preloader

Työsuhdepyörä – 5 vinkkiä työnantajalle

Kevään saapuessa tulee ajankohtaiseksi kaivaa fillari taas varastosta, jolloin myös sinun työntekijäsi saattavat punnita uuden polkupyörän hankintaa.

Poimi viimeisimmät vinkit työsuhdepyöräilyyn ja lukaise miten sinä työnantajana hyödyt työsuhdepyöristä.

1. Pyöräilyn suosio liikkumismuotona kasvaa

Pyöräily on ympäristöystävällinen, nopea ja joustava tapa siirtyä paikasta toiseen. Kun alla on sähköavusteinen polkupyörä, pidemmätkin etapit taittuvat ilman hikoilua. Moni työntekijäsi on todennäköisesti kiinnostunut työnantajan tarjoamasta pyöräedusta.

2. Työsuhdepyörä voi olla sähköavusteinen tai tavallinen polkupyörä

Toistaiseksi sähköavusteiset pyörät ovat selvästi kalliimpia kuin tavalliset polkupyörät, joten pyöräetu tekee etenkin niiden hankkimisesta järkevää ja kustannustehokasta. Työsuhdepyörä on vapaasti työntekijän käytössä myös vapaa-ajalla.

3. Pyöräedun tarjoaminen ei aiheuta työnantajalle lisäkustannuksia

Voit tarjota työsuhdepyörän työntekijöillesi henkilökohtaisena verovapaana etuna. Verovapaan edun enimmäisarvo on 1 200 euroa vuodessa. Pyöräetu voidaan vähentää työntekijän palkasta kuten muutkin työsuhde-edut. Koska työntekijän verotettavien ansiotulojen määrä pienenee, hän säästää pyörän yhteenlasketuissa hankintakuluissa jopa 15–30 %. Työnantajana säästät samalla palkkakuluissa verotusarvon verran.

4. Työnantaja vastaa työsuhdepyörän hankinnasta

Usein pyörä vuokrataan käyttöön määräaikaisella leasing-sopimuksella. Sopimusajan päättyessä työntekijä voi lunastaa pyörän itselleen tai palauttaa sen palveluntarjoajalle. Työnantaja voi ostaa pyörän myös omaan omistukseensa.

5. Pyöräilevä työntekijä voi hyvin

Työsuhdepyörällä kurvailu lisää liikuntaa päivään ja sitä kautta työntekijän hyvinvointia. Hyvät työsuhde-edut sitouttavat tyytyväistä työntekijää yritykseen. Kaupan päälle saatat säästää esimerkiksi kilometrikorvauksissa ja taksikuluissa.

Työsuhdepyörät Oomista

Ai mikä Oomi Fillari? No markkinoiden joustavin ja helppokäyttöisin työsuhdepyöräpalvelu.

Lue lisää

Työsuhdepyörä työntekijälle

Ilmianna työnantajasi ja olet askeleen lähempänä unelmiesi fillaria.

Lue lisää