Askarruttaako sähkösopimus?

Ei hätää – meillä on vastaukset kysymyksiisi

Sähkösopimus on elämääsi helpottava pieni, suuri asia, josta kannattaa pitää huolta. Kokosimme sähkösopimuksiin liittyvien usein kysyttyjen kysymysten vastaukset tähän artikkeliin, jotta et olisi hetkeäkään ilman virtaa. Oomi sähköinen tietopaketti!

Sähkösopimuksen hallinnointi on helppoa ja vaivatonta. Haluatpa päivittää sopimusasioitasi päivällä tai yöllä, arkena tai pyhänä, Oomi Online -palvelussa se onnistuu.

– Koostimme tähän artikkeliin yleisimpiä asiakkaitamme askarruttavia sähkösopimuksiin liittyviä kysymyksiä. Oman sähkösopimuksen hoitaminen on helppoa Oomi Online -palvelussamme ja tarvittaessa asiakaspalvelumme auttaa mielellään. Esimerkiksi muuttotilanteessa sinun on tärkeä toimia ennakoiden, jotta sinulla on aina voimassa oleva, tarpeeseesi parhaiten sopiva sopimus, Oomin palvelupäällikkö Johanna Rekula toteaa.

Oman sähkösopimuksen hoitaminen on helppoa Oomi Online -palvelussamme ja tarvittaessa asiakaspalvelumme auttaa mielellään.

Miten teen sähkösopimuksen?

– Voit tehdä sähkösopimuksen kätevästi ajasta ja paikasta riippumatta Oomi Online -palvelussamme, kotisivuiltamme löytyvän chatin tai Tee sähkösopimus -lomakkeen kautta. Jos olet muuttamassa, sopimus uuteen kotiin kannattaa tehdä kaksi viikkoa etukäteen, jotta sähköt ovat kytkettynä ja kaikki kunnossa muuttohetkellä, Rekula neuvoo.

Jos olet muuttamassa nopealla aikataululla, ja tarvitset sähkösopimuksen heti tai seuraavalle päivälle, soitathan Oomin muuttopuhelimeen numeroon 09 2522 1100 (ma-pe 9-20, la-su 9-17).

Tein/päivitin sähkösopimuksen, mutta en ole saanut mitään vahvistusta. Mitä tehdä?

–Sopimusvahvistus lähtee matkaan, kun olemme käsitelleet sopimuksesi ja kaikki siihen liittyen on valmista. Sopimusvahvistus toimitetaan valintasi mukaisesti joko sähköpostilla tai kirjeenä postitse. Sähköpostitse toimitettavat sopimusvahvistukset ovat perillä jo kahden arkipäivän kuluessa ja postitse toimitettavat sopimusvahvistukset noin kahden viikon kuluessa sopimuksen teosta. Olemme sinuun yhteydessä, jos tarvitsemme lisätietoja tai sopimuksen aloitus ei jostain syystä onnistu, vakuuttaa Rekula.

Huomaathan, että jos olet tehnyt uuden sopimuksen yli 3 kuukautta ennen sen alkamisajankohtaa, saat sopimusvahvistuksen aikaisintaan 3 kuukautta ennen sopimuksen alkamista.

Mitä teen, jos haluan peruuttaa tekemäni sopimuksen?

– Sinulla on oikeus peruuttaa etämyynnin (muun muassa puhelimen tai internetin) kautta tehty sopimus 14 päivän kuluessa syytä ilmoittamatta. Peruuttamisoikeus päättyy 14 päivän kuluttua sopimuksen tekemisestä, joten sopimusvahvistus kannattaa aina lukea huolellisesti läpi, Rekula suosittelee.

Voit peruuttaa sopimuksen täyttämällä peruuttamislomakkeen tai soittamalla asiakaspalveluumme 09 2522 1122.

Miten vaihdan pörssisähkösopimuksen kiinteähintaiseen sopimukseen?

– Toistaiseksi voimassa olevan pörssisähkösopimuksen voi päivittää kiinteähintaiseksi sopimukseksi kätevästi Oomi Online -palvelussamme. Voit itse valita kalenterista päivämäärän, jolloin uusi sopimus tulee voimaan. Sopimuksesi alkaa valintasi mukaisesti eikä sinun tarvitse olla meihin erikseen yhteydessä, Rekula kertoo.

Saat meiltä virallisen sopimusvahvistuksen uudesta sähkönmyyntisopimuksestasi sähköpostiisi parin päivän sisällä tai postitse noin kahden viikon kuluessa.

Vaihtoturvan käyttö ja sopimuksen päivitys – miten toimin?

– Jos sinulla on määräaikainen sopimus Oomilla ja sopimuksellesi on liitetty Oomi Vaihtoturva, voit vaihtaa sopimuksesi uuteen Oomin määräaikaiseen sopimukseen, jos sähkön hinta laskee sopimuskauden aikana. Suosittelemme, että otat Vaihtoturvan myös uuteen sopimukseesi, Rekula vinkkaa.

Ennen 15.2.2023 solmituissa sopimuksissa vaihto-oikeuden voi käyttää heti ja 15.2.2023 jälkeen solmituissa sopimuksissa vaihto-oikeuden voi käyttää, kun sopimus on ollut voimassa vähintään yhden vuoden. Voit tarkistaa vaihto-oikeuden sopimusvahvistuksen mukana toimitetuista sopimusehdoista. Vaihtoturvan jäljelle jääneet maksut laskutetaan tulevalla laskulla, jos Vaihtoturva-palvelua ei valita uudelle sopimukselle.

Voit päivittää sopimuksesi helposti ja nopeasti kotisivuillamme olevan Vaihtoturva-lomakkeen kautta.

Olen muuttamassa. Milloin minun tulee tehdä uusi sopimus?

– Suosittelemme tekemään sähkösopimuksen uuteen kotiin hyvissä ajoin, mieluiten kaksi viikkoa ennen muuttoa. Näin varmistat, että asunnossa on sähköt kytkettynä muuttohetkellä ja asettuminen uuteen kotiin käy mukavasti. Oomi Online -palvelussamme tai kotisivuillamme saat sopimuksen alkamaan jo kahden arkipäivän päähän, Rekula lupaa.

Joskus elämä yllättää, joten tarvittaessa saamme sopimuksen voimaan myös lyhyemmällä varoitusajalla. Jos olet muuttamassa ja tarvitset sähkösopimuksen heti tai seuraavalle päivälle, soitathan Oomin muuttopuhelimeen numeroon 09 2522 1100 (ma-pe 9-20, la-su 9-17).

Huomioithan, jos asunnossa ei ole sähköt kytkettynä muuttohetkellä, voi verkkoyhtiö periä palveluhinnastonsa mukaisen pikakytkentämaksun, jos sähköt kytketään samalle tai seuraavalle päivälle, viikonlopulle tai pyhäpäivälle.

Kuinka irtisanon sähkösopimukseni?

– Jos olet muuttamassa, voit irtisanoa vanhan sähkösopimuksesi samalla, kun teet sopimukseen uuteen osoitteeseen Oomi Online -palvelussamme tai helposti ja nopeasti kotisivuillamme olevan chat-palvelun kautta. Jos olet muuttamassa etkä tarvitse sähkösopimusta uuteen asuntoosi, soitathan Oomin muuttopuhelimeen numeroon 09 2522 1100 (ma-pe 9-20, la-su 9-17), Rekula neuvoo.

Muistathan, että sähkösopimusta ei voi päättää takautuvasti ja olet vastuussa sähkösopimuksesta irtisanomiseen saakka.

Mitä teen, jos olen unohtanut irtisanoa sähkösopimukseni?

– Jos olet unohtanut irtisanoa sähkösopimuksesi, olethan viipymättä yhteydessä asiakaspalveluumme sopimuksen päättämiseksi. Muuttopuhelin palvelee sinua numerossa 09 2522 1100 (ma-pe 9-20, la-su 9-17). Muistathan, että sähkösopimusta ei voi päättää takautuvasti ja olet vastuussa sähkösopimuksesta irtisanomiseen saakka, Rekula muistuttaa.

Toivottavasti löysit tästä artikkelista vastauksen sähkösopimuksia koskevaan kysymykseesi. Kannattaa myös käydä lukemassa sähkösopimuksia koskeva laajempi kysymys-vastausosio.