Norrhydro valitsi aurinkoenergian jo uuden tuotantolaitoksen suunnitteluvaiheessa

Norrhydro Oy on suomalainen, kokenut hydraulisylinterien valmistaja ja digitaalisen hydrauliikan edelläkävijä. Yrityksen pääkonttori ja tuotanto sijaitsevat Rovaniemellä, jonne on rakennettu myös yhtiön uusi tuotantolaitos, johon Oomi toimitti aurinkovoimalan.

Oomi toimitti Norrhydron uuden tuotantolaitoksen katolle 1000 aurinkopaneelin voimalan.

Rovaniemeläisyritys Norrhydro nousi uutisotsikoihin vuoden 2021 lopussa listauduttuaan pörssiin. Uusi tuotantolaitos on syntynyt yhteistyössä OP Kiinteistösijoituksen kanssa. Jo kiinteistön suunnitteluvaiheessa haluttiin ottaa huomioon tuotantolaitoksen ympäristövaikutukset ja hiilijalanjälki. Alusta asti oli myös selvää, että yritys haluaa hyödyntää toiminnassaan vastuullista aurinkoenergiaa.

– Uudelle rakennukselle on haettu rakennusten ympäristöluokitusta, LEED-sertifikaattia, jonka saamisen edellytyksenä on myös kiinteistön käyttämän energiamuodon vastuullisuus. Taustalla vaikutti lisäksi aurinkovoimalla tuotetun sähkön hinta: se on selvästi edullisempaa kuin sähköverkosta ostettu, kertoo Antti Korkala Oomilta.

Vastuullisuus on keskeinen osa Norrhydron toimintaa, ja aurinkopaneelien ohella yritys haluaa tarjota omille asiakkailleen ympäristöystävällisiä liikkeenohjausratkaisuja laatua ja turvallisuutta unohtamatta.

Voimalan asennus kannattaa suunnitella jo rakennusvaiheessa

Aurinkopaneelien asennus on helppoa, kun kyseessä on täysin uusi kiinteistö. Norrhydron tapauksessa aurinkovoimalan asennus ja siihen liittyvät vaatimukset huomioitiin jo suunnitteluvaiheessa. Oomin osalta projekti pääsi etenemään täysin suunnitelman mukaan.

– Joskus voimalan asentaminen voi olla kinkkisempää, mutta Norrhydron uuden tuotantolaitoksen kohdalla kaikki yksityiskohdat on otettu huomioon hyvissä ajoin – katon suunnasta rakenteiden kantavuuteen, Korkala kehuu.

Myös pohjoinen sijainti on yksityiskohta, joka tuli ottaa jo rakennusvaiheessa huomioon. Tänä vuonna elokuun loppu ja syyskuun alku olivat Rovaniemellä varsin tuottoisia aurinkoisten kelien ansiosta. Loppukesästä päivät ovat pohjoisessa vielä Etelä-Suomea pidempiä, joten tuottoisa aika on luonnollisesti pidempi.

– Talvella haasteena voi olla iso lumimäärä, joka voi pahimmassa tapauksessa pitkittää aurinkovoimalan tuotannon aloitusta keväällä, mutta kesän valomäärä paikkaa pimeää jaksoa, Korkala toteaa.

Nyt on erinomainen aika hankkia aurinkoenergiaa

Norrhydron liiketilojen katosta noin puolet on nyt aurinkopaneelien peitossa. Tilaa olisi isommallekin määrälle, mutta tuhannen paneelin voimala on toistaiseksi riittävä yrityksen tarpeet huomioiden. Oomille on tärkeää etsiä juuri asiakkaan tarpeisiin vastaava ratkaisu.

Yrityksille, jotka vielä harkitsevat aurinkovoimalan hankkimista, Korkalalla on positiivisia uutisia. Mikäli hankintapäätöksen tekee syksyn kuluessa, voimala voidaan asentaa aikaisin keväällä, ja näin ollen aurinkoenergiaa on mahdollista päästä hyödyntämään jo ensi vuoden puolella.

– Yrityksien 15 prosentin energiatuki on vuoden loppuun asti saatavilla. Sen jälkeen tuki saattaa jatkua, mutta sen suuruudesta tai jatkosta ylipäätään ei ole varmuutta, joten yritysten kannattaa toimia nyt.

Sähkön hinnannousun myötä aurinkovoimaloiden suosio tulee todennäköisesti kasvamaan. Aurinkovoimala on erinomainen vaihtoehto yrityksille myös vastuullisuusnäkökulmasta. Jos yrityksellä ei ole sopivaa paikkaa kiinteistön katolla, voimala voidaan asentaa myös maahan tai joissain tapauksissa seinälle. Oomin asiantuntemuksella jokaiselle löydetään varmasti sopivat ratkaisut.

Harkitsetko aurinkovoimalaa yrityksellesi? Kysy lisää meiltä!

Aurinkovoimalat yrityksille

Jätä yhteystietosi tähän, niin asiantuntijamme soittaa sinulle takaisin.

Henkilön kuva