Oomi mukana parantamassa luonnon monimuotoisuutta ja Itämeren hyvinvointia

Oomi on kumppanina Yhdessä Itämerta Tutkimaan-projektissa. Projektissa tutustutaan Itämeren luonnon tilaan tarkemmin sekä parannetaan yhdessä koko Itämeren alueen hyvinvointia. Projekti on yhteisöllinen tutkimusmatka, joka striimataan 24/7, joten voit seurata matkaa Oomin www-sivujen kautta, milloin ja missä vain.

Matkan eteneminen

Matka käynnistyy vapunpäivänä 1. toukokuuta, kun S/Y Fuga lähtee purjehtimaan miehistönsä kanssa Suomenlahden kautta Viron läpi Riianlahdelle ja sieltä aina eteläiselle Itämerelle. Matkalla tuotetaan reaaliaikaista tietoa Itämeren kunnosta ja hyvinvoinnista, jota sinäkin voit seurata striimatussa 24/7 livessä. Matkan varrelta toimitetaan myös juonnettuja ohjelmasisältöjä, joissa perehdytään mielenkiintoisiin aiheisiin.

Matkan aikana tullaan tutkimaan Itämerta S/Y Fugan omilla välineillä sekä Ilmatieteenlaitoksen välineillä. Sen lisäksi tutkitaan mahdollisuuksia ja tekniikkaa millä keinoin Itämeren tutkimuksia voidaan kehittää tulevaisuudessa ja miten voidaan vaikuttaa Itämeren tilaan paremmin. Jokainen voi vaikuttaa Itämeren tilaan myös omassa arjessaan vähentämällä esimerkiksi roskaamista.

Oomi haluaa olla mukana tässä projektissa, koska lähiluontoa ja itämerta pitää suojella ja kunnioittaa, jotta voimme nauttia niiden tarjoamista hyödyistä jatkossakin arjessamme.

Meille Oomissa puhdas luonto on tärkeä osa arvojamme. Haluamme edistää omalla toiminnallamme luonnon hyvinvointia niin, että jokainen meistä voi nauttia siitä tulevaisuudessakin.

Oomin somekanavilla voit myös nähdä materiaalia matkan varrelta, joten laita seurantaan myös Oomin somekanavat.

Seuraa matkaa livenä

Tutustu Oomiin