Oomi selkiyttää - sähköinfoa sinulle

Sähköön liittyvät termit eivät ehkä ole tuttuja ja myös sähkömarkkinoiden toiminta saattaa vaikuttaa yksittäisen kuluttajan näkökulmasta epäselvältä.

Kokosimme tälle sivulle sähkömarkkinoiden toimintaan, energiansäästöön ja sähkön hintaan liittyviä ajankohtaisia sisältöjä, joista toivomme olevan sinulle hyötyä.

Kolme vinkkiä oman energiankulutuksen ja sähkönhinnan seurantaan

Poimi energiansäästövinkit arkeen

Miten säästää sähköä – näin laitat kodin sähkösyöpöt kuriin

Nappaa haltuun Oomin helpot sähkön säästövinkit.

Lue lisää

Energiatehokkuus keittiössä – tarkista ainakin nämä

Jääkaapin ovi auki ja monta rautaa tulessa, kuulostaako tutulta? Oman keittiön sähkönkulutukseen on helppo vaikuttaa pienin teoin, nappaa vinkit talteen!

Lue lisää
Lämmitä kotiasi fiksusti

Lämmitä kotiasi fiksusti

Lämmityskauden alkaessa on hyvä pistää syyniin omien lämmitysratkaisujen energiatehokkuus ja tarkastella lämmityskauden toimintatapojaan.

Lue lisää

Seuraa sähkönkulutustasi Oomi Onlinessa

Online-palvelusta löydät kotisi sähköenergian kulutustiedot, sähkön myyntisopimukseen liittyvät tiedot sekä laskut.

Raportointi-välilehdeltä näet tiedot kotisi sähkönkulutuksesta: Kulutustietojen perusteella voit tutustua sähkönkulutukseesi tunnin tarkkuudella ja arvioida seuraavan sähkölaskun loppusummaa.

Pörssisähkön ABC

Ei päivääkään ilman pörssisähköuutisia. Sähkön hinnat ovat olleet ajoittain moninkertaisia totuttuun hintatasoon nähden. Mistä sähköpörssissä on kysymys? Sähköpörssi Nord Pool on kauppapaikka pistorasiaan tulevalle sähkölle. Nord Pool on Euroopan suurin fyysisen sähkön kauppapaikka, jossa määräytyy tuntikohtainen pörssisähköhinta.

Valtio tukee talven sähkölaskuja

Käsillä olevan energiakriisin ja sähkön korkeiden hintojen takia Suomen hallitus on esittänyt kuluttajia koskevia tukimuotoja sähkölaskuille. Tukimuotojen käsittely jatkuu hallituksessa ja eduskunnassa, eivätkä toteutuvat muutokset ja niiden sisältö ole vielä varmoja.

Sähkötermit tutuiksi

Puhutko sujuvaa sähköä vai kuulostavatko aiheeseen liittyvät termit kuin vieraalta kieleltä? Sähkösanaston lyhyt oppimäärämme sopii kaikille.

Usein kysyttyä sähkön hinnasta

Nappaa ajankohtaiset vinkit suoraan somesta!

Laitetaanko teidän firman työsuhdepyöräasiat kuntoon? 🚴‍♀️ Varaa 30 minuutin juttelutuokio osoitteesta oomi.fi/fillari#oomienergia #polkupyörä #työsuhdeetu #työsuhdepyörä #pyöräily

Laitetaanko teidän firman työsuhdepyöräasiat kuntoon? 🚴‍♀️ Varaa 30 minuutin juttelutuokio…

@oomienergia 1 week ago

Suomalaista suota ennallistamalla turvaat hiilivarastoja, edistät luonnon monimuotoisuutta ja vesistöjemme puhdistumista. 🌿 Hyvitä arkesi välttämättömät päästöt valitsemalla sähkösopimuksesi kaveriksi Oomi Päästöhyvitys -palvelu. Kannetaan yhdessä vastuu ympäristöstämme!#oomienergia #suo #metso #ympäristöteko #ympäristö

Suomalaista suota ennallistamalla turvaat hiilivarastoja, edistät luonnon monimuotoisuutta ja vesistöjemme…

@oomienergia 1 week ago