Vihreämpää sähköä Oomi Uusiutuvalla

Oman hiilijalanjäljen pienentäminen ja henkilökohtaiset ympäristöteot ovat helppoja toteuttaa. Oomi tarjoaa erilaisia ratkaisuja oman sähkönkulutuksen aiheuttamien päästöjen minimoimiseen. Aina ei ole mahdollista esimerkiksi asennuttaa aurinkovoimalaa omalle katolle – silloin kannattaa tutustua Oomi Uusiutuvaan.

Oomi Uusiutuva on Oomin tarjoama lisäpalvelu. Sen voi yhdistää mihin tahansa Oomin sähkösopimustyyppiin, määräaikaisiin tai toistaiseksi voimassa oleviin sopimuksiin. Lisäpalvelun ostajana varmistut siitä, että kaikki käyttämäsi sähkö on peräisin sataprosenttisesti uusiutuvista energialähteistä.

Oomi Uusiutuva on yhdistelmä vesi- ja tuulivoimalla sekä aurinkoenergialla tuotettua sähköä. Tuotantojakauma riippuu aina tuotanto-olosuhteista. Uusiutuvilla energialähteillä sähkön tuottaminen on päästötöntä.

Mistä tietää, että pistorasiasta tuleva sähkö on peräisin uusiutuvista energialähteistä?

Pistorasiasta tuleva sähkö on eri tuotantolähteillä tuotettua. Kun olet valinnut sähkösopimuksesi uusiutuvalla energialla tuotettuna, on sähköyhtiö velvollinen hankkimaan niin paljon sähköä uusiutuvasti tuotettuna kuin käytössäsi kuluu. Mitä useammalla sähkönkuluttajalla valitsee ”vihreää sähköä”, sitä suurempi osa sähköstämme on peräisin ympäristölle ystävällisistä uusiutuvista energialähteistä.

Mitä useammalla sähkönkuluttajalla on uusiutuvaa energiaa, sitä suurempi osa sähköstämme on peräisin ympäristölle ystävällisistä uusiutuvista energialähteistä.

Sähkön alkuperän läpinäkyvyyttä valvotaan Suomessa tarkasti Energiaviraston taholta. Kaiken pohjana on sähkön alkuperäistakuujärjestelmä, joka varmistaa, että uusiutuvista energialähteistä peräisin olevaa sähköä voidaan myydä vain sen verran kuin sitä on tuotettu.

Pieni ja vaivaton ympäristöteko

Oomi Uusiutuva on helppo ja vaivaton tapa vaikuttaa omaan ympäristökuormaan ja hiilijalanjälkeen. Palvelun hinta on kiinteä 4,90 euroa kuukaudessa, ja sen lisääminen omaalle sopimukselle onnistuu vain yhdellä klikkauksella. Kun kiinnität huomiota omaan sähkönkulutukseesi ja valitset Oomi Uusiutuvan, toimit yhteisen ympäristömme hyväksi.

Lue lisää Oomi Uusiutuvasta