Logitrin katoille aurinkovoimaa Oomista

  

Oomin aurinkovoimala-asiakkaalta Logitri Oy:ltä Jarno Hanhinen mainitsee merkittävän syyn, joka on ollut vaikuttamassa siihen, miksi aurinkovoimalaan on Logitrilla päädytty:

”Silloin, kun aloimme tähän tontille rakentamaan logistiikkatilaa vuonna 2008, ajatuksena oli, että Logitri haluaa olla kestävän kehityksen mukainen yritys. Työskentelemme logistiikan parissa, missä on paljon rekkaliikennettä – tämä sai meidät huomaamaan, että meidänkin pitää ajatella kestävää kehitystä.”  

”Projekti lähti tarkemmin käyntiin, kun Oomilta kaverit tarjosivat meille helppoa mallia, miten päästä aurinkovoimalaan käsiksi. Oomin asiantuntijoiden kanssa laskettiin varastokiinteistöön riittävän kokoinen aurinkovoimala ja saatiin se lisäksi joustavalla rahoitusmallilla”, Hanhinen kertoo.  

Logitrin tapauksessa käytössä on leasing-pohjainen aurinkovoimalamalli, jossa Hanhisen mukaan omarahoitusosuus oli kovin pieni hankintaa tehdessä.

Logitri Oy:n aurinkovoimalassa on 1600 paneelia, jotka tuottavat 380 000 kWh sähköä. Kaikki tuotettu sähkö käytetään Logitrilla itsellään. Tilanne on toinen talvella, kun aurinko ei paista. Tässä tilanteessa Logitri ostaa valtakunnan verkosta vielä lisää sähköä: ”Se lisäsähkö saadaan Oomin asiantuntijoiden avustuksella ostettua markkinoilta järkevällä hinnalla niin, että meidän ei tarvitse olla ammattilaisia sähkönhankintaprosessissa, vaan meillä on tuki ja turva Vantaan konttorissa tällä hetkellä”, Hanhinen toteaa yhteistyöstä.

Aurinkovoimalasta meillä on hyvät kokemukset näiden kahden vuoden osalta – sen mitä Oomin kaverit lupasivat, että voimala tuottaa, niin sen verran se on tuottanutkin.

Hanhinen mainitsee vielä lopuksi, että ensi kesänä valmistuvaan uudisrakennukseen on myös tulossa aurinkovoimaa, jonka Oomi tuottaa samalla toimintamallilla.  

Oomi Aurinkovoimala on kannattava ja vastuullinen valinta yrityksille, julkiselle sektorille sekä taloyhtiöille

”Asiakkaanamme voit luottaa siihen, että asiantuntijamme toteuttavat aurinkovoimalasi satojen projektien kokemuksella”, toteaa Antti Korkala Oomi Energialta.

Oomi Energian Korkala painottaa muutamaa tärkeää seikkaa liittyen aurinkovoimaloihin: ”Laadukkaasti toteutetun aurinkovoimalan takaisinmaksuaika on 5-10 vuotta. Aurinkovoimala on ennen kaikkea ympäristöystävällinen valinta. Yritys voi myös viestiä arvomaailmastaan ja vastuullisesta valinnastaan.” 

Aurinkovoimalan hankinta

Tutustu aurinkovoimalan hankintaprosessin suunnittelu- ja rakennusvaiheeseen.

Lue lisää

Aurinkovoimalan rahoitus

Oomin kautta saa rahoitusratkaisuja yritysasiakkaiden aurinkovoimala-investointeihin. Tutustu vaihtoehtoihimme.

Lue lisää

Aurinkovoimalareferenssit

Olemme toteuttaneet satoja aurinkovoimalaprojekteja ympäri Suomen. Tutustu referensseihimme.

Lue lisää

Aurinkovoimalat yrityksille

Jätä yhteystietosi tähän, niin asiantuntijamme soittaa sinulle takaisin.

Henkilön kuva