preloader
työsuhdepyörä työntekijä

Työsuhdepyörän hyödyt työntekijälle
– näin säästät jopa 15-30 % seuraavan pyöräsi hinnassa

Kevään saapuessa on aika kaivaa fillari taas varastosta, mutta onko pyörä ajokunnossa?

Kun työnantaja tarjoaa pyöräedun osana palkkaasi, se on hänelle vähintään kustannusneutraali ratkaisu. Jos huoleton ja luontoystävällinen huristelu uudella polkupyörällä houkuttelee, kannattaa edusta vinkata rohkeasti omalle työnantajalle!

Työsuhdepyörä voi olla sähköavusteinen tai tavallinen polkupyörä, joka on vapaasti työntekijän käytössä myös vapaa-ajalla. Pyöräedun hyödyntäminen laskee etenkin sähköpyörän korkeita hankintakuluja houkuttelevalle tasolle. Työsuhdepyörä on verovapaa henkilökohtainen etu, kun sen verotusarvo on enintään 1 200 euroa vuodessa eli 100 euroa kuukaudessa.

Pyöräetu voidaan vähentää palkastasi kuten muutkin työsuhde-edut. Tällöin verotettava ansiotulosi pienenee työsuhdepyörän verotusarvon verran. Koska maksat pienemmistä ansiotuloista vähemmän veroa, käteen jäävän nettopalkan osuus pienenee keskimäärin 15–30 % verotusarvoa vähemmän. Toisin sanoen pyöräedulla voit säästää pyörän yhteenlasketuissa hankintakuluissa 15–30 %.

Halutessaan työnantaja voi tarjota edun myös palkan päälle tai tukea pyörän hankintaa jollakin osuudella. Useimmiten pyörä vuokrataan käyttöön määräaikaisella leasing-sopimuksella. Työnantaja voi myös ostaa pyörän omaan omistukseensa.

Leasing-sopimuksen sopimuskauden päättyessä voit yleensä lunastaa pyörän jäännösarvolla edullisesti omaan käyttöösi tai palauttaa sen palveluntarjoajalle. Monesti leasing-sopimuksiin sisältyy myös pyörän kaipaamia vuosihuoltoja tai vakuutuksia. Verotusarvossa huoltojen osuus voi olla enintään 20 euroa kuukaudessa.

Työsuhdepyörä työntekijälle

Ilmianna työnantajasi ja olet askeleen lähempänä unelmiesi fillaria.

Lue lisää

Työsuhdepyörät Oomista

Ai mikä Oomi Fillari? No markkinoiden joustavin ja helppokäyttöisin työsuhdepyöräpalvelu.

Lue lisää