Hotel Matts viestimässä vastuullisuudestaan

Toimitimme Espooseen kauppakeskus Iso Omenan yhteyteen vuonna 2021 avautuvalle Hotel Mattsille 286 aurinkopaneelia, jotka asennettiin hotellin julkisivuseinälle.

Hotellin aurinkovoimala on teholtaan 86 kWp.

Espoon Matinkylässä sijaitsevan Hotel Mattsin aurinkovoimalaprojekti käynnistyi tammikuussa 2019 arkkitehtisuunnittelulla ja varsinainen aurinkovoimalan käynnistys suoritettiin toukokuussa 2020. Aurinkovoimala toimitettiin asiakkaan näkökulmasta helposti ja vaivattomasti toteutettavalla avaimet käteen -periaatteella, joka sisältää kaiken aina suunnittelusta asennukseen asti. Kohteelle myönnettiin lisäksi Business Finlandin 20 prosentin energiatuki.

Aurinkovoimala hankittiin kattamaan pääsääntöisesti jäähdytykseen liittyviä tarpeita ja sen tuottama energia on hotellin jokapäiväisessä käytössä. Aurinkovoimala tuottaa hotellille tarvittavan jäähdytyksen energiatehokkaasti ja ympäristöystävällisesti luontoa kuormittamatta.

Perinteisesti aurinkovoimalan sijoituspaikkana toimii katto, mutta aina asentaminen katolle ei ole mahdollista esimerkiksi tarvittavan pinta-alan puuttuessa – Hotel Mattsin aurinkovoimala onkin tästä syystä asennettu näyttävästi seinäasennuksena. Aurinkovoimala seinäasennettuna erottuu edukseen luoden näyttävän ja tyylikkään kokonaisuuden, joka viestii hotellin arvoista ja vastuullisuudesta.

Seinäasennus vaihtoehtona perinteiselle kattoasennukselle

Seinäasennus sopii hyvin sekä uudis- että saneerauskohteisiin. Saneerauskohteissa seinäasennuksia toteutetaan erityisesti julkisivuremonttia tehdessä, kun taas uudiskohteissa seinäasennuksia toteutetaan, jos halutaan viestiä vastuullisuudesta ja/tai korvata tiettyjä julkisivuelementtejä aurinkopaneeleilla.

Seinäasennuksen avulla rakennuksiin saadaan muodostettua näyttävää pintaa, joka varmasti kerää puolelleen katseita. Seinäasennuksissa lisäksi mahdolliset nettokustannukset jäävät pieneksi, jos kallista seinäelementtiä korvataan aurinkopaneeleilla.

Harkitsetko aurinkovoimalaa yrityksellesi? Kysy lisää meiltä!

Aurinkovoimalat yrityksille

Jätä yhteystietosi tähän, niin asiantuntijamme soittaa sinulle takaisin.

Henkilön kuva

K-Market Kirsikka, Tornio, 56 kWp

Aurinkoenergialla saadaan katettua kaupan vuotuisesta sähköntarpeesta noin kuudesosa.

Lue lisää

Kyläkauppa Veljekset Keskinen, Tuuri, 1000 kWp

Toimitimme kesällä 2019 Suomen suurimman katolle asennetun aurinkovoimalan Tuurin Kyläkauppaan.

Lue lisää

Helsingin yliopisto, Viikin kampus, 560 kWp

Helsingin yliopiston Viikin kampuksen 135 kilowatin aurinkovoimala kytkettiin verkkoon elokuussa 2015.

Lue lisää