Sähkön alkuperätakuu

Sähkön alkuperätakuu (Guarantee of Origin, GoO) on sertifikaatti, joka takaa, että sähkö on tuotettu uusiutuvista energialähteistä. 

Suomessa alkuperätakuut myöntää Finextra Oy -yhtiö, joka on kantaverkkoyhtiö Fingrid Oyj:n omistama tytäryhtiö.

Uusiutuvia energialähteitä ovat mm.:

Aurinkovoima

Aurinkovoima on uusiutuvaa energiaa, jota tuotetaan aurinkokennoilla tai -keräimillä.  

Tuulivoima

Tuulienergia on tuulesta peräisin olevaa energiaa, joka muunnetaan tuulen liike-energiasta sähköksi tuuliturbiinien pyörivien lapojen avulla.  

Vesivoima

Vesivoimalla tuotettu sähkö on uusiutuvaa ja vähäpäästöistä. Vesivoimalaitoksissa energiaa tuotetaan juoksuttamalla vettä turbiinin kautta.   

Hinnoittelu ja tilaaminen  

Uusiutuvan energian hinta määräytyy markkinoilla aivan kuten itse sähköenergiankin hinta. Eri tuotantomuotoihin perustuvien sähkön alkuperätakuiden hinnoitteluun vaikuttavat tuotantomuodon haluttavuus kuluttajien keskuudessa, toteutuneet tuotantomäärät, tuotantomaa sekä -ajankohta ja miten kyseinen alkuperätakuu on hyväksyttävissä eri ympäristölaatujärjestelmien vaatimuksien osalta.

Uusiutuvan energian tilaaminen on tehtävä viimeistään toimitusvuotta seuraavan helmikuun aikana, jotta ehdimme hankkia ja kuolettaa asiakkaillemme hankitut alkuperätakuut. Suosittelemme kuitenkin toimimaan jo hyvissä ajoin, silloin kun markkinahintataso näyttää järkevältä. Alkuperätakuita voidaan hankkia kuluvan vuoden lisäksi jopa neljälle tulevalle vuodelle. 

Sähköä yrityksille

09 2522 1133

Soita meille tai jätä yhteydenottopyyntö!

Henkilön kuva

Ympäristöystävällisempää sähköä yrityksille

Tiesitkö, että myös yrityksille on tarjolla ympäristöystävällistä sähköä? Oomin sähkövalikoimasta löytyy yrityspuolen joka tarpeeseen sopivat ratkaisut lisätuotteineen.

Lue lisää

Sähkösopimukset yrityksille

Tarjoamme halpaa sähköä yrityksesi kaikkiin tarpeisiin. Valitse vain sopimus ja me hoidamme loput.

Lue lisää

Pyydä sähkötarjous yrityksellesi

Jätä tarjouspyyntö, niin tarjoamme yrityksellesi parhaiten sopivan sähkösopimuksen.

Lue lisää