Määräaikainen vai toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Sähkö tulee seinästä, mutta millaisella diilillä? Määräaikainen ja toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus ovat kumpikin paikallaan oikeassa tilanteessa. Kokosimme sähköisen tietopaketin helpottamaan valintaasi.

Miksi valita määräaikainen sähkösopimus?

Määräaikaisessa sähkösopimuksessa energian hinta ja perusmaksu pysyvät samoina koko sopimuskauden ajan. Sopimuskausi voi olla esimerkiksi 12 tai 24 kuukautta kerrallaan.

Määräaikaisella sopimuksella hoidat sähköt kuntoon pidemmäksi aikaa, eikä sähkön hinnan muutoksista tarvitse murehtia. Määräaikainen sähkösopimus luo arkeen vakautta, turvaa ja helppoa ennakoitavuutta. Oman talouden kuluihin on helpompi varautua, kun muuttuva sähkön hinta ei aiheuta yllätyksiä.

Määräaikainen sähkösopimus luo arkeen vakautta, turvaa ja helppoa ennakoitavuutta.

Määräaikainen sähkösopimus sitoo sekä sinua että meitä: et voi vaihtaa sähköyhtiötä kesken sopimuskauden emmekä me voi muuttaa sopimuksesi hintaa tai ehtoja. Ainoa peruste määräaikaisen sopimuksen päättämiselle kesken kauden on muutto, sillä sähkösopimus on aina asuntokohtainen.

Kun määräaikainen sopimuskausi lähestyy loppuaan, saat hyvissä ajoin uuden tarjouksen. Jos et halua tehdä uutta määräaikaista sopimusta, sähkösopimuksesi jatkuu automaattisesti toistaiseksi voimassa olevana.

Oomista saat määräaikaisen Oomi Kiinteä -sopimuksen valitsemallesi ajanjaksolle. Oomi Vaihtoturva -lisätuotteen avulla voit kerran sopimuskauden aikana päivittää sopimuksesi vastaavan pituiseen, edullisempaan sopimukseen.

Miksi valita toistaiseksi voimassa oleva sähkösopimus?

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta perustuu sähkön markkinahintaan. Toistaiseksi voimassa oleva sopimus on huoleton ja joustava valinta sähkön hankintaan. Sinun ei tarvitse muistaa huolehtia sopimuksen uusimisesta, ja voit irtisanoa sen milloin tahansa ilman sitovia määräaikaisuuksia.

Toistaiseksi voimassa olevan sähkösopimuksen hinta voi laskea tai nousta sopimuskauden aikana. Sopimusehdoista näet, kuinka usein hintaa tarkistetaan. Oman sopimuksesi sähkön hinta voi päivittyä puolen vuoden välein tai esimerkiksi tunnin tarkkuudella, jolloin puhutaan kysynnän ja tarjonnan mukaan vaihtelevasta sähkön spot-hinnasta. Spot-hinta voi sopia sinulle, jos seuraat intohimoisesti hintojen kehitystä ja tahdot optimoida omaa kulutustasi esimerkiksi vuorokaudenaikojen mukaan.

Sinun ei tarvitse muistaa huolehtia sopimuksen uusimisesta, ja voit irtisanoa sen milloin tahansa ilman sitovia määräaikaisuuksia.

Oomin tuotevalikoimasta löytyy useita toistaiseksi voimassa olevia sopimuksia erilaisiin tarpeisiin. Huolettoman Oomi Jatkuva -sopimuksen markkinaperusteinen hinta päivittyy puolen vuoden välein, 1.1. ja 1.7.

Oomi Aktiivinen -sopimuksessa maksat sähköstä niin sanotun spot-hinnan sekä perusmaksun ja marginaalin. Pieneen ja tasaiseen kulutukseen taas sopii Oomi Paketti. Siinä sähköllä on kiinteä kuukausihinta, joka määräytyy paketin koon mukaisen kulutusrajan perusteella.

Mistä tiedän, kumpi on minulle parempi valinta?

Kysymykseen ei ole yksiselitteistä vastausta. Yksi arvostaa vakaata hintaa, toinen mahdollisuutta ketteriin muutoksiin. Oman sähkösopimuksen sisältö ja hinta kannattaa tarkistaa vähintään parin vuoden välein. Määräaikaisen sopimuksen saa usein hiukan halvemmalla, mutta hintaero yleensä tasoittuu sähkön markkinahinnan muuttuessa. Pitkällä aikavälillä sopimukset muodostuvatkin suunnilleen samanhintaisiksi.

Jos muutat kesken sopimuskauden, voit aina irtisanoa vanhan asunnon sopimuksen, vaikka se olisi määräaikainen. Sähkösopimus on asuntokohtainen, joten uuteen asuntoon tehdään uusi sopimus.

Määräaikaisen sopimuksen saa usein hiukan halvemmalla, mutta hintaero yleensä tasoittuu sähkön markkinahinnan muuttuessa. Pitkällä aikavälillä sopimukset muodostuvatkin suunnilleen samanhintaisiksi.

Sopimuksen räätälöintiä oman näköiseksi helpottavat myös Oomin mahtavat lisätuotteet. Esimerkiksi Oomi Vaihtoturvan avulla päivität määräaikaisen sopimuksesi tilanteen tullen edullisempaan.

Entä onko sähkön ympäristöystävällisyys lähellä sydäntäsi? Oomi Uusiutuva -lisätuotteen voit liittää mihin tahansa sähkösopimukseen – sekä määräaikaiseen että toistaiseksi voimassa olevaan, kun vuosikulutus on enintään 40 000 kWh.

Eikä tässä vielä kaikki: Oomin sähkösopimustestillä selvität muutamalla klikkauksella, millainen sopimus olisi juuri sinulle paras!

Tee sähkösopimus

Tee Oomin helppo sähkösopimus!

Lue lisää

Sähkösopimukset

Oomin sähkösopimusten joukosta löytyy sopimukset eri tarpeisiin ja elämäntilanteisiin. Tutustu sopimuksiin ja katso hinnat!

Lue lisää

Sähkön hinnan muodostuminen

Mietityttääkö sähkölaskun termit sähkönsiirto, sähköenergia, sähkövero? Eipä huolta - Oomin asiantuntijat selventävät asiaa! Näin sähkön hinta muodostuu.

Lue lisää