Oomi mukana S-ryhmän aurinkovoimalahankkeessa

Oomi Oy on mukana S-ryhmän aurinkovoimalahankkeessa ja toimittaa noin 40 aurinkovoimalaa S-ryhmän osuuskauppojen, terminaalien ja ABC-liikennemyymälöiden yhteyteen. Voimaloiden yhteisteho on yli 4,5 MWp ja ne tuottavat sähköä yli 3.800.000 kWh vuodessa.

Aurinkopuistosta paras sähköntuotto

Suurin osa aurinkopaneeleista asennetaan kiinteistöjen katoille, mutta osaan kohteista tulee aurinkopuisto, jonne paneelit sijoitetaan maa-asennuksena. Aurinkopuisto on erittäin hyvä vaihtoehto silloin, kun katolle asentaminen on haastavaa tai mahdotonta mutta kiinteistön tontilla on sopiva alue. Aurinkopuiston etuna on myös parempi sähköntuotto, kun asennuskulma voidaan optimoida parhaaksi mahdolliseksi.

S-ryhmä Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja

Oomi ja S-ryhmä ovat tehneet yhteistyötä vuodesta 2019 lähtien. Oomi on toteuttanut lähes puolet S-ryhmän kohteisiin asennetuista aurinkovoimaloista, joita on vuoden 2021 lopulla noin 200. Tuolloin niissä on yhteensä lähes 100 000 aurinkopaneelia.

­– S-ryhmä on Suomen suurin aurinkosähkön tuottaja ja meistä on erittäin hienoa olla mukana kehityksessä. Olemme kehittäneet yhdessä entistä paremmin toimivia voimaloiden teknisiä ratkaisuja sekä erittäin hyviä käytäntöjä suurten projektien hallintaan, kertoo Oomin liiketoimintajohtaja Olli Tuomivaara.

S-ryhmässä aurinkosähkö nähdään tärkeänä osana viime vuonna hyväksyttyjen ilmastotavoitteiden toteuttamista.

- Haluamme olla jo vuodesta 2025 alkaen hiilinegatiivisia, siis poistaa ilmasta enemmän hiiltä kuin päästämme sinne. Tämän tavoitteen saavuttamisessa uusiutuvan sähkön tuotanto on aivan keskiössä. Aurinkosähkö on loistava paikallinen ratkaisu: sitä on saatavilla hyvin juuri silloin kuin esimerkiksi kylmälaitteemme sitä eniten käyttävät, S-Voiman toimitusjohtaja Mikko Halonen linjaa. 

Lisätiedot

Oomi Oy, liiketoimintajohtaja Olli Tuomivaara, p. 040 487 4691, olli.tuomivaara@oomi.fi

S-Voima, toimitusjohtaja Mikko Halonen, p. 050 440 4811, mikko.halonen@sok.fi

Maavoimala Kuninkaantien ABC:lla Loviisassa