Ajoissa tehty sähkösopimus säästää turhalta stressiltä

Muuttajan muistilista on pitkä. Hyvä tapa vähentää varsinaisen muuttopäivän stressiä on hoitaa osa listan asioista kuntoon jo hyvissä ajoin. Sähkösopimuksen voi tehdä jo viikkoja ennen muuttoa! 

Jotta uuden kodin sähköasiat saa hoidettua mahdollisimman jouhevasti, sähkösopimus kannattaa tehdä mieluiten kaksi viikkoa ennen muuttoa. Jos sopimuksen tekeminen jää kuitenkin muuttokiireiden jalkoihin, ei hätää: Oomin verkkosivuilla sähkösopimuksen voi hoitaa kuntoon vielä kaksi arkipäivää ennen muuttoa.

– Jos muuttoauto on jo pihassa ja sähköasiat edelleen hoitamatta, kannattaa kilauttaa pikimmiten Oomin muuttopuhelimeen, jotta sähköasiat saadaan kuntoon mahdollisimman nopeasti, vinkkaa Oomin myyntipäällikkö Tarja Härkönen viimeisestä oljenkorresta.  

Sähköä simppelisti

Uuden sopimuksen tekeminen on helppoa. Oomi huolehtii sähköt uuteen kotiin sovittuna päivänä ja ilmoittaa siitä paikalliselle sähköverkkoyhtiölle. Riittää, kun tiedät, millaiseen asuntoon olet muuttamassa.

– Olipa kyseessä sitten kerrostalo, omakotitalo tai rivitalo, Oomin valikoimasta löytyy passeli sähkösopimus kaikkiin tarpeisiin. Oomin kattava sähkölaskuun liitettävien lisäpalvelujen valikoima mahdollistaa sopimuksen räätälöimisen juuri omien arvojen ja tarpeiden mukaan, kertoo Härkönen.

Oomi päättää vanhan kotisi sähkösopimuksen puolestasi haluamanasi päivänä. Sähkö- ja paloturvallisuuden kannalta niin vanhassa kuin uudessa kodissa on syytä varmistaa, etteivät kodinkoneet kuten liesi, uuni tai kiuas ole jääneet päälle, ennen kuin sähköt kytketään tai katkaistaan.

Näin vältyt yllätyslaskuilta 

Etenkin ensimmäistä kertaa omillaan asuva nuori saattaa joskus yllättyä sähkölaskun suuruudesta. On hyvä muistaa, että sopivan sopimuksen lisäksi omilla elintavoilla voi vaikuttaa sähkölaskun loppusummaan. Oomi tarjoaa Online-palvelun, jossa omaa sähkönkulutustaan voi seurata tuntien tarkkuudella. 

Sähkölasku koostuu kolmesta osasta: sähkön myynnistä, sähkön jakelusta sekä lakisääteisistä veroista. Sähkön myynti kattaa kuluttamasi sähkön.

– Tämä osuus sähkölaskusta on mahdollista kilpailuttaa, ja voit ottaa sen Oomilta minne tahansa muutatkin. Sähkön jakelusta eli siirrosta taas vastaa aina paikallinen verkkoyhtiö. Siirtohintoihin ei voi vaikuttaa kilpailuttamalla, Härkönen tiivistää.

Kun teet sopimuksen Oomin kanssa, huolehdimme sopimusasiat kuntoon myös sähkön siirron osalta. Sähkölaskun saatat kuitenkin saada erikseen kahdelta eri taholta: myyntilaskun Oomilta ja sähkön siirron osuuden paikalliselta sähköverkkoyhtiöltä. Oomi yhdistää laskut aina kun mahdollista ja tekee näin arjestasi helpompaa.

Oomi muuttaa mukanasi, ja saat meiltä sähköt ympäri Suomen!

Mielessä muutto? 

Ota muuttajan muistilista ja muut vinkit talteen täältä!
Kiireisen muuttoilmoituksen voi tehdä soittamalla muuttopuhelimeen numeroon 09 2522 1100. Muuttopuhelin palvelee ma–pe klo 8–22 sekä viikonloppuisin klo 9–17.