Oomin aurinkovoimaloita on jo yli sadassa S-ryhmän toimipaikassa

Kesäauringon porottaessa kauppojen kylmälaitteet kuluttavat paljon energiaa. Aurinkosähköä hyödynnetäänkin S-ryhmän toimipaikoissa laajasti; paneelit voivat hetkellisesti tuottaa jopa 25 prosenttia koko S-ryhmän sähköntarpeesta. Oomin ja S-ryhmän aurinkovoimalayhteistyö perustuu luottamukseen ja laatuun.

Viime vuosina aurinkovoimalakapasiteetti on kasvanut merkittävästi. Suomessa S-ryhmä on aurinkosähkön ylivoimaisesti suurin tuottaja ja kuluttaja. Oomin ja S-ryhmän yhteistyö on alkanut vuonna 2019. Kuluneen neljän vuoden aikana osuuskauppojen toimipaikkoihin ympäri Suomea on asennettu lähes 45 000 aurinkopaneelia, joiden yhteisteho on noin 20 MWp (megawattipiikkiä). Aurinkosähköä virtaa marketteihin, liikennemyymälöihin ja hotelleihin.

– Pitkäaikainen yhteistyömme S-ryhmän kanssa on Suomen mittakaavassa ainutlaatuinen. On hienoa, että Oomi saa olla mukana edistämässä Suomen suurimman aurinkosähkön tuottajan tavoitteita. Yhteistyömme on sujunut erittäin hyvin, kiittää hankkeen vetäjä, tuotepäällikkö Mika Hytönen. Hytönen vastaa Oomilla yrityskiinteistöjen energiaratkaisuista.

S-ryhmän ilmastotavoitteena on olla ensimmäisenä suomalaisyrityksenä hiilinegatiivinen vuonna 2025, ja aurinkosähkö nähdään tärkeänä osana ilmastotavoitteiden toteuttamista. Yhä useampi Prisma, S-market, Sale ja ABC-liikennemyymälä saa osan energiastaan itse tuotettuna. Aurinkopaneeleita on sijoitettu osuuskaupoissa katoille, seiniin ja maahan. S-ryhmän ja Oomin meneillään oleva hanke päättyy tänä vuonna ja tekeminen jatkuu uuden hankkeen myötä.

Laatu takaa aurinkovoimalan pitkän elinkaaren

Oomi on Suomen johtava aurinkovoimalatoimittaja. Oomin osakkaat ovat toteuttaneet aurinkovoimalaprojekteja asiakkailleen vuodesta 2013 lähtien, jolloin teollisen kokoluokan voimaloiden rakentaminen Suomessa alkoi. Oomi on 10 vuoden aikana panostanut tuotekehityksessään toimivaan kokonaisuuteen, aina suunnittelusta asennukseen ja loppudokumentoinnista huoltoon.

– S-ryhmä edellyttää aurinkovoimaloiltaan ehdotonta laadukkuutta ja toimitusvarmuutta. Oomin aurinkovoimalakonsepti on pitkän kokemuksemme tulosta. Tarjoamme hyvin tuottavia, paloturvallisia ja laadultaan tasaisia voimaloita, joilla on paitsi laaja elinkaari myös pitkä takuuaika ja huoltosopimus. Huomioimme lisäksi sen, että asiakkaamme liiketoiminta häiriintyy asennusprojektin aikana mahdollisimman vähän, kertoo Hytönen.

Tarjoamme hyvin tuottavia, paloturvallisia ja laadultaan tasaisia voimaloita, joilla on paitsi laaja elinkaari myös pitkä takuuaika ja huoltosopimus.

Varma tuotto sijoitetulle pääomalle

Aurinkovoimala on kannattava ja vastuullinen valinta monelta kantilta. Aurinkovoimalan tuottamalla energialla yritys säästää sähkön hinnan, siirtomaksun ja sähköveron kulut. Energiantuotanto on puhdasta ja voimalan elinkaari on pitkä, 35–40 vuotta. Investointi maksaa itsensä nopeasti takaisin. Aurinkovoimaan siirtymisen voi nähdä myös kilpailuetuna.

Oomin aurinkovoimala on taloudellisesti kannattava ja vastuullinen valinta kaiken kokoisille yrityksille. Oomi toimittaa aurinkovoimalat kokonaistoimituksena suunnittelusta asennukseen avaimet käteen -periaatteella javastaa projektin kaikista kriittisistä vaiheista. Oomi hoitaa voimalan toimittamisen avainresurssit eli myynnin, suunnittelun, hankinnan ja projektinjohdon sekä tuotevastuun järjestelmästä.

Oomi toimittaa aurinkovoimalat kokonaistoimituksena suunnittelusta asennukseen avaimet käteen -periaatteella.

Pitkä takuuaika lisää hankinnan kannattavuutta

Aurinkovoimaloilla on aina pitkät takuuajat. Takuusta vastaa voimalan myyjä, mutta jos myyjän yritystoiminta syystä tai toisesta päättyy, takuu raukeaa.

– Oomin omistajina on kymmenen pitkäaikaista ja paikallista energia-alan yhtiötä, joista suurimmat ovat Vantaan Energia, Oulun Energia, Lahti Energia sekä Pori Energia. Voidaankin sanoa, että Oomi on yli miljoonan suomalaisen omistama yritys. Vahvan omistuspohjan ansiosta asiakkaamme voivat luottaa siihen, että olemme yhä 25 vuoden päästä vastaamassa takuista ja muista velvoitteistamme asiakkaitamme kohtaan, Hytönen lupaa.

Tarvittaessa Oomi tarjoaa yrityksille erilaisia hankintamalleja. Esimerkiksi yrityksen ei välttämättä tarvitse käyttää omaa pääomaa voimalan rakentamiseen, vaan rakennuskustannukset voidaan ohjata Oomin taseeseen.

– Vastuullisuusnäkökulmien lisäksi yritysasiakkaamme arvostavat hankintansa kannattavuutta. Oikein rakennettuna aurinkovoimala takaa erittäin hyvän ja ennen kaikkea varman tuoton sijoitetulle pääomalle pitkäksi aikaa, Hytönen tiivistää.

Esimerkkejä erityyppisistä S-ryhmän aurinkosähkövoimaloista

  • Prisma Kouvolan katolle rakennetussa voimalassa on yhteensä 2 900 aurinkopaneelia. Voimalan teho 900 kWp (kilowattipiikkiä).
  • ABC Juvan aurinkovoimala on katto- ja seinävoimalan kombinaatio, jonka teho on 100 kWp.
  • Sipoossa sijaitsevien S-ryhmän logistiikkakeskuksien maavoimala-alueiden koko on yli kaksi hehtaaria. Voimalan teho on 1,7 MWp.

Olisiko teidänkin yrityksessänne tilausta Oomi-aurinkovoimalalle? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ole yhteydessä aurinkoiseen myyntitiimiimme.