Räätälöi sähkösopimuksesi

Meillä kaikilla on sähkösopimus. Mutta minkälainen, se voi vaihdella. Sopimuksen keston lisäksi Oomin sopimusta voi räätälöidä vaihtoturvalla, laskunmaksuturvalla, päästöhyvityspalvelulla tai niin, että käyttämäsi energia on täysin uusiutuvaa tai päästötöntä.

 • Oomi Uusiutuvalla varmistat, että käyttämäsi sähkö on 100 % uusiutuvaa energiaa.
 • Oomi Hiilineutraalilla voit valita sähkösi 100 % päästöttömänä.
 • Oomi Vaihtoturvalla vaihdat kahden vuoden määräaikaisen sopimuksesi uuteen määräaikaiseen sopimukseen, jos sähkön hinta laskee ja sopimuksesi on ollut voimassa vähintään vuoden ajan.
 • Oomi Laskunmaksuturva on vakuutus, jolla turvaat sähkölaskusi maksun henkilökohtaisen talouden poikkeustilanteissa.
 • Oomi Päästöhyvityksellä voit hyvittää arkesi välttämättömät päästöt vaivattomasti.

Oletko tilannut “sen tavallisen” sähkösopimuksen? Sekin on hyvä valinta, mutta voit halutessasi täydentää sopimustasi lisäpalveluilla. Oomi Laskunmaksuturva ja Oomi Päästöhyvitys sopivat minkä tahansa sähkösopimuksen kylkeen. Oomi Uusiutuvan, Oomi Hiilineutraalin ja Oomi Vaihtoturvan voit valita koteihin ja mökeille, joissa sähköä kuluu enintään 40 000 kilowattituntia vuodessa. Esitelläänpä, millaisia palveluja nämä kaikki oikein ovat.

Oomi Uusiutuva

Valitsemalla sopimukseesi Oomi Uusiutuvan varmistut, että käyttämäsi sähkö on 100 % uusiutuvasti biovoimalla, auringolla, vedellä ja tuulella tuotettua. Alkuperä varmennetaan Guarantee of Origin-alkuperätakuujärjestelmän mukaisesti. Jakauma auringon, veden ja tuulen suhteesta vaihtelee tuotantotilanteesta riippuen. 

 • Hinta on 1,70 c/kWh 
 • Oomi Uusiutuvan voit valita kaikkiin sähkösopimuksiin. Uusiutuva on saatavilla koteihin ja mökkeihin, joissa sähköä kuluu enintään 40 000 kWh vuodessa.  
 • Oomi Uusiutuva on käyttöpaikkakohtainen toistaiseksi voimassa oleva lisäpalvelu. Se on voimassa toistaiseksi ja jatkuu niin kauan kuin sinulla on mikä tahansa Oomin sähkösopimus voimassa kyseisessä osoitteessa. Voit milloin tahansa irtisanoa Oomi Uusiutuvan, tällöin irtisanomisaika on 14 päivää.  
 • Oomi Uusiutuva -lisäpalvelu päättyy automaattisesti, jos muutat tai vaihdat sähkönmyyjää.  

Tutustu Oomi Uusiutuvaan

Oomi Hiilineutraali

Voit valita pistorasioistasi päästötöntä sähköä: Oomi Hiilineutraali on 100 % päästötön vaihtoehto, jota tuotetaan ilman hiilidioksidipäästöjä ensisijaisesti eurooppalaisella ydinvoimalla, mutta tarvittaessa myös uusiutuvilla energialähteillä (bio-, vesi-, tuuli- ja aurinkovoima).  

 • Oomi Hiilineutraalin hinta on 4,90 € kuussa 
 • Hiilineutraali on valittavissa mille tahansa sähkösopimukselle, jos vuosittainen sähkönkulutus on enintään 40 000 kWh. 
 • Oomi Hiilineutraali on käyttöpaikkakohtainen toistaiseksi voimassa oleva lisäpalvelu. Oomi Hiilineutraali on voimassa toistaiseksi ja jatkuu niin kauan kuin sinulla on mikä tahansa Oomin sähkösopimus voimassa kyseisessä osoitteessa. Voit myös milloin tahansa irtisanoa Oomi Hiilineutraalin, tällöin irtisanomisaika on 14 päivää.  
 • Oomi Hiilineutraali -lisäpalvelu päättyy automaattisesti, jos muutat tai vaihdat sähkönmyyjää.  

