Hyvitämme valtion sähköhyvityksen automaattisesti

Sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Eduskunta on tehnyt päätöksen 27.2.2023 takautuvista sähköhyvityksistä, jotka koskevat kaikkia kuluttaja-asiakkaita, joiden marras-, joulu- tai tammikuun sähköenergian kuukausittainen keskihinta on ollut 10 c/kWh tai joilla on ollut pörssisähkösopimus, ja joilla sähkölasku ylittää kuukausittaisen 90 euron omavastuun. Hyvitystä maksetaan 50 prosenttia omavastuun ylittäneestä osasta, kuitenkin maksimassaan 700 euroa kuukaudessa. Hyvitykset maksetaan kahdessa erässä.

Ensimmäinen erä muodostuu marras-joulukuun toteutuneen kulutuksen ja sähköenergian mukaan. Toinen erä muodostuu tammikuun toteutuneen kulutuksen ja sähköenergian mukaan kaksinkertaisesti.

Laskemme puolestasi hyvitykset ja huomioimme hyvitykset tulevilla laskuilla.

Tulemme päivittämään sivua.

Sähköhyvityksen ensimmäisen erän määrä

Sähköhyvitystä maksetaan, jos sähköenergian kuukauden keskihintasi on ollut yli 10 c/kWh tai sinulla on ollut pörssisähkösopimus. Keskihintaan sisältyy perusmaksu ja mahdollinen lisäpalvelu Oomi Uusiutuva. Kuukauden kulutuksen ja sähköenergian keskihinnan perusteella saadusta summasta on vähennetty 90 euron omavastuu ja sen ylittävältä osalta hyvitys on 50 %. Kuukausittainen maksimihyvitys on 700 euroa ja pienin hyvitettävä summa 5 euroa.

Sähköhyvitys ei koske sähkönsiirtoa.

Sähköhyvityksen toisen erän määrä

Sähköhyvityksen toisen erän hyvityksen määrä perustuu vuoden 2023 tammikuun kulutukseesi ja sähköenergian hintaan. Toisessa erässä huomioidaan kahteen kertaan tammikuun sähköenergian kulutukseesi ja hintaan perustuva hyvitys.

Sähköhyvitystä maksetaan, jos sähköenergian kuukauden keskihintasi on ollut yli 10 c/kWh tai sinulla on ollut pörssisähkösopimus. Keskihintaan sisältyy perusmaksu ja mahdollinen lisäpalvelu Oomi Uusiutuva. Kuukauden kulutuksen ja sähköenergian keskihinnan perusteella saadusta summasta on vähennetty 90 euron omavastuu per kuukausi ja sen ylittävältä osalta hyvitys on 50 %. Saatu hyvitys kerrotaan kahdella. Kuukausittainen maksimihyvitys on 700 euroa, jolloin toisen erän maksimihyvitys on yhteensä 1400 euroa. Pienin hyvitettävä summa 10 euroa.

Sähköhyvitys ei koske sähkönsiirtoa.

Laske arvio sähköhyvityksen määrästä

Laskuristamme voit tarkistaa suuntaa antavan hyvitysmäärän. Täsmälliset hyvitykset viedään automaattisesti laskuille eikä sinun tarvitse olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Usein kysyttyä sähköhyvityksestä