Hyvitämme valtion sähköhyvityksen automaattisesti

Oomin asiakkaana sinun ei tarvitse tehdä mitään.

Eduskunta on tehnyt päätöksen 27.2.2023 takautuvista sähköhyvityksistä, jotka koskevat kaikkia kuluttaja-asiakkaita, joiden marras-, joulu- tai tammikuun sähköenergian kuukausittainen keskihinta on ollut yli 10 c/kWh tai joilla on ollut pörssisähkösopimus, ja joilla sähkölasku ylittää kuukausittaisen 90 euron omavastuun. Hyvitystä maksetaan 50 prosenttia omavastuun ylittäneestä osasta, kuitenkin maksimassaan 700 euroa kuukaudessa. Hyvitykset maksetaan kahdessa erässä.

Laskemme puolestasi hyvitykset ja huomioimme hyvitykset tulevilla laskuilla. Voit olla oikeutettu vain toiseen hyvityserään tai molempiin hyvityseriin. Halutessasi lisätietoja, tutustu hyvityslaskuriimme ja usein kysyttyihin kysymyksiin.

Ensimmäinen hyvityserä näkyi huhtikuussa saapuneella laskulla. Toinen hyvityserä näkyi toukokuussa saapuneella laskulla. Jos saat laskusi 2-3 kuukauden välein, saat hyvitykset tulevilla laskuillasi laskutusrytmisi mukaisesti.

Jos sopimuksesi Oomilla on jo päättynyt, voit ilmoittaa tilinumeron sähköhyvityksen palautusta varten tietoturvallisesti täällä.

Laske arvio sähköhyvityksen määrästä

Laskuristamme voit tarkistaa suuntaa antavan hyvitysmäärän. Täsmälliset hyvitykset viedään automaattisesti laskuille eikä sinun tarvitse olla yhteydessä asiakaspalveluumme.

Sähköhyvityksen ensimmäisen erän määrä

Sähköhyvityksen ensimmäisen erän hyvityksen määrä perustuu vuoden 2022 marras- ja joulukuun kulutukseesi ja sähköenergian hintaan.

Sähköhyvitystä maksetaan, jos sähköenergian kuukauden keskihintasi on ollut yli 10 c/kWh tai sinulla on ollut pörssisähkösopimus. Keskihintaan sisältyy perusmaksu ja mahdollinen lisäpalvelu Oomi Uusiutuva. Kuukauden kulutuksen ja sähköenergian keskihinnan perusteella saadusta summasta on vähennetty 90 euron omavastuu ja sen ylittävältä osalta hyvitys on 50 %. Kuukausittainen maksimihyvitys on 700 euroa ja pienin hyvitettävä summa 5 euroa.

Sähköhyvitys ei koske sähkönsiirtoa.

Ensimmäinen hyvityserä maksetaan huhtikuussa saapuvalla laskulla tai sitä seuraavalla laskulla, jos saat laskusi harvemmin kuin kerran kuussa.

Sähköhyvityksen toisen erän määrä

Sähköhyvityksen toisen erän hyvityksen määrä perustuu vuoden 2023 tammikuun kulutukseesi ja sähköenergian hintaan. Toisessa erässä huomioidaan kahteen kertaan tammikuun sähköenergian kulutukseesi ja hintaan perustuva hyvitys.

Sähköhyvitystä maksetaan, jos sähköenergian kuukauden keskihintasi on ollut yli 10 c/kWh tai sinulla on ollut pörssisähkösopimus. Keskihintaan sisältyy perusmaksu ja mahdollinen lisäpalvelu Oomi Uusiutuva. Kuukauden kulutuksen ja sähköenergian keskihinnan perusteella saadusta summasta on vähennetty 90 euron omavastuu per kuukausi ja sen ylittävältä osalta hyvitys on 50 %. Saatu hyvitys kerrotaan kahdella. Kuukausittainen maksimihyvitys on 700 euroa, jolloin toisen erän maksimihyvitys on yhteensä 1400 euroa. Pienin hyvitettävä summa 10 euroa.

Sähköhyvitys ei koske sähkönsiirtoa.

Toinen hyvityserä maksetaan toukokuussa saapuvalla laskulla tai sitä seuraavalla laskulla, jos saat laskusi harvemmin kuin kerran kuussa.

Usein kysyttyä sähköhyvityksestä