Oomi Hiilineutraalin alkuperä todennetaan EECS-järjestelmän (European Energy Certificate System) mukaisilla sähkön alkuperätakuilla. 

Oomi Vaihtoturva

Jos haluat joustoa kahden vuoden määräaikaiseen sähkösopimukseesi ja mahdollisuuden pitää sopimuksesi hinnan edullisena, valitse Vaihtoturva. Vaihtoturvalla vaihdat sopimuksesi halvempaan Oomin määräaikaiseen sopimukseen, jos sähkön hinta laskee ja sopimuksesi on ollut voimassa vähintään vuoden ajan.

Vaihtoturvan hinta on 1,40 c/kWh. Se on siis hinnoiteltu c/kWh-perusteisesti ja kuukausittainen kustannus vaihtelee riippuen kohteen sähkönkulutuksesta. Vaihtoturvan kustannus muodostuu käyttöpaikan kulutus (kWh) kerrottuna Vaihtoturvan c/kWh hinnalla.

Voit ottaa Vaihtoturvan lisätuotteeksi koteihin ja mökkeihin, joissa sähköä kuluu enintään 40 000 kWh vuodessa. Oomi Vaihtoturvaa ei voi lisätä tai irtisanoa kesken sopimuskauden.

Voit ottaa Vaihtoturvan sopimuksellesi samalla, kun solmit Oomi Kiinteä 24kk -sähkösopimuksen tai olemalla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Lue lisää Vaihtoturvasta ja sen hyödyntämisestä.

Oomi Laskunmaksuturva

Edullinen Oomi Laskunmaksuturva on loistava valinta sinulle, joka haluat varautua elämän poikkeustilanteisiin ja saada helppoutta arkeesi. Oomi Laskunmaksuturva on vakuutus, jolla turvaat sähkölaskusi maksun henkilökohtaisen talouden poikkeustilanteissa, kuten työttömyyden tai pidemmän sairausloman varalta.

Oomi Laskunmaksuturvan voit ostaa Oomin verkkokaupasta, vakuutus on räätälöitävissä juuri sinun omiin tarpeisiisi. Valittavissa on jopa kuusi eri korvaustasoa, alkaen vain 1,20€ kuussa.

Tutustu Oomin Laskunmaksuturvaan

Oomi Päästöhyvitys

Valitsemalla Oomi Päästöhyvitys -palvelun, voit hyvittää arkesi välttämättömät päästöt vaivattomasti - vain 23 sentillä per päivä! Päästöhyvityksen kohteena on Piitsonsuon ennallistaminen Ilomantsissa, tekemäsi päästöhyvitys ohjataan kohteeseen. 

 • Päästöhyvitys sisältää 1200 hiilidioksidikiloa (co2-kg) vuodessa ja sen hinta on vain 6,90 € kuussa. 
 • Oomi Päästöhyvitys on käyttöpaikkakohtainen toistaiseksi voimassa oleva lisäpalvelu. Oomi Päästöhyvitys on voimassa toistaiseksi ja jatkuu niin kauan kuin sinulla on mikä tahansa Oomin sähkösopimus voimassa kyseissä osoitteessa. Voit myös milloin tahansa irtisanoa Oomi Päästöhyvityksen, tällöin irtisanomisaika on 14 päivää.  
 • Oomi Päästöhyvitys -lisäpalvelu päättyy automaattisesti, jos muutat tai vaihdat sähkönmyyjää. 

Tutustu Oomi Päästöhyvitykseen tarkemmin

Sähköä Suomen joka kolkkaan

Voit räätälöidä sähkösopimuksesi Oomin lisätuotteilla. Tutustu Oomin sähkösopimuksiin ja nappaa haluamasi lisäarvopalvelut kylkeen!