Oomi Päästöhyvitys tekee hyvää luonnolle

Tiedätkö, miten suo, sähkö ja päästöt liittyvät toisiinsa? Vastaus on yksinkertainen: Oomin sähkösopimuksen kaveriksi voi uusiutuvan energian lisäksi valita päästöhyvityksen, jolla turvataan luonnon hiilivarastojen säilyminen ennallistamalla supisuomalaista suota Pohjois-Karjalassa.

Omasta ympäristökuormasta voi kantaa vastuuta arjessa monin eri tavoin. Voit esimerkiksi välttää päästöjä siirtymällä henkilöautosta bussiin, polkupyörään tai jalkapatikkaan. Kulutusta voi vähentää yksinkertaisesti ostamalla kaikkea vähemmän. Elämisestä syntyy kuitenkin aina tietyn verran päästöjä, joita ei voi millään välttää.

– Voit minimoida omaa hiilijalanjälkeäsi ja hyvittää välttämättömiä päästöjä Oomi Päästöhyvityksellä. Se on helppo ja konkreettinen tapa tehdä hyvää. Pienellä ilmastoteolla on monimuotoiset ja kauaskantoiset vaikutukset Suomen luontoon, kannustaa Oomin tuotepäällikkö Miikka Andersson.

Oomi Päästöhyvitys on helppo ja konkreettinen tapa tehdä hyvää.

Monimuotoinen luonto palautuu

Oomin hyvityksen kohteena ovat Iso ja Pieni Piitsonsuo Ilomantsissa. Aiemmin metsäojitettuna ollutta suota ennallistetaan, jotta ojituksessa kärsinyt ekosysteemi palautuu takaisin kohti luonnontilaa. Ennallistamisen ansiosta hiilidioksidin vapautuminen turpeesta ilmakehään lakkaa heti veden noustua takaisin suolle.

– Suon elpyessä luonnon monimuotoisuus kasvaa. Kadonneet sammaltyypit alkavat jälleen leviämään ja hillat kukoistamaan. Myös vanhat eläin- ja perhoslajit palaavat hiljalleen takaisin, Andersson kuvailee.

Ennallistamisen vaikutus on pysyvä ja suoluonto palautuu alkuperäiseen muotoonsa, jossa se oli ennen ojitusta. Ojien tukkimisen myötä myös lähialueen vesistöt kirkastuvat, kun humuspitoisten suovesien päätyminen vesistöihin vähenee merkittävästi.

Oomi valitsi ennallistamisen kumppaniksi suomalaisen Hiilipörssin, joka toimii vastuullisesti, avoimesti ja läpinäkyvästi.

– Meille oli tärkeää löytää vastuullinen kumppani tähän merkittävään ympäristöhankkeeseen. Oomin asiakkaat voivat luottaa, että hyvitysmaksut menevät varmasti ilmaston hyväksi, vakuuttaa Oomin liiketoimintajohtaja Jani Peuhkurinen.

Oomin hyvityksen kohteena ovat Iso ja Pieni Piitsonsuo Ilomantsissa. Aiemmin metsäojitettuna ollutta suota ennallistetaan, jotta ojituksessa kärsinyt ekosysteemi palautuu takaisin kohti luonnontilaa. 

Hyvinvointia luonnolle 23 sentillä per päivä

Vuoden 2023 huhtikuussa lanseerattu Oomi Päästöhyvitys sai lentävän lähdön ja rutkasti hyvää palautetta asiakkailta. Monet ovat kaivanneet helppoa tapaa minimoida omaa hiilijalanjälkeään.

– Suomalaisilla on vahva tahtotila olla aidosti osa ympäristötalkoita. He arvostavat Suomen luontoa ja haluavat olla mukana ennallistamassa sitä. Päästöhyvitys on erittäin konkreettinen tapa osallistua, iloitsee Peuhkurinen.

Oomi Päästöhyvityksen voi hankkia helposti sähkösopimuksen oston yhteydessä. Voit liittää päästöhyvityksen mihin tahansa sähkösopimukseen. Saat tehtyä tilauksen näppärästi verkkosivuillamme tai soittamalla asiakaspalveluumme.

– Päästöhyvityksen hinta on alkaen 6,90 euroa kuukaudessa. Vain 23 sentillä päivä osallistut tärkeään työhön suomalaisen luonnon ennallistamiseksi, havainnollistaa Andersson.