Aurinkovoimala tuottamaan

Aurinkovoima on lähtökohtaisesti aina kannattava valinta. Aurinkovoimala nostaa kiinteistön arvoa ja on vastuullinen päätös. Samalla se on myös taloudellisesti tuottoisaa.

Aurinkovoiman hankinta on kaikin puolin järkevää. Hankinta onnistuu yrityksille, taloyhtiöille ja julkiselle sektorille joko omana investointina tai ostamalla aurinkovoimaa palveluna.

– Oma aurinkovoimala tarjoaa hyvää tuottoa vähällä vaivalla. Tuotto on tyypillisesti 10 prosentin luokkaa eli sijoitus kannattaa. Ylläpidon sekä rakentamisen voi helposti hankkia luotettavalta kumppanilta. Yrityskentällä onkin nyt käynnissä paljon useita aurinkoenergiahankkeita, tietää Oomin liiketoimintajohtaja Olli Tuomivaara.

Ylläpidon sekä rakentamisen voi helposti hankkia luotettavalta kumppanilta.

Tarve ratkaisee

Yritysasiakkaan tarve määrittelee aurinkovoimalalle räätälöitävät ratkaisut. Asiantuntija on mukana koko hankinta- ja rakennusprosessin ajan. Paneelien ja voimaloiden asennus, rakenteiden mahdollisuudet, sähköliittymispisteen sijainti sekä tarvittavat järjestelmät, raportoinnit ja mittaukset käydään läpi yhdessä asiakkaan kanssa. Oomi toimittaa kokonaisuudet avaimet käteen -periaatteella aina suunnittelusta asennukseen. Projektin jälkeinen huoltosopimus tuo mukanaan tuottotakuun.

– Oomin ratkaisu huolto- ja tuottotakuusopimuksella on asiakkaalle käytännössä riskitön. Oomi takaa tuoton. Aurinkovoiman takaisinmaksuaika on yrityskohteissa tyypillisesti 5–8 vuotta. Huoltosopimus tehdään yleensä 10–15 vuodeksi, sillä voimalan toiminnan jatkuva seuranta ja ylläpito varmistavat, että taloudellinen hyöty on taattu, Tuomivaara sanoo.

Investointina tai ilman pääomia

Rahoitusratkaisuja löytyy kaikkiin asiakkaan tarpeisiin, esimerkiksi OP Investointi -osamaksulla ja leasingmallilla. Yrityksillä on mahdollisuus saada 20 prosenttia energiatukea Business Finlandilta. Oomi auttaa hakuprosessissa.

Aurinkovoimaa voi hankia ilman omia investointeja palvelusopimusmallilla (PPA-sopimus). Suuren sähkönkäyttäjän tarpeisiin pitkäaikainen PPA-sopimus tuo mukanaan vakaat hinnat ilman tarvetta sitoa omaa pääomaa omistuksiin. Sopimusmalli on vaivaton: yritys maksaa sovitulla hinnalla Oomin omistaman ja ylläpitämän aurinkovoimalan tuottaman sähkön. 

Vankka ja kokenut Oomi

Yli 15 prosenttia Suomen aurinkosähkökapasiteetistä on Oomin rakentamaa. Oomissa on paikallisten energiayhtiöiden toteuttamien satojen projektien kokemus. Oomi on suurimpia suomalaisia aurinkovoimalatoimijoita ja sen vahva kokemus ja asiantuntemus aurinkovoimaprojekteista on rakentunut vuosien myötä.

Aurinkopaneelien asennusjärjestelmiä on saatavilla erilaisilla kattotyypeille, seiniin ja maa-asennuksiin.

Aurinko tuottaa uusiutuvaa ja puhdasta energiaa.  Entä aurinkovoimalan kannattavuus?

– Uskon, että ne yritykset ja yhteisöt pärjäävät parhaiten, jotka satsaavat konkreettisiin sekä taloudellisesti kannattaviin ympäristöystävällisiin hankkeisiin. Aurinkovoimala on erinomainen esimerkki tällaisesta hankkeesta. Bonuksena vastuullisesta toiminnasta saa myös mainehyötyä.

Oomi on suurimpia suomalaisia aurinkovoimalatoimijoita.