Nuorten vaikuttajien energiset kesäterveiset

Oomi tekee hyvän mielen yhteistyötä nuorten vaikuttajien kanssa. Yhteistyön ytimessä ovat erilaiset persoonat ja omannäköinen elämä. Vilma Forsgren ja Vera Tattari elävät energistä urheiluarkea ja toimivat siinä sivussa some-vaikuttajina Oomin Nuoret Vaikuttajat -kampanjassa. Näiden kahden inspiroivat harrastustarinat kannustavat jokaista kulkemaan päättäväisesti omaa polkuaan.

Moottorin täydeltä mimmienergiaa 

Kuka: Vilma Forsgren, Lahti 
Instagram: @vilmaforsgren 
Ikä: 18 
Harrastukset: motocross ja enduro 

Muutamia vuosia sitten ratsastusta aktiivisesti harrastanut Vilma Forsgren putosi hevosen selästä ja mursi reisiluunsa. Kuntoutumisen jälkeen paluu ratsastuksen pariin ei tuntunut enää samalta, vaan Forsgren huomasi kaipaavansa jotain uutta. Kavioiden kopse vaihtui moottoripyörän pärinään.  

– Veljeni ja isäni kautta innostuin motocrossista ja endurosta noin viisi vuotta sitten. Isälläni on kauan ollut kasassa tiimi, Team Everlast Welds, josta on ponnistanut monia lajin kärkinimiä. Nyt tiimissä treenaan myös minä, Forsgren avaa yhteyttään lajeihin. 

Motocross ja enduro ovat moottoripyörälajeja. Motocrossissa ajetaan lajia varten rakennetulla radalla. Endurossa suoritetaan moottoripyörällä maastokokeita metsässä. Moottoriurheilu on alkanut vetää harrastusporukoihin yhä enenevissä määrin myös naisia, ja motocrossiin havitellaan naisille omaa SM-sarjaa. Forsgrenia lajeissa viehättivät erityisesti vauhti ja vaaralliset tilanteet, joista saa energiaa ja jännitystä elämään. Parasta harrastamisessa ovat kilpailut. 

– Kilpailutilanteissa tunnen kehittyväni eniten, sillä ne motivoivat minua kerta toisensa jälkeen ylittämään itseni. Kilpailut myös kokoavat harrastajia yhteen, ja niissä tapaa monia tuttuja, mikä on ihan parasta. 

Huimapäinen Forsgren kuuluu Suomen tiiminsä lisäksi myös Pärnun Motoclubiin, sillä hänen perheellään on toinen asunto kaupungissa. Treenaaminen ja kahden maan kilpailut pitävät kesäaikaan kiireisenä. 

– Kausi alkaa aina keväällä, ja lumen tuloon saakka ajetaan. Kisoja on tiuhaan, lähes joka viikonloppu. Treenit ovat iso osa arkea vuoden ympäri ja tuovat hyvää vastapainoa opiskelulle, lukiota käyvä Forsgren toteaa.  

Tulevaisuudessa tavoitteet lajin parissa kallistuvat enemmän motocrossin puolelle. Kausi on lähtenyt lupaavasti käyntiin.  

– Onnistuin ajamaan kesän alussa Karkkilan kisoissa tavoitteeseeni viiden kärkeen ja siinä sakissa yritän nyt pysyä. Enduron parissa tämä on vasta ensimmäinen vuoteni ja saattaa jäädä myös viimeiseksi, sillä haluan laittaa kaiken peliin motocrossin puolella, Forsgren aprikoi.  

Haastattelun jälkeisenä viikonloppuna tulin Saarenmaalla kisoissa kolmanneksi, hyvä draivi jatkuu. Mahtavaa alkanutta kesää kaikille!

Vilman kesäterveiset

Voittamattomuuden tunne vie mennessään 

Kuka: Vera Tattari, Helsinki 
Instagram: vera_wildflower 
Ikä: 22 
Harrastukset: juoksu, jalkapallo ja jousiammunta 

Meri-Lapista kotoisin oleva Vera Tattari on pelannut jalkapalloa pienestä tytöstä lähtien. Elämä kuitenkin kuljetti opintojen pariin Helsinkiin, ja sitä kautta löytyi uusi harrastus: juoksu. Jo nyt saavutetut tulokset, hyvä valmennusohjelma ja perheen ehdoton tuki povaavat valoisaa tulevaisuutta uuden lempilajin parissa.

– Olen todella kilpailuhenkinen. Tavoitteissa siintää SM-kilpailuihin osallistuminen. Tällä hetkellä teen kovasti töitä löytääkseni keskipitkien ja pitkien juoksumatkojen joukosta itselleni parhaan matkan, johon alan sitten satsata all in -periaatteella.  

Juoksemaan vetävät aktiivisuus ja adrenaliiniryöpyt. Vaikka fyysisesti olo olisi suorituksen jälkeen aivan loppu, mieli on räjähtämäisillään hyvästä fiiliksestä.  

– Parasta juoksussa on se, että pystyy antamaan ihan kaikkensa ja tuntemaan voittamattomuutta. Juoksun parissa voin saavuttaa tunteen, että olen monipuolisesti kunnossa: nopea, vahva ja kevyt samaan aikaan, Tattari kuvailee.  

Juoksun lisäksi Tattarin treeniohjelmaan kuuluu crosstraining-lajeja kuten uintia ja pyöräilyä. Kuntosalilla hän käy kerran päivässä. Jousiammunta on tullut uutena lajina mukaan treenaamiseen tukemaan mentaalipuolen harjoittelua. Jalkapallon parissa Tattari toimii enää juniorijoukkueiden valmentajana. 

Ympäristö- ja elintarviketaloutta opiskeleva Tattari tahtoo tulevaisuudessa tehdä työtä ympäristön hyväksi. Luonnossa liikkuminen sekä urheilijan ja ympäristön hyvinvointia tukeva ravinto ovat vegaanille juoksijalle sydämen asioita. Kirkkain haave liittyy kuitenkin urheiluun.  

– Haluaisin pystyä kutsumaan itseäni urheilijaksi ja luomaan uran sen ympärille. Toivon, ettei minun tarvitse koskaan lopettaa itseni voittamista. Haluan myös innostaa muita ja olla vaikuttamassa jokaisen ihmisen liikuntakasvatuksen ja -mahdollisuuksien kehitykseen Suomessa.  

Älä anna minkään tai kenenkään kadottaa itseäsi, vaan kuuntele tänä kesänä vain omaa arvomaailmaasi ja intohimojasi – ja anna sama vapaus myös muille! 

Veran kesäterveiset