Osa Pohteen kiinteistöistä saa puhdasta energiaa Oomin aurinkovoimaloista 

Pohteen eli Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueen kiinteistöjen yhteyteen on viime vuosina rakennettu Oomin aurinkovoimaloita.  

Oulun yliopistollisen sairaalan OYS Konsti -osaamiskeskuksen katolla sijaitseva aurinkovoimala on rakennettu vuonna 2020. Aurinkovoimalan 215 paneelia tuottavat parhaimpana kesäpäivänä lähes 500 kilowattituntia (KWh) energiaa, jolla katetaan osa kiinteistön energiankulutuksesta. 

Aurinkovoimala on rakennettu palvelusopimusmallilla, joka on asiakkaalle riskitön tapa saada aurinkovoimalan hyödyt ilman sijoitettua pääomaa. Palvelusopimusmallissa Oomi omistaa voimalan, ja asiakas sitoutuu ostamaan aurinkopaneeleilla tuotetun sähkön, joka on verkkosähköä edullisempaa. 

– Palvelusopimusmalli on hyvin suosittu vaihtoehto, jolla Oomi on toteuttanut useita eri aurinkovoimaloita, kertoo Oomin suunnitteluinsinööri Jaana Kiljander

Oomin palvelusopimusmalli sopii parhaiten yli 130 kilowatin voimaloille. Suosio on kasvanut sekä pienten että suurten yrityksien ja julkisen hallinnon organisaatioiden keskuudessa. 

Palvelusopimusmalli on suosittu vaihtoehto, jolla Oomi on toteuttanut useita eri aurinkovoimaloita. 

Parkkihallin voimala laajennettavissa sähköautojen yleistyessä 

Oulun yliopistollisen sairaalan pysäköintitalon, 800-paikkaisen Rauhaparkin katolle tullaan rakentamaan kesällä 2023 aurinkovoimala. Huolellisesti suunnitellulle paneelikentälle sijoitetaan 320 aurinkopaneelia. Paneelit asennetaan optimaalisella kallistuksella etelän suuntaan, jotta aurinkovoimalasta saadaan paras mahdollinen hyöty.  

– Oomin asiakkaana voit luottaa siihen, että aurinkovoimalan toteuttavat aina kokeneet ammattilaiset, sanoo Kiljander. 

Tuotetulla aurinkoenergialla katetaan parkkihallin energiankulutus. Myöhemmin aurinkovoimalaa on myös mahdollista laajentaa, kun energiankulutus parkkihallissa kasvaa sähköautojen latauspisteiden myötä. 

Olisiko teidänkin yrityksessänne tilausta Oomi-aurinkovoimalalle? 

Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ole yhteydessä aurinkoiseen myyntitiimiimme.