tarkkuudella ja arvioida seuraavan sähkölaskun loppusummaa.

Miksi sähkön markkinahinnat ovat nousseet?

Sähkön markkinahinnat ovat jatkaneet edelleen voimakasta nousuaan ja nousu on vain kiihtynyt viime aikoina. Esimerkiksi ensi talvikauden hinnat ovat moninkertaistuneet sähkömarkkinoilla todella nopeasti. Merkittävimpänä yksittäisenä tekijänä on ollut venäläisen energian saatavuuden rajoittaminen Eurooppaan, erityisesti kaasun osalta, Ukrainan sodan alettua. 

Pörssisähkön ABC

Ei päivääkään ilman pörssisähköuutisia. Sähkön hinnat ovat olleet ajoittain moninkertaisia totuttuun hintatasoon nähden. Mistä sähköpörssissä on kysymys? Sähköpörssi Nord Pool on kauppapaikka pistorasiaan tulevalle sähkölle. Nord Pool on Euroopan suurin fyysisen sähkön kauppapaikka, jossa määräytyy tuntikohtainen pörssisähköhinta.

Pelaa energiansäästövisaa ja testaa tietosi!

Usein kysyttyä sähkön hinnasta

Nappaa ajankohtaiset vinkit suoraan somesta!

Tunnistatko nämä eri tyyppiset pyörät? Työsuhdepyöräedulla voit valita laajasta valikoimasta minkä tahansa polkupyörän – käytit sitä sitten työmatkan tai vapaa-ajan pyöräilyyn! 🚴‍♀️#polkupyörä #fillari #työsuhdepyörä #työsuhdeetu #polkupyöräily

Tunnistatko nämä eri tyyppiset pyörät? Työsuhdepyöräedulla voit valita laajasta valikoimasta…

@oomienergia 22 hours ago

Hei sinä huipputyyppi - sykkiikö sydämesi erinomaiselle työntekijäkokemukselle? Voisitko sinä olla etsimämme HR- ja viestintäasiantuntija Ouluun?  Etsimme huippujoukkoomme juuri sinua, joka olet vuorovaikutustilanteissa koko persoonallasi oma itsesi ja asenteesi näkyy niin Teamsissa, somessa, puhelimessa, sähköpostitse ja kasvotusten toteutettavassa viestinnässäsi. Motivoidut positiivisen työntekijä- ja hakijakokemuksen tuottamisesta.Teemme töitä (etätöiden lisäksi) Vantaalla, Porissa, Lahdessa, Tampereella ja Oulussa. Sinun pääpaikkasi olisi Oulussa.Lue lisää, jätä hakemus 19.10 mennessä tai vinkkaa sopivalle kaverille – linkki kommenteissa!

Hei sinä huipputyyppi - sykkiikö sydämesi erinomaiselle työntekijäkokemukselle? Voisitko sinä olla…

@ 22 hours ago

Säästä sähköä kypsentämällä ruoka pieninä paloina – näin se valmistuu nopeammin ja pienemmällä energiankulutuksella! Pilkot kuitenkin lihan, perunan ja vihannekset suuhun sopivaan kokoon viimeistään lautasella, joten miksei tehdä sitä jo ennen kypsennystä. 😉#säästövinkki #energia #ruuanlaitto #oomienergia #sähkö

Säästä sähköä kypsentämällä ruoka pieninä paloina – näin se valmistuu…

@oomienergia 5 days ago

Sähkön hinnannousu aiheuttaa monessa huolta ja usea joutuu nyt pohtimaan, mistä voisi säästää ja mitä voisi itse tehdä sähkön riittämisen varmistamiseksi. Kokosimme sivuillemme sähkömarkkinoiden toimintaan, energiansäästöön ja sähkön hintaan liittyviä ajankohtaisia sisältöjä, joista toivomme olevan sinulle hyötyä – linkin löydät biosta!#oomienergia #sähkö #oomiselkiyttää #energia

Sähkön hinnannousu aiheuttaa monessa huolta ja usea joutuu nyt pohtimaan,…

@oomienergia 1 week ago