Aurinkovoimala tuottaa vastuullista energiaa Kantolan Teollisuuskiinteistöt Oy:lle

Kantolan Teollisuuskiinteistöt Oy on erilaisten tilojen vuokraukseen erikoistunut yritys Hämeenlinnassa, ja idea aurinkovoiman hyödyntämisestä syntyikin vuokralaisen aloitteesta. Vuokrattavia tiloja on laidasta laitaan noin 20 000 neliön verran ja vuokralaisia yli sata.

– Vuokralaisellamme E-Protech Oy:llä oli aiempaa kokemusta aurinkovoimaloista, ja he saivat meidätkin innostumaan ideasta. Heidän neuvonsa ja osaamisensa olivat tärkeä apu, ja heidän kauttaan toteutetun kilpailutuksen perusteella voimalan toimittajaksi valittiin Oomi, Kantolan Teollisuuskiinteistöt Oy:n toimitusjohtaja Kari Puosi kertoo.

Tiesimme heti, että Kantolan projekti on juuri meidän ydinosaamistamme.

Oomi asensi aurinkovoimalan vanhan puusepäntehtaan katolle, kattojen harjojen mukaisesti kaakkoon ja lounaaseen. Oomin projektipäällikkö Mika Hytönen vastasi koko projektista aina tarjousvaiheesta loppudokumentointiin.

– Totesimme heti tarjousvaiheessa, että Kantolan projekti on juuri meidän ydinosaamistamme. Olemme profiloituneet suurten aurinkovoimaloiden tuottamiseen yritysten katoille ja tiesimme, että voimme tuottaa Kantolan tarpeisiin sopivan, laadukkaan aurinkovoimalan, Hytönen kuvailee.

Jatkossa voimalan avulla tuotetaan uusiutuvaa sähköenergiaa pääosin kiinteistön omaan käyttöön jopa 91 MWh vuodessa. Voimalan kokonaisteho on 114,7 kWp.

Aurinkovoimala on hyödyllinen harrastus

Oomi valmistaa laadukkaita, pitkän elinkaaren aurinkovoimaloita, jotka tuottavat kiinteistönomistajille hyötyä pitkään. Vaikka aurinkoenergia houkuttelee monia taloudellisen hyödyn saavuttamiseksi, myös ympäristönäkökulman merkitys on kasvanut.

– Yritykset miettivät koko ajan enemmän taloudellisten aspektien lisäksi vastuullisuutta ja haluavat viestiä siitä asiakkailleen. Toisaalta osa yrityksistä on ”salaa vastuullisia”. Aurinkovoimalat eivät näy, koska ovat katolla. Kaikki yritykset eivät myöskään viesti niistä ulospäin, Hytönen kertoo.

Ympäristönäkökulma kiinnosti myös Kantolan Teollisuuskiinteistöjä.

– Yrityksellä voi olla harrastuksia kuten yksityishenkilöilläkin. Kantolan Teollisuuskiinteistöille aurinkovoimala on kuin hyvä harrastus, joka toivottavasti parantaa yrityksen imagoa ja on taloudellisesti kannattava pitkällä aikavälillä, Puosi toteaa.

Kantolan Teollisuuskiinteistöjen aurinkovoimalaprojekti eteni aikataulussa ja suunnitelmien mukaisesti. Me Oomissa huolehdimme aina projektien lupaprosesseista ja aikatauluista – asiakkaan ei tarvitse kuin tilata haluamansa kokonaisuus.

– Saimme koko ajan tietoa siitä, miten projekti etenee, eikä meidän tarvinnut murehtia lupa-asioita tai muitakaan projektin vaiheita, Puosi kiittelee.

Oomi vastaa asiakkaan toiveesta myös aurinkovoimalan huollosta. Näin toimittiin Kantolankin tapauksessa: huolehdimme aurinkovoimalan toimivuudesta seuraavan kymmenen vuoden ajan.

Olemme luotettava ja asiantunteva aurinkovoimaloiden toimittaja. Toteutamme projektit aina asiakkaan tarpeiden mukaan ja pyrimme löytämään parhaan mahdollisen ratkaisun pitkäikäisen ja vastuullisen energiatuotannon takaamiseksi.

Aurinkovoimalat yrityksille

Jätä yhteystietosi tähän, niin asiantuntijamme soittaa sinulle takaisin.

Henkilön kuva