Tietoa laskutuksesta

Reskontramme uudistuu, jonka myötä laskutukseemme tulee muutoksia kevään 2024 aikana. Tällä hetkellä muutos vaikuttaa 1.2.2024 alkaen seuraavasti:

Pienimmän laskutettavan summan raja poistuu. Jos laskusi loppusumma on aikaisemmin jäänyt alle 5 euron, on summa siirtynyt maksettavaksi seuraavalle laskulle. Jatkossa saat myös alle 5 euron summista oman laskun. Muutos ei koske loppulaskuja.

Hyvitysten ja ennakkosuoritusten siirto tuleville laskuille poistuu toistaiseksi. Hyvityksen palauttamiseksi tarvitsemme ajantasaiset pankkiyhteystietosi. Jos laskusi loppusumma on miinusmerkkinen ja pyydämme laskulla ilmoittamaan tilinumeron palautusta varten, ilmoitathan tilinumerosi oomi.fi/palautus.

Pidämme sinut ajan tasalla tulevista muutoksista. Pahoittelemme muutoksista mahdollisesti aiheutuvaa harmia.

Saat sähkölaskun kuukausittain

Lähetämme sähkölaskut kuukausittain. Laskun maksuaika on 14 vuorokautta laskun päiväyksestä ja eräpäivä on yleensä kuukauden puolivälin tienoilla.

Sähkölasku perustuu aina todelliseen sähkönkulutukseesi. Kulutuksen mukaisessa laskutuksessa veloitamme käyttämäsi sähkön kuukausittain. Voit seurata omaa sähkönkulutustasi ja tarkastella aiempia laskujasi Online-palvelussamme.

Näin luet sähkölaskua

Pohditko, mistä laskusi muodostuu? Entä tiesitkö, mitä kaikkea tietoa laskultasi löytyy? Syvenny sähkölaskun anatomiaan täällä.

Unohtuiko laskun maksu eräpäivänä?

Toisinaan lasku saattaa jäädä epähuomiossa maksamatta ajallaan, mutta ei hätää! Muistutamme erääntyneestä laskusta tekstiviestillä viikon kuluttua eräpäivästä, jos lasku on maksamatta. Näin ehdit reagoida ja maksaa laskun ennen varsinaista maksumuistutusta, ja välttyä viiden euron muistutuskululta.

Tekstiviesti lähetetään asiakastiedoissasi olevaan puhelinnumeroon. Muistutusviesti on sinulle maksuton. Huomaathan, että tekstiviestimuistutuspalvelumme on käytössä ainoastaan kuluttaja-asiakkaille.

Pidä yhteystietosi ajan tasalla Oomi Onlinessa.

Omien sähkölaskujen katselu

Näet Online-palvelustamme sinulle lähettämämme sähkölaskut. Online-palvelun käyttöä varten sinun tulee rekisteröityä palvelun käyttäjäksi. Palveluun rekisteröityäksesi tarvitset verkkopankkitunnukset tai mobiilivarmenteen. 

Helppo ja nopea e-lasku

E-lasku on turvallinen tapa vastaanottaa ja maksaa laskuja. Voit tehdä e-laskutilauksen omassa verkkopankissasi jo ennen ensimmäistä sähkölaskua sopimusvahvistukselta löytyvällä laskutusperuste-tunnuksella.

Laskut sähköisesti

Laskut sähköpostilla

Halutessasi voit saada laskut sähköpostiisi. Tätä varten olethan yhteydessä asiakaspalveluumme.

Laskut digipostina Kivraan

Voit vastaanottaa laskumme helposti digipostina rekisteröitymällä ilmaiseen digipostipalvelu Kivraan. Kivrasta voit maksaa laskut suoraan pankkitililtäsi verkkopankkitunnuksilla.

Tarvitsetko maksuaikaa?

Laskun maksamiseen, eräpäivän siirtoon, perintään ja maksuaikaan liittyvissä asioissa sinua auttaa maksuneuvontamme numerossa 09 2315 0466
ma-pe klo 8-20 ja la klo 10-15.

Voit hoitaa laskun maksamiseen liittyviä asioita myös maksuneuvonnan online-palvelussa ropo-online.fi 24/7.

Hyvityslasku - mikä se on?

Voit saada meiltä laskun, jonka loppusumma on miinusmerkkinen. Tällaista laskua kutsutaan hyvityslaskuksi. Laskun loppusumma voi olla miinusmerkkinen, jos sinulla on esimerkiksi aurinkopaneelit ja oma tuotantosi ylittää kulutuksesi tai olet maksanut laskun kaksi kertaa. Lähetämme hyvityslaskun käytössäsi olevan laskutustavan mukaisesti. Suoraan verkkopankkiin toimitetun miinusmerkkisen e-laskun löydät useimmiten verkkopankin selainversion e-laskuarkistosta.

Jos pyydämme laskulla sinua ilmoittamaan tilinumerosi hyvityksen maksamista varten, voit ilmoittaa tilinumerosi kätevästi verkkosivuillamme tai suoraan asiakaspalveluumme.

Usein kysyttyä laskutuksesta