Toimitusvelvolliset sähkösopimustuotteet kuluttaja-asiakkaille

Kuluttaja-asiakkaille on tarjolla seuraavat toimitusvelvolliset sähkötuotteet:

  • Toimitusvelvollinen SPOT
  • Toimitusvelvollinen Sähkö (saatavilla yleis- aika- ja kausisähkönä)

Tietoa toimitusvelvollisista sähkösopimuksista

Toimitusvelvollinen Spot
Toistaiseksi voimassa oleva pörssisähkösopimus
Marginaali
0,79 c/kWhsis. alv. 24%
+ Vaihtuva Spot-tuntihinta

Viimeisen kuukauden toteutunut keskihinta oli 3,30 c/kWh. Vuoden 2022 toteutunut keskihinta oli 18,81 c/kWh.

Perusmaksu 5,90 /kksis. alv. 24%

Toistaiseksi voimassa olevan Toimitusvelvollinen Spot -sopimuksen energiahinta on muuttuva ja se perustuu pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool AS) julkaisemaan sähkön tuntikohtaiseen Suomen aluehintaan. Pörssihintaan sidotun tuntihinnan lisäksi laskutetaan myyjän marginaali (c/kWh) ja perusmaksu (€/kk).

Hinnasto

Toimitusvelvollinen Sähkö
Ei-määräaikainen sähkösopimus
Energia
21,90 c/kWhsis. alv. 24%
Perusmaksu 5,90 /kksis. alv. 24%

Toistaiseksi voimassa olevan Toimitusvelvollinen Sähkö -sopimuksen sopimuksentekohetkellä voimassa oleva hinta on tiedossa etukäteen. Oomi Oy:llä on oikeus muuttaa sopimuksen hintaa sopimuskauden aikana. Mahdollisista hinnanmuutoksista ilmoitamme asiakkaalle viimeistään kuukautta (1 kk) ennen muutoksen voimaantuloa. Saatavilla yleis- aika- ja kausisähkönä.

Hinnasto

Yllä mainitut tuotteet ovat toimitusvelvollisuustuotteita seuraavien jakeluverkonhaltijoiden alueella: 
Haukiputaan Sähköosuuskunta, Kemin Energia ja Vesi Oy, Keminmaan Energia ja Vesi Oy, LE-Sähköverkko Oy (Lahti), Oulun Energia Sähköverkko Oy, Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy, Pori Energia Sähköverkot Oy, Raahen Energia Oy, Rantakairan Sähkö Oy, Tervolan Energia ja Vesi Oy, Tornion Energia Oy ja Vantaan Energia Sähköverkot Oy 

Mitä tarkoittaa toimitusvelvollisuus? 

Jokaisen verkkoyhtiön vastuualueella toimii yksi sähkönmyyjä, jonka on toimitettava sähköä alueen kotitalouksille ja pienille sähkönkäyttäjille julkisilla hinnoilla ja ehdoilla. Tämä sähkönmyyjä on alueen toimitusvelvollinen sähkömyyjä

Toimitusvelvollinen sähkönmyyjä on velvollinen tekemään toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen sitä haluavan asiakkaan kanssa. Toimitusvelvollisuus varmistaa sen, ettei asiakas jää ilman sähköä esimerkiksi tilanteissa, joissa luottotiedot ovat menneet tai sopimuksen teko ei jostain muusta syystä onnistu.  

Oomi toimitusvelvollisuustuotteet 

Oomin toimitusvelvollisuustuotteet ovat toistaiseksi voimassa olevat Toimitusvelvollinen Spot ja Toimitusvelvollinen Sähkö. Toimitusvelvollinen Sähkö on saatavilla yleis-, aika- ja kausisähkönä. 

Voit tehdä Toimitusvelvollinen Spot tai Toimitusvelvollinen Sähkö -sopimuksen, jos  

  • Käyttöpaikkasi on jakeluverkonhaltijoiden alueella, joille Oomi on toimitusvelvollinen sähkönmyyjä 
  • Käyttöpaikkasi pääsulake on enintään 3x63 A 
  • Vuosikulutuksesi on enintään 100 000 kWh vuodessa 

Oomin toimitusvelvollisuusalueet 

Olemme toimitusvelvollinen sähkönmyyjä seuraavien verkkoyhtiöiden alueilla: Haukiputaan Sähköosuuskunta, Kemin Energia ja Vesi Oy, Keminmaan Energia ja Vesi Oy, LE-Sähköverkko Oy (Lahti), Oulun Energia Sähköverkko Oy, Oulun Seudun Sähkö Verkkopalvelut Oy, Pori Energia Sähköverkot Oy, Raahen Energia Oy, Rantakairan Sähkö Oy, Tervolan Energia ja Vesi Oy, Tornion Energia Oy ja Vantaan Energia Sähköverkot Oy.