Oomi Aktiivinen - pörssisähkösopimus

Oomi Aktiivinen on valintasi, jos haluat mutkattoman ja aina ajantasaisen sähkösopimuksen.

Tarjous
aktiivinen-300x308.png
Oomi Aktiivinen
Ei-määräaikainen pörssisähkösopimus
Säästä
Marginaali
0,59 c/kWhsis. alv. 24%
+ Vaihtuva Spot-tuntihinta

Viimeisen kuukauden toteutunut spot-keskihinta oli 4,47 c/kWh. Vuoden 2023 toteutunut spot-keskihinta oli 6,21 c/kWh.

Perusmaksu Ensimmäiset 6 kk 2,45 /kksis. alv. 24%
Jonka jälkeen 4,90 /kksis. alv. 24%

Oomi Aktiivinen on toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus, joka on pörssisähkön hintaan perustuva sähkösopimus. Pörssisähkösopimus on oiva valinta esimerkiksi silloin, kun haluat seurata aktiivisesti sähkönkulutustasi.

Pörssisähkösopimuksesi hinta muodostuu näistä osista:

  1. tunneittain vaihtuva spot-hinta (c/kWh)
  2. marginaali (c/kWh)
  3. perusmaksu (€/kk).

Pörssisähkön hinta

Oomi Aktiivinen -sopimuksessa energiahinta on muuttuva ja se perustuu pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool AS) julkaisemaan sähkön tuntikohtaiseen Suomen aluehintaan eli sähkön spot-hintaan. Spot-hintaan perustuvan spot-sähkön hinta vaihtelee kysynnän ja tarjonnan mukaan, joten maksat pörssisähköstä aina ajantasaista hintaa.

Pörssisähkön hinta vaihtelee tunneittain, joten hintojen seuraaminen todella kannattaa. Tuntihinnan seuraamisen avulla tietää, mihin aikaan tänään ja huomenna vaikkapa sauna, pyykinpesukone, uuni tai sähköauton lataus kannattaa laittaa päälle. Seuraavan päivän tuntihinnat ovat tiedossa edeltävänä päivänä yleensä klo 14 jälkeen.

Voit myös ladata ilmaisen Fingridin Tuntihinta-sovelluksen mobiililaitteeseesi. Voit seurata sillä spot-hinnan muutoksia kätevästi. Sovellus toimii Windows-, Android- sekä iPhone-puhelimilla.

Oomi Aktiivinen sopii sinulle, joka haluat hyödyntää vuorokauden edullisimmat tunnit ilman sitovia määräaikaisuuksia.

Valitsemalla sopimukseesi Oomi Uusiutuvan varmistut, että käyttämäsi sähkö on 100 % uusiutuvalla energialla tuotettua. Voit myös ottaa sopimuksesi kylkeen Oomi Laskunmaksuturva -vakuutuksen, jolla turvaat sähkölaskusi maksun henkilökohtaisen talouden poikkeustilanteissa.

Miksi Oomi Aktiivinen pörssisähkö?

  • Sopimus on pörssisähkön hintaan perustuva sähkösopimus eli markkinahintaan sidottu ja maksat sähköstä aina ajantasaista spot-hintaa
  • Toistaiseksi voimassa oleva sopimus - ei sitovia määräaikaisuuksia