Hyvinvointia työsuhdepyöräilyllä
Kela ja lentoliikenteen maa- ja matkustajapalveluja tuottava Airpro Oy ovat Oomi Fillari -palvelun tyytyväisiä asiakkaita. Molemmissa organisaatioissa panostetaan henkilöstön hyvinvointiin, jota työsuhdepyöräetuus tukee erinomaisesti. Muun muassa hankintaprosessin sujuvuus, vakuutukset ja keskeytysturva ovat asiakkaille tärkeitä näkökulmia työsuhdepyöräedun käyttöönotossa.
Kelassa on satoja työsuhdepyörien käyttäjiä
Green office -sertifikaatin saanut Kela pyrkii edistämään hyvää henkilöstökokemusta ja lisäämään ympäristöystävällistä liikkumista työsuhdepyöräilyn avulla.
Kelan henkilöstökyselyiden mukaan työntekijät pitävät Kelaa erittäin hyvänä työpaikkana. Työsuhdepyöräily on mainio lisä keinovalikoimaan, jolla Kela tukee henkilöstön hyvinvointia ja viihtyvyyttä. Kelalaisten toiveita työsuhdepyöräedulle kartoitettiin ennen palvelun kilpailuttamista.
– Valtaosa toivoi itselleen sähköpolkupyörää, jonka hinta-arvio oli noin 2 400 euroa. Lisäksi toivottiin huoltobudjettia, vakuutusturvaa ja sitä, että sopimuskauden päättyessä pyörän voi lunastaa itselleen. Huomioimme nämä kaikki asiat kilpailutuksessa, Tuija Jokinen Kelasta summaa.
Jokisen mukaan yhteistyö sekä Oomin että Vapauden kanssa on toiminut kaiken kaikkiaan erinomaisesti. Jos on ollut selvitettäviä asioita, vastaukset on saatu opeasti. Myös työntekijöillä on erittäin positiivisia kokemuksia etuuden käyttöönotosta ja siihen liittyvästä palvelusta.
Kelassa on jo 332 henkilöä ottanut työsuhdepolkupyörän käyttöönsä. Ensimmäisenä sopimusvuonna pyöriä meni noin 200. Kelassa laadittiin polkupyöräpolitiikka yhteistyössä Oomin asiantuntijoiden kanssa.
– Keskeytysturva on ollut meille erittäin tärkeä asia, koska meidän pelisääntöjemme mukaan työnantajalle ei saa koitua ylimääräisiä kustannuksia. Jos kelalainen lähtee pois meidän palveluksestamme, hän vastaa itse mahdollisista kustannuksista, jos työsuhdepolkupyörän sopimuskausi on kesken. Tämä on ollut meille erittäin hyvä ratkaisu, Jokinen summaa.
Kuuntele Kelan kokemuksia Oomi Fillarista
Helinin perheen valinta oli tavarapyörä
– Meille syntyi muksu 2020 keväällä, ja olin pitkään haaveillut ”faijapyörästä”. Kun tuli mahdollisuus hankkia työsuhdepyörä, olin heti kärppänä liikenteessä. Minulla oli malli jo katsottuna, joten tiesin minkä haluan. Hankinta meni tosi napakasti – sain hyvää palvelua kumppaniliikkeestä ja pyörän nopeasti käyttööni, Jukka Helin Kelasta kertoo.
Helinille kertyy nykyään melkein enemmän kilometrejä pyörällä kuin autolla. Tavarapyörämalli on ollut hänen mielestään kätevä siksi, että sillä saa kuljetettua lähes kaiken tarvittavan. Kaupungissa kymmenen kilometrin matka on ketterämpi kulkea pyörällä kuin autolla. Kun perheen lapsi kasvaa ulos lastenistuimesta, polkupyörä siirtyy yhä enemmän aikuisten käyttöön. Pyörä on Helinille pitkäaikainen investointi, jonka hän aikoo ehdottomasti säilyttää.
– Polkupyöräetu on mahtava asia. Itse suhtaudun siihen kuin helppona ja riskittömänä osamaksuna. Meidän mallillamme se ei välttämättä ole rahallisesti niin kannustava, mutta toisaalta se on riskitön, sisältää vakuutukset ja pyörän voi halutessaan palauttaa, Helin summaa.
Airprossa on kevään tullen pöhinää työsuhdepyörien ympärillä
Työsuhdepyörät täydentävät luontevasti Airpro Oy:n jo entuudestaan laajaa henkilöstöetujen kirjoa. Etuuden ensimmäisen vuoden aikana saadut erinomaiset kokemukset lupaavat kasvua pyörien määrään.
Lentoliikenteen maa- ja matkustajapalveluja tuottavassa Airpro Oy:ssa henkilöstön hyvinvointi on äärimmäisen tärkeää – vastuullisuus ja positiivinen työntekijäkokemus on kirjattu yhtiön strategiaan. Tämän vuoksi työsuhdepolkupyöräedun valinta oli yritykselle erittäin helppo.
– Ennen valintaa kilpailutimme laajasti suomalaiset palvelun tarjoajat. Melko pian Oomi valikoitui vahvaksi kandidaatiksi. Heidän kanssaan yhteydenpito on alusta lähtien ollut helppoa, ja fiilis on luottamuksellinen varmasti molemmin puolin. Olemme tyytyväisiä. Myös hinta istui oikein hyvin meille – siksi valitsimme Oomin, Jukka-Pekka Kylä-Liuhala Airprosta perustelee.
Palvelu on ollut Airprolla käytössä keväästä 2023 lähtien. Tällä hetkellä noin kahdeksan prosenttia henkilöstöstä on hankkinut työsuhdepyörän Oomin kautta. Pyöräilyyn liittyvää pöhinää on paljon, joten Kylä-Liuhala uskoo käyttäjämäärän kasvavan.
Yhteistyö Oomin ja Vapauden kanssa on Airpron näkövinkkelistä sujunut hyvin. Yhteydenpitoa on käytännössä tarvittu vähän. Sopimusasioissa on oltu yhteydessä Oomiin, ja Vapauden kanssa asiointi on tapahtunut suoraan heidän chatinsä kautta, joka on pelannut hyvin.
– Pidän muutosturvaa erittäin tärkeänä. Pyöräilyn lisäksi meillä on paljon muitakin henkilöstöetuja käytössä, kuten esimerkiksi laaja työterveyshuolto, paljon yhteisöllistä tekemistä, taxi- ja parkkietu, Kylä-Liuhala kertoo.
Kuuntele Airpron kokemuksia Oomi Fillarista
Työsuhdepyöräetuus lisää pyöräilyä
Henkilöstön puolella etu on otettu ilolla vastaan. Työntekijät ovat kokeneet pyörän hankkimisen erittäin helpoksi työnantajan ohjeita seuraamalla.
– Olen melko uusi edun käyttäjä, sillä hankin pyörän vasta loppusyksystä. Talvi on tuntunut pitkältä pyöräilykelejä odotellessa. Pyörän hankinta tulee erittäin todennäköisesti lisäämään pyöräilyäni. Valitsin yhteistyökumppaniksi verkkokaupan, josta tilaamani pyörä toimitettiin lähes kotiovelle asti. Varmasti tulen lunastamaan tämän pyörän itselleni sopimuskauden päätyttyä, Tuomo Pippola kertoo.