Sähkön alkuperätakuu

Tarjoamme asiakkaillemme vaivattoman tavan tehdä vastuullisia ja ekologisiksi todennettuja valintoja. Sähkön alkuperän todentaminen sähkön alkuperätakuilla (Guarantee of Origin, GoO) takaa, että sähkö on tuotettu uusiutuvista energialähteistä.

Aidosti vastuullinen valinta

Yrityksen sähkösopimuksen päivittäminen ympäristöystävällisemmäksi on tulevaisuuden valinta. Puhtaan sähköntuotannon hiilijalanjälki (CO2-päästöt) on nolla. Kun lisäämme uusiutuvan sähkön tuotantoa, voimme hillitä ilmastonmuutosta. Jotta yritys voi viestiä vastuullisesta valinnastaan, on tekojen oltava todennettavissa.

Sähkön alkuperätakuu on sertifikaatti, joka takaa, että sähkö on tuotettu uusiutuvista energialähteistä. Suomessa alkuperätakuut myöntää Finextra Oy -yhtiö, joka on kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj:n omistama tytäryhtiö.

Miten uusiutuvan sähkön alkuperä varmistetaan?

Sähkön alkuperää varmennetaan yhteiseurooppalaisen sähkön alkuperätakuujärjestelmän avulla. Järjestelmään rekisteröidylle uusiutuviin energialähteisiin perustuvalle sähköntuotannolle myönnetään alkuperätakuu-sertifikaatteja tuotetun sähköenergian määrän mukaan.

Laki sähkön alkuperän varmentamisesta ja ilmoittamisesta asettaa vaatimukset sähkönmyyntiyhtiöille hankkia ja mitätöidä näitä edellä mainitun järjestelmän sähkön alkuperätakuu -sertifikaatteja vastaava energiamäärä, mitä uusiutuviin energialähteisiin perustuvaa sähköenergiaa toimitetaan sähkön loppukäyttäjille

Lue asiantuntijamme haastattelu sähkön alkuperän varmentamisesta

EKOenergia - kestävällä tavalla tuotettua energiaa

Tarjoamme yritysasiakkaillemme myös EKOenergia-merkittyä sähköä. EKOenergia sopii erityisesti niille yrityksille, jotka haluavat panostaa vastuullisuuteen ja tehdä työtä ympäristön ja luonnon monimuotoisuuden puolesta. EKOenergia-merkki on kansainvälisesti tunnistettu laatumerkki uusiutuvalla energialla tuotetulle sähkölle, kaasulle, lämmitykselle ja jäähdytykselle. 

Saisiko olla hiukan parempaa sähköä?

Uusiutuvia energialähteitä ovat mm.:

Aurinkovoima
Aurinkovoima on uusiutuvaa energiaa, jota tuotetaan aurinkokennoilla tai -keräimillä.

Tuulivoima
Tuulienergia on tuulesta peräisin olevaa energiaa, joka muunnetaan tuulen liike-energiasta sähköksi tuuliturbiinien pyörivien lapojen avulla.  

Vesivoima
Vesivoimalla tuotettu sähkö on uusiutuvaa ja vähäpäästöistä. Vesivoimalaitoksissa energiaa tuotetaan juoksuttamalla vettä turbiinin kautta.   

Biovoima
Biovoima on peltobiomassaa (elintarviketeollisuuteen kelpaamaton aines), puuaines, metsähake, hakkuujätteet.

Hinnoittelu ja tilaaminen  

Uusiutuvan energian hinta määräytyy markkinoilla aivan kuten itse sähköenergiankin hinta. Eri tuotantomuotoihin perustuvien sähkön alkuperätakuiden hinnoitteluun vaikuttavat tuotantomuodon haluttavuus kuluttajien keskuudessa, toteutuneet tuotantomäärät, tuotantomaa sekä -ajankohta ja miten kyseinen alkuperätakuu on hyväksyttävissä eri ympäristölaatujärjestelmien vaatimuksien osalta.

Uusiutuvan energian tilaaminen on tehtävä viimeistään toimitusvuotta seuraavan helmikuun aikana, jotta ehdimme hankkia ja kuolettaa asiakkaillemme hankitut alkuperätakuut. Suosittelemme kuitenkin toimimaan jo hyvissä ajoin, silloin kun markkinahintataso näyttää järkevältä. Alkuperätakuita voidaan hankkia kuluvan vuoden lisäksi jopa neljälle tulevalle vuodelle. 

Sähköä yrityksille

09 2522 1133

Soita meille tai jätä yhteydenottopyyntö!

Henkilön kuva

Ympäristöystävällisempää sähköä yrityksille

Tiesitkö, että myös yrityksille on tarjolla ympäristöystävällistä sähköä? Oomin sähkövalikoimasta löytyy yrityspuolen joka tarpeeseen sopivat ratkaisut lisätuotteineen.

Lue lisää

Sähkösopimukset yrityksille

Tarjoamme halpaa sähköä yrityksesi kaikkiin tarpeisiin. Valitse vain sopimus ja me hoidamme loput.

Lue lisää

Pyydä sähkötarjous yrityksellesi

Jätä tarjouspyyntö, niin tarjoamme yrityksellesi parhaiten sopivan sähkösopimuksen.

Lue lisää