Oomin uusi lisäpalvelu mahdollistaa päivityksen määräaikaisen sopimuksen hintaan

Oomilta tulee jälleen uutta asiakkaille. Nyt saatavilla on Oomi Kertavaihto -lisäpalvelu, joka antaa asiakkaalle mahdollisuuden päivittää määräaikaisen sopimuksen hintaa ilman, että muut sopimusehdot muuttuvat. 

Oomi Kertavaihto on uusi sähkösopimuksen maksullinen lisäpalvelu, jonka avulla asiakas voi kerran sopimuskauden aikana päivittää määräaikaisen 24 kuukauden sähkösopimuksen hinnan. Kertavaihdon avulla hinnan voi päivittää edullisempaan, samalla kun sopimus pysyy muuten ennallaan. 

Hinta mahdollista päivittää kerran sopimuskauden aikana 

Oomi Kertavaihto -palvelulla asiakas voi kerran valitsemanaan ajankohtana päivittää sähkösopimuksensa hinnan tarjolla olevaan, vastaavan sopimuksen hintaan. 

- Oomi Kertavaihto on lisäpalvelu niille asiakkaille, jotka haluavat varata itselleen mahdollisuuden vaikuttaa oman määräaikaisen sopimuksensa hintaan. Jos asiakkaalla on esimerkiksi kahden vuoden Oomi Kiinteä -sähkösopimus ja nykyinen Oomin tarjolla oleva vastaavan sopimuksen hintatarjous on omaa sopimusta halvempi, voi asiakas Kertavaihdon avulla päivittää hinnan edullisempaan, kertoo Oomin kuluttajaliiketoiminnan liiketoimintajohtaja Jani Peuhkurinen.

Kertavaihdon voi hyödyntää missä vaiheessa sopimuskautta tahansa, oli takana sitten kuukausi tai vuosi. Päivitetty hinta on voimassa alkuperäisen sopimusjakson loppuun saakka ja sopimus jatkuu muuten ennallaan. Kyseessä ei siis ole sopimuksen vaihto toiseen, vaan ainoastaan hinta muuttuu. Kertavaihdon lanseerauksen myötä Oomin Vaihtoturva-palvelu poistuu uusmyynnistä. 

Varmuutta määräaikaisen sopimuksen solmimiseen 

Sähkömarkkinat ovat olleet viime vuosien aikana muutosten keskellä, mikä on aiheuttanut myös epävarmuutta kuluttajille sähkösopimuksen hinnan suhteen. Jos nyt teen sopimuksen, onko hinta kuitenkin merkittävästi halvempi puolen vuoden päästä? 

- Sähkön hintojen kova vaihtelu voi näyttäytyä taloudellisena riskinä myös silloin, kun kiinteällä sopimuksella haetaan ennakoitavuutta ja turvaa sähkölaskuun. Kysymykseksi voikin nousta se, milloin on paras hetki tehdä sopimus? Entä jos hinta laskee lähikuukausina? Oomi Kertavaihto helpottaa tätä päätöksentekoa, kun hinta on mahdollista kerran sopimuskauden aikana päivittää halvempaan, Peuhkurinen kuvailee. 

Toisaalta tuleva talvi saattaa kääntää esimerkiksi pörssisähköasiakkaiden katseet jälleen omaan sähkösopimukseen, kun sähkönkulutus ilmojen kylmetessä lisääntyy. Mahdollisten talven hintapiikkien välttämiseksi voi kiinteän sähkösopimuksen tekeminen nousta ajankohtaiseksi, mutta oikean hetken päättäminen tuntua haastavalta. 

- Kiinteä sopimus Kertavaihto-palvelulla on hyvä yhdistelmä silloin, kun toivoo sähkölaskuun ennakoitavuutta ja huolettomuutta. Oomi Kertavaihdolla annamme asiakkaalle itse mahdollisuuden vaikuttaa sähkön hintaan. Olemme myös tehneet Kertavaihdon ostamisen helpoksi – se hankitaan samalla kertaa sähkösopimuksen kanssa, kertoo Peuhkurinen.  

Kulloinkin myynnissä olevien sopimusten hinnat ovat nähtävissä reaaliaikaisesti verkkosivuiltamme.