Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Sähkö tulee seinästä, mutta millaisella diilillä? Määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ovat kumpikin hyviä vaihtoehtoja. Kokosimme sähköisen tietopaketin helpottamaan valintaasi.

Sähkösopimuksen valintaa voisi verrata minkä tahansa kodin hankinnan tekemiseen. Parhaimmat yhteiset sävelet riippuvat siitä, mitä sähkösopimukselta kaipaat. Yksi arvostaa vakaata hintaa, toinen joustavuutta, kolmas mahdollisuutta seurata hintaa aktiivisesti päivittäin. Oman sähkösopimuksen sisältö ja hinta kannattaa tarkistaa vähintään parin vuoden välein.

Määräaikaisella sopimuksella energian hinta on kiinteä 24 kuukautta

Määräaikaisessa Oomi Kiinteä 24kk -sähkösopimuksessa energian hinta ja perusmaksu pysyvät samoina koko sopimuskauden ajan, 24 kuukautta kerrallaan. Hinta ja ehdot määräytyvät ostohetken perusteella.

Määräaikaisella Oomi Kiinteä -sopimuksella hoidat sähköt kuntoon seuraavaksi pariksi vuodeksi, eikä sähkön hinnan muutoksista tarvitse murehtia. Määräaikainen sähkösopimus luo arkeen vakautta, turvaa ja helppoa ennakoitavuutta. Oman talouden kuluihin on helpompi varautua, kun muuttuva sähkön hinta ei aiheuta yllätyksiä.

Määräaikainen sähkösopimus luo arkeen vakautta, turvaa ja helppoa ennakoitavuutta.

Määräaikainen sähkösopimus sitoo sekä sinua että meitä: et voi vaihtaa sähköyhtiötä kesken sopimuskauden emmekä me voi muuttaa sopimuksesi hintaa tai ehtoja. Ainoa peruste määräaikaisen sopimuksen päättämiselle kesken kauden on muutto, sillä sähkösopimus on aina asuntokohtainen. Uuteen asuntoon tehdään uusi sähkösopimus.

Kun määräaikainen sopimuskausi lähestyy loppuaan, saat meiltä hyvissä ajoin uuden tarjouksen. Jos et halua tehdä uutta määräaikaista sopimusta, sähkösopimuksesi jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana.

Entä jos sähkön hinta laskee sopimuskauden aikana? Ei hätää. Lisäämällä sopimukseesi Oomi Vaihtoturvan voit vaihtaa sopimuksen Oomin toiseen määräaikaiseen sopimukseen, kun sopimuksesi sähköntoimitus on ollut voimassa vähintään vuoden.

Toistaiseksi voimassa oleva sopimus joustaa

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on joustava valinta sähkön hankintaan. Sinun ei tarvitse huolehtia sopimuksen uusimisesta, ja voit irtisanoa sen milloin tahansa. Energian hinnan määrää sähkön markkinahinta, ja sopimuksesta riippuen hinta vaihtelee tunneittain tai on voimassa toistaiseksi.

Toistaiseksi voimassa olevassa Oomi Aktiivinen -sopimuksessa maksat perusmaksun ja marginaalin lisäksi sähköenergian hinnan, joka vaihtelee tunneittain ja päivittäin, kysynnän ja tarjonnan mukaan. Energian hinta perustuu pohjoismaisen sähköpörssin (Nord Pool AS) julkaisemaan sähkön tuntikohtaiseen Suomen aluehintaan. Tätä hintaa kutsutaan sähkön spot-hinnaksi tai pörssisähkön hinnaksi. Valitsemalla Oomi Aktiivisen maksat sähköstä aina ajantasaista hintaa ja voit vaikuttaa sähkölaskuusi ajoittamalla sähkönkäyttösi edullisimmille tunneille.

Toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus on joustava valinta sähkön hankintaan.

Sähkön spot-hintaa eli sähköpörssin (Nord Pool Spot) hintakehitystä voi seurata Oomin sivuilta. Tarkastelujakson voit valita tunnin, päivän, viikon, kuukauden tai vuoden tarkkuudella. Voit myös tarkistaa, paljonko sähkö huomenna maksaa ja suunnitella sähkönkulutustasi sen mukaan. Tuntihinnan seuraamisen avulla tietää, mihin aikaan vaikkapa sauna, pyykinpesukone tai uuni kannattaa laittaa päälle.

Oomi Kesto -sopimuksen hinta on voimassa toistaiseksi ja se sopii jokaiseen kotiin ja elämäntilanteeseen. Oomi Keston hinnat seuraavat markkinahintoja niin ylös- kuin alaspäin. Seuraamme hintojen kehitystä jatkuvasti ja mahdollisista hinnanmuutoksista ilmoitamme viimeistään kuukautta (1 kk) ennen muutoksen voimaantuloa.

Voinko vaikuttaa sopimukseeni jotenkin muuten?

Sopimuksen räätälöintiä oman näköiseksi helpottavat Oomin lisätuotteet.

Valitsemalla sopimukseesi Oomi Uusiutuvan varmistut, että käyttämäsi sähkö on 100 % uusiutuvalla energialla tuotettua. Oomi Päästöhyvityksellä puolestaan voit hyvittää arkesi välttämättömät päästöt vaivattomasti.

Voit myös ottaa sopimuksesi kylkeen Oomi Laskunmaksuturva -vakuutuksen, jolla turvaat sähkölaskusi maksun henkilökohtaisen talouden poikkeustilanteissa.