Tee uusi määräaikainen sähkösopimus

Voit hyödyntää Vaihtoturva-palvelun, jos olet ottanut sen sopimuksellesi määräaikaisen sopimuksenteon yhteydessä. Tällä sivulla voit halutessasi käyttää Vaihtoturvan eli vaihtaa sähkösopimuksesi halvempaan Oomin määräaikaiseen sopimukseen. Alla lomake ja ohjeet sen täyttöön.

Asiakaspalvelumme on tällä hetkellä ruuhkautunut ja valitettavasti sopimusmuutoksen käsittelyssä voi kestää jopa 2–3 viikkoa. Tästä huolimatta voimme päivittää sopimuksesi alkamaan yhteydenottohetkesi mukaisella hinnoittelulla ja haluamanasi ajankohtana. Sopimus voi alkaa aikaisintaan seuraavana päivänä ja viimeistään 3 kk:n päästä. Vältäthän useita yhteydenottoja liittyen samaan asiaan. Pahoittelemme tilannetta!

Ohjeet Vaihtoturvan käyttöön

Ota viimeisin laskusi esiin, josta näet Vaihtoturva-palvelusi hinnoittelun ja käyttöpaikkanumerosi.

Jos sinulla on 4,90 €/kk -hinnoiteltu Vaihtoturva-palvelu, voit valita sopimusehtojen mukaisesti Oomi Kiinteä 24 kk tai Oomi Jousto 24 kk -sopimuksen.

Jos sinulla on 1,5 c/kWh -hinnoiteltu Vaihtoturva-palvelu, voit valita sopimusehtojen mukaisesti Oomi Kiinteä 12 tai 24 kk -sopimuksen tai Oomi Jousto 12 kk tai 24 kk -sopimuksen.

Alla näet sopimusten hinnat. Jos sinulla on käytössä aika- tai kausisähkö, näet sopimusten hinnat täältä.

Oomi Kiinteä
24 kk

Energia alkaen 8,49 c/kWh
Perusmaksu 4,90 €/kk

sis. alv 24 %

Oomi Kiinteä
12 kk

Energia 8,29 c/kWh
Perusmaksu 4,90 €/kk

sis. alv 24 %

Oomi Jousto
24 kk

Energia 7,49 c/kWh + Kulutusvaikutus
Perusmaksu 4,90 €/kk

sis. alv 24 %

Oomi Jousto
12 kk

Energia 7,29 c/kWh + Kulutusvaikutus
Perusmaksu 4,90 €/kk

sis. alv 24 %

Täytä lomake

Huomioithan, että jos et ota uudelle sopimuksellesi Vaihtoturvaa, sinulta peritään sopimuksen loppuajalta Vaihtoturvan kustannus sopimusehtojen mukaisesti. Jos Vaihtoturva-sopimuksesi on hinnoiteltu 1,90 tai 2,90 c/kWh, voit päivittää sopimuksesi vasta, kun sopimus on ollut voimassa vuoden.

Olethan huolellinen täyttäessäsi lomaketta. Emme voi tehdä muutosta sopimuksellesi, jos antamasi tiedot eivät täsmää meidän tiedoissamme oleviin asiakas- ja sopimustietoihisi. Jos tiedoissa on puutteita tai ne eivät täsmää, olemme sinuun yhteydessä soittamalla tai sähköpostitse.