Monipuolista uusiutuvaa energiaa tarjolla

Uusiutuvan energian merkitys kasvaa koko ajan. Yrityksiltä vaaditaan tekoja kestävän kehityksen edistämiseksi ja vastuullinen sähkösopimus on yksi konkreettinen teko tavoitteiden saavuttamiseksi.

Oomi tarjoaa asiakkailleen useita erilaisia uusiutuvan energian vaihtoehtoja. Asiakas voi valita esimerkiksi tuuli-, aurinko- tai vesivoiman. Lisäksi Oomin valikoimassa on hiilidioksidivapaata sähköä ja ekoenergiaa, jolla on Suomen luonnonsuojeluliiton alulle panema, Euroopan laajuinen ympäristömerkki. Asiakas voi myös täsmäostaa kotimaista tai eurooppalaista tuulivoimaa.

Useimmiten yrityksen tarve vastuulliseen sähköön syntyy yrityksen laatujärjestelmän myötä.

– Rahoittajat ja asiakkaat saattavat vaatia yrityksiltä vihreää sähköä, joka täyttää tietyt kestävän kehityksen kriteerit. Tällainen myynti on kasvanut meillä koko ajan ja yrityksillä on selvästi myös aiempaa enemmän omaa mielenkiintoa vastuullista energiantuotantoa kohtaan, kertoo Oomin salkunhallintapäällikkö Jarkko Lumimäki.

PPA-sopimus takaa kannattavan hinnan

PPA-sopimusten (power purchase agreement) myötä yrityksillä on mahdollisuus tehdä pidempiaikainen sähkönhankintasopimus, joka koskee jotain tiettyä tuulipuistoa. Pitkäaikaiset PPA-sopimukset takaavat sähkönostajalle ennakoitavan sähkön hinnan sekä takuun sähkön alkuperästä.

– Yritys voi halutessaan ostaa myös rakenteilla olevan tuulipuiston sähköä tulevaisuutta ajatellen. Näin yritys tukee uusiutuvan energian rakentamista ja varmistaa itselleen edullisempaa sähköä, Lumimäki kuvailee.

Oomi tarjoaa asiakkailleen pitkäaikaisia PPA-sopimuksia, joiden hinta on kannattavalla tasolla. Tuulisähkön hinta kiinnitetään ja suojataan asiakkaan hankintaan pitkäksi ajaksi, esimerkiksi 5–10 vuodeksi. Oikein mitoitettuna tuulen osuus on osa asiakkaan kustannustehokasta sähköntoimitu

Kysy lisätietoja PPA-sopimuksista yritysmyynnistämme!