Miten työsuhdepyörä toimii? Kannattaako työsuhdepyörä?
Työsuhdepyörä - kannattava pyöräetu ja vaivaton palvelu
Ota asiantuntijaamme yhteyttä ja jutellaan Oomi Fillari - työsuhdepyöräpalvelusta teidänkin yritykselle!
Mikä on työsuhdepyörä ja pyöräetu? Entä työsuhdepyöräpalvelu?
Työsuhdepyörä on polkupyörä, jonka työnantaja hankkii työntekijälle.
Työsuhdepyöräetu on käsitteenä laajempi, sisältäen kaikki työntekijän saamat edut pyörän käytöstä, kuten verohyödyt ja mahdollisuuden hankkia pyörä edullisemmin. Pyöräetu on verovapaa luontoisetu 1200 euroon saakka vuosittain, jonka työnantaja tarjoaa. Työsuhdepyörät edistävät työntekijöiden terveellistä ja ympäristöystävällistä liikkumista, tarjoten joustavan ja kätevän tavan työmatkoihin ja vapaa-ajan liikkumiseen.
Työsuhdepyöräpalvelu tarjoaa työnantajille helpon ja huolettoman tavan tarjota työntekijöille työsuhdepolkupyörä. Tämä joustava ja digitaalinen palvelu on helppokäyttöinen, nopeasti henkilöstölle lanseerattava, ja se tukee työntekijöiden muuttuvia tilanteita. Lisäksi se sisältää laajan pyörävalikoiman ja tarjoaa avaimet käteen -ratkaisun työsuhdepyörien käyttöönottoon.
Kannattaako työsuhdepyörä?
Työsuhdepyörä kannattaa, sillä sen verotusarvon kuukausittainen vähennys palkasta tekee pyörän hankinnasta taloudellisesti houkuttelevaa, eikä suurta kertasijoitusta tarvita. Lisäksi verovapauden ansiosta työntekijä säästää merkittävästi pyörän hankintahinnassa. Pyöräilyn nopeus ja joustavuus, yhdistettynä sen ympäristöystävällisyyteen, tekevät siitä ihanteellisen vaihtoehdon työmatkoille ja vapaa-ajan liikkumiseen. Työsuhdepyörän käyttömahdollisuus sekä työ- että vapaa-ajalla, ympärivuotinen ajettavuus ja huoltovapaus lisäävät sen käyttöarvoa.
Lisätietoa työsuhdepyörän hyödyistä työntekijälle löydät työsuhdepyörä työntekijälle-sivulta, ja työsuhdepyöräedun arvon voit arvioida Oomin omalla työsuhdepyörä laskurilla eli fillari-laskurilla.
Kuka voi hyödyntää työsuhdepyöräetua ja saada työsuhdepyörän?
Voit hankkia työsuhdepolkupyörän, jos työnantajasi tarjoaa pyöräedun käyttöösi. Työnantajallasi tulee olla sopimus työsuhdepyöräedun tarjoajan (esim. Oomin) kanssa. Työsuhdepolkupyörän hankinnasta vastaa työnantaja, mutta pyörä on tarkoitettu työntekijän henkilökohtaiseen käyttöön ja sillä voi ajella työmatkojen lisäksi myös vapaa-ajalla.
Miten työnantaja voi tarjota työsuhdepyöräetua työntekijöilleen?
Työnantaja voi tarjota työsuhdepyöräetua työntekijöilleen tehdessään sopimuksen työsuhdepyöräedun tarjoajan kanssa. Oomilla on Oomi Fillari -palvelu, joka tekee hankintaprosessista helpon ja vaivattoman, alkaen palvelusisällön valinnasta ja henkilöstön perehdytyksestä. Palvelu sisältää tukipalvelut, digitaalisen Vapaus-sovelluksen pyörätietojen hallintaan, ja tarjoaa yli 200 pyörämerkin valikoiman. Tämä "avaimet käteen" -palvelu takaa sujuvan siirtymisen työsuhdepyöräpalvelun käyttöön.
Miten työntekijä saa työsuhdepyöräedun käyttöön?
Työsuhdepyöräetu saadaan käyttöön, kun työnantaja tekee sopimuksen työsuhdepyöräedun tarjoajan kanssa. Jos työnantaja valitsee Oomin, työntekijät saavat työsuhdepyöräedun käyttöönsä rekisteröitymällä Oomi Fillari -palveluun työnantajan kautta. Palvelun käyttöönotto on suunniteltu olemaan selkeä ja vaivaton, jotta työntekijät voivat helposti hyödyntää työsuhdepyöräetua.
Miten työntekijä hankkii työsuhdepyörän ja millaisen pyörän voi hankkia työsuhdepyöräksi?
Työsuhdepyörän hankinta tapahtuu valitsemalla sopiva pyörä Oomi Fillarin laajasta kumppaniliikkeiden verkostosta, joka tarjoaa monipuolisen valikoiman erilaisia polkupyöriä. Voit valita mieleisesi pyörän yli 200 merkin valikoimasta. Työsuhdepyörä voi olla tavallinen polkupyörä tai sähköpyörä ja työsuhdepyöräpakettiin voi sisällyttää myös lisävarusteita.
Mitä työsuhdepyöräpakettiin voi kuulua?
- Polkupyörä tai sähköavusteinen pyörä
- Pyörään kiinnitettävät lisävarusteet esim. valot, tavarateline tai nastarenkaat
- Kypärä, muut puettavat varusteet esim. kengät tai takki eivät kuulu pakettiin
- Huomioithan, että lastenistuinta tai pyöräkärryä ei voi sisällyttää pakettiin
Kumppaniliikkeiden verkosto kattaa verkkokauppoja sekä monta liikettä ympäri Suomen kuten Tampere ja Turku. Tutustu kumppaniverkostoon ja verottajan hyväksymiin lisävarusteisiin kumppaniliikkeet sivulta.
Työsuhdepyörän hinta
Työsuhdepyörän hinta riippuu valitusta pyörästä ja sen lisävarusteista. Maksutapa voi vaihdella: työnantaja voi kustantaa pyörän kokonaan tai työntekijä voi maksaa sen palkastaan vähennettynä. Työsuhdepyörä voi tulla työntekijälle halvemmaksi verohyötyjen ansiosta. Työnantajan kustannukset riippuvat valitusta pyörästä ja palvelusta. Pyöräetu voi olla kustannustehokas työnantajalle, kun otetaan huomioon verohyödyt. Tarkempaa tietoa työsuhdepyöräpalvelun hinnoista ja maksuvaihtoehdoista löydät Oomi Fillarin sivulta.
Miten pyöräetu vaikuttaa palkkaani?
Työnantajasi voi tarjota tämän huikea edun sinulle kolmella tavalla:
- Osana kokonaispalkkaa (kuukausipalkka bruttona ennen veroja)
- Tukea etua jollakin osuudella (osa palkan osana ja osa edusta palkan päälle)
- Tarjota pyöräedun kokonaan palkan päälle
Useimmiten työnantaja tarjoaa edun osana kokonaispalkkaa. Tällöin edun verotusarvo vähennetään sinun palkastasi, jolloin työnantajasi palkkakulut vähenevät ja sinun veroprosenttisi laskee, kun verotettava pienenee hiukan.
Tutustu Oomi Fillariin tarkemmin
Työsuhdepyörä hyödyttää sekä työnantajaa, että työntekijää. Kannusta siis työntekijöitäsi liikkumaan tarjoamalla heille työsuhdepyörä edullisesti ja vaivattomasti. Pyöräedun tarjoaminen parantaa henkilöstönne hyvinvointia.
Työsuhdepyörän verotus
Polkupyöräetu vaikuttaa työntekijän palkkaan ja ansiotuloverotukseen, sillä se lasketaan verotettavana luontoisetuna. Työsuhdepyörän arvo vähennetään palkasta, ja se ilmoitetaan verotuksessa. Työsuhdepyörän verotusarvo lasketaan sen hankintahinnan perusteella. Sähköpyörän voi myös vähentää verotuksessa, jos se kuuluu työsuhdepyöräetuun. Työnantajan on ilmoitettava tämä etu verottajalle. Tarkempaa tietoa työsuhdepyöräedusta ja verotuksesta löytyy Veron sivulta.
Työsuhdepyörä ja kokemus
Työsuhdepyöräetu on saanut myönteistä palautetta käyttäjiltä, jotka ovat hyödyntäneet Oomi Fillari -palvelua. Asiakaskokemukset korostavat erityisesti palvelun helppoutta ja joustavuutta unelmien polkupyörän hankkimisessa. Tämä ratkaisu on mahdollistanut monille työntekijöille pääsyn korkealaatuisiin pyöriin, jotka tukevat terveellistä elämäntapaa ja ympäristöystävällistä liikkumista. Lue lisää käyttäjien työsuhdepyörä kokemuksista.
Usein kysytyt kysymykset työsuhdepyörästä ja pyöräedusta
Voiko yrittäjä saada työsuhdepyörän?
Pyöräetu koskee vain yrittäjiä, jotka ovat osakeyhtiön osakkeenomistajia tai osakkaina henkilöyhtiössä (avoin yhtiö ja kommandiittiyhtiö). Tällaiset yrittäjät voivat saada palkkaa omistamastaan yhtiöstä, joten he voivat saada yhtiöstään myös luontoisetuja. Huomioithan, että pyöräetu ei kuitenkaan koske toiminimiyrittäjiä, sillä nämä eivät maksa itselleen ansiotuloveron alaista palkkaa. Valitettavasti siis toiminimellä toimiva yksityinen elinkeinonharjoittaja ei voi hyödyntää pyöräetua.
Mitä varusteita Työsuhdepyörään?
Työsuhdepyörään voi hankkia useita lisävarusteita, jotka tekevät pyöräilystä mukavampaa ja turvallisempaa. Näitä voivat olla esimerkiksi kypärät, lukot, valot ja telineet. Tarkemmat tiedot verottajan hyväksymistä lisävarusteista löytyvät Oomi Fillarin kumppaniliikkeet sivulta.