Ilmalämpöpumpun asennus

Ilmalämpöpumpun asentamiseen tarvitaan aina ammattilainen, jolla on vaadittava Turvallisuus- ja kemikaaliviraston (TUKES) rekisterissä oleva kylmäainelupa sekä sähköasennusoikeudet kiinteitä sähköasennuksia varten. Kun asennuksen hoitaa ammattilainen, homma hoituu asianmukaisesti sijoittelusta käyttöönottoon. Samalla varmistut siitä, että laitteesi taatusti toimii ja sen takuuehdot täyttyvät. 

Oomi ilmalämpöpumpun hintaan kuuluu aina perusasennuspaketti.

Perusasennuspaketti pitää sisällään:

 1. Sisä- ja ulkoyksikön asennuksen omakotitaloon, rivitaloasuntoon, kerrostaloasuntoon tai vapaa-ajan asuntoon. 
 2. Ulkoyksikön kiinnittämisen kohteen mukaan joko seinätelineellä, asennuksen maatelineelle tai parvekejalustalle sekä tarvittavat kiinnikkeet. Telineet ja jalustat on varustettu tärinänvaimentimella. Maatelineen perustukset eivät sisälly perusasennuspakettiin. 
 3. Yhden läpiviennin tekemisen enintään 30 senttimetrin paksuiseen puuseinään. 
 4. Eristetyt kylmäaineputket ja kylmälinjan koteloinnin, enintään 4 metrin pituudelta. 
 5. Laitteistojen välisen sähköistyksen ja kondenssivesiputken asennuksen. 
 6. Laitteiston sähkönsyötön vetämisen maadoitetusta pistorasiasta (etäisyys enintään 4 metriä) sekä turvakytkimen asennuksen tarpeen mukaan. 
 7. Asennuspöytäkirjan tekemisen. 
 8. Käyttöönoton ja käyttöopastuksen uuden ilmalämpöpumpun onnelliselle omistajalle! 

Asennusliike sopii asiakkaan kanssa mahdollisista lisätöistä joko ennen asennusta tai asennuksen yhteydessä, ja laskuttaa ne erikseen suoraan asiakkaalta. Tavallisimpia erikseen laskutettavia ovat lisämetrit söhkötöihin, kylmäputkeen tai kylmälinjaan, lisäkilometrit kohteeseen saapuessa yli 40 kilomerin jälkeen, perustukset maatelineelle, läpiviennin tekeminen betoni-/kiviseinään ja erillinen katselmus paikan päällä ennen asennusta. 

Ilmalämpöpumpun sijoittelu ja asennus

 • Sisäyksikkö sijoitetaan avoimeen tilaan, ei kuitenkaan mielellään keittiöön.
 • Sisäyksikön yläpuolelle jätetään vähintään 5 cm tilaa ja se asennetaan lattiatasosta vähintään 2 metrin korkeuteen.
 • Ulkoyksikön alle jätetään vähintään 40 cm tilaa.
 • Ulkoyksikön sijoittelussa huomioidaan kondenssivesien valuminen

Ilmalämpöpumpun asennus hinta

Ilmalämpöpumppu omakotitaloon, rivitaloon tai vapaa-ajan asuntoon

Alkaen hinta 2490€

Ilmalämpöpumppu ja asennus yhdessä. Asennuskulu on kotitalousvähennyskelpoinen, kun asennus tehdään kotiin tai vapaa-ajan asuntoon.

Ilmalämpöpumppu kerrostaloon

Alkaen hinta 1890€

Ilmalämpöpumppu ja asennus yhdessä. Asennuskulu on kotitalousvähennyskelpoinen, kun asennus tehdään kotiin tai vapaa-ajan asuntoon.

Ilmalämpöpumpun asennuksen kotitalousvähennys

Ilmalämpöpumpun asennuskulu on kotitalousvähennyskelpoinen, kun asennus tehdään kotiin tai vapaa-ajan asuntoon. Saat asennuksen summasta takaisin verotuksessa noin 40 prosenttia. Vähennyksen omavastuu on 100 euroa. Saat vähennyksen sinä vuonna, jona olet maksanut ilmalämpöpumppupaketin. Lisätietoja kotitalousvähennyksestä ja sen ilmoittamisesta löydät verottajan sivuilta.

Kiinnostuitko? Jätä yhteystietosi, niin Oomin myyntitiimi on sinuun yhteydessä!

Jutellaan lisää aiheesta tai pohditaan, mikä voisi olla sinun tarpeisiisi soveltuvin ilmalämpöpumppu. Tällä hetkellä toimitamme ilmalämpöpumppuja pääkaupunkiseudulle sekä Lahden, Oulun ja Porin alueille. Saatavuutta tullaan kuitenkin laajentamaan, joten voit jättää yhteystietosi, vaikka asuisit näiden alueiden ulkopuolella. Olemme sinuun yhteydessä, kun saatavuus laajenee alueellesi.

Psst! Voit kirjoitella lomakkeen viesti-kenttään mielessäsi olevia kysymyksiä tai kuvailla tarkemmin kohdetta, johon olet ilmalämpöpumppua hankkimassa. Myyjämme selvittelevät tarvittaessa asioita ennakkotietojen perusteella ennen puhelua